题目内容

【题目】 Apple’s Iphone Users can scan their fingerprint to unlock their phone without using password. The technology is called Touch ID.The fingerprint sensorcan also be used to buy apps from the App Store. However, you can't use Touch ID to buy from online sites or use your fingerprint for banking Touch ID is designed to improve the phone's security. Without passwords stored on your phone, accessis only granted by a person' s unique fingerprint. That makes it hard for thieves to get hold of your details. But others think this promise of better security is false. Joe Schumacher, from the security company Neohapsis, said"the fingerprint reader is more of a salestactic” rather than a stronger method of security. People from Germany hacked into the Touch ID. They took a picture of a fingerprint left on some glass, and printed it on plastic. Then they used it to unlock the phone! Scary, right? Although most thieves won't be able to do this, the problem is still there. One of the men, nicknamed Starbug, told the Daily Mail,"Fingerprints should not be used to secure anything. You leave them everywhere, and it's far too easy to make fake (假的)fingers.

Who is right? Is a fingerprint scanner safer than a password? What do you think?

根据短文内容选择最佳答案。

1Theunderlinedword"security"inthepassagemeans_______inChinese

A.性价比B.清晰度C.安全性

2Youcanuseiphone'sTouchIDto ________

A.turnoffyourphone

B.buyappsfromtheAppStore

C.buythingsfromonlinesites

3WhatdoesJoeSchumacherthinkofiphone'sTouchID?

A.Itimprovesthesecurityofthephone.

B.Itmakesthephoneslookbetter.

C.Itmakes the phone easyto sell

4SomepeoplethinktheTouchIDisnotsecureenoughbecause______,Whichofthe followingisNOTTRUEaccordingtothepassage?

A.peoplecanhackintotheTouchIDwithaspecialcomputer

B.itispossibletomakefakefingers

C.peopleleavefinger everywhere.

5Whatisthepassagemainlyabout?

A.Passwordsforphonesdon'twork

B.Thepositiveandnegativepointsofapple'sTouchID

C.apple'sfingerprintsensorisreallycool.

【答案】

1C

2A

3C

4A

5B

【解析】

文章大意:本文主要讲述苹果手机用户用指纹解锁是否安全,很多人认为不能作为安全保护使用,因为指纹可以留在任何地方以及假手指容易制作。

1词义猜测题。根据第一段第四、五、六行Without passwords stored on your phone, access(有权使用) is only granted by a person' s unique fingerprint. That makes it hard for thieves to get hold of your details“如果没有密码存储在手机上,访问权限只能由个人的唯一指纹授予,这使得小偷很难掌握你的细节。”可知是安全性,故答案选C

2细节理解题。根据文章第一段第三行However,you can't use Touch ID to buy from online sites or use your fingerprint for banking“但是,你不能使用Touch ID从在线站点购买或使用你的指纹进行银行业务”可知BC错误,故答案选A

3细节理解题。根据第一段第七、八行“the fingerprint reader is more of a salestacticrather than a stronger method of security.“指纹读取器更多的是一种销售策略,而不是一种更强大的方法”可知他认为Touch ID让手机更好卖了,故答案选C

4细节理解题,根据文章倒数第六、七行People from Germany hacked(黑客) into the Touch ID. They took a picture of a fingerprint left on some glass, and printed it on plastic.“来自德国的人侵入了触摸识别系统,他们拍下了一些玻璃上留下的指纹,并将其印在塑料上”以及倒数第三、四行Fingerprints should not be used to secure anything. You leave them everywhere, and it's far too easy to make fake (假的)fingers.“指纹不应该用来保存任何东西,你把它们留的到处都是,很容易做出假手指。”可知伪造指纹和人们到处留指纹使得手机不安全,故答案选A

5主旨大意题。根据第四行Touch ID is designed to improve the phone's security.Touch ID旨在提高手机的安全性。”,以及倒数第四行Although most thieves won't be able to do this, the problem is still there“虽然大多数小偷都做不到,但问题仍然存在”可知文章主要介绍了apple’s Touch ID 的优缺点,故答案选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It is a question that has confused parents for many years: why do children refuse to eat greens?

Now, two American experts believe they have the answer.

After studying dozens of babies as they played with various objects, the researchers noted that they were far more unwilling to touch plants than other things. They believe this is because evolution (生物进化) has biologically made children be wary of plants.

Due to susceptibility (敏感性) to illness or injury in the early years of life, the body has designed an inner defence mechanism (内部保护机制) that limits a child’ s contact with plants, they think. The researchers believe this is why children turn their noses up when faced with a plate of broad beans.

The findings are published in a paper by Dr. Annie E Wertz and Dr. Karen Wynn, both psychologists at Yale University.

They wrote, “Throughout human evolution... plants have been important in human’s life. Yet, for all of these benefits, plants have always caused very real dangers.”

“Plants produce toxins (毒素) as defences that can be harmful, or even deadly. Some plants also produce physical defences, such as thorns (荆棘) can damage tissues (组织) and cause effects over the whole body.”

They added, “We predicted that babies may have behavioural strategies that reduce dangers caused by plants.”

To test their theory, the researchers studied how children aged eight to 18 months old reacted when presented with a variety of objects. It took much longer for children to grab plants; objects that were pretended to look like plants also caused a slow response time.

For parents attempting to spoon some peas into the mouth of their child, this finding should come as welcome relief.

1The underlined word “they” in Paragraph 3 refers to_____?

A.the parentsB.the researchersC.the babiesD.the plants

2What does the underlined word “wary” in the third paragraph mean?

A.CuriousB.AfraidC.TiredD.Certain

3What did early humans probably do in order to keep away from illness or injury?

A.They choose to make more man-made things.B.They didn’t allowed their children to touch plants.

C.They chose to have little contact with plants.D.They tried very hard to escape from the past.

4What was plants’ role in early human’s life?

A.They were important, in spite of danger.

B.They reacted badly to human evolution.

C.They contributed to the most deaths and illness.

D.They developed human physical defenses against dangers.

5What’s the passage mainly about?

A.Why some plants are harmful.B.How humans react to plants.

C.Why children don’t like to eat greens.D.When children from behavioural strategies.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网