题目内容

【题目】Pollution problem are becoming more and more serious. One of them is called “white pollution”. People like to use plastic products, such as shopping bags, boxes and cups. In China about three billion plastic shopping bags are used everyday, which results in a great waste of resources(资源)and heavy environmental pollution. Luckily, the government has stopped us from using free plastic bags, telling all stores and supermarkets not to provide customers with free plastic gabs since June 1, 2008. From then on, people have been supposed to use cloth bags and shopping baskets instead of plastic bags in order to protect our environment.

Now more and more people have realized the importance of using the cloth bags and the shopping baskets. For one thing it can protect our environment, for another it can also make our country cleaner and more beautiful. Meanwhile we still have much more things to do to solve the problem of “white pollution”.

1One of the pollution problems is called .

2About plastic shopping bags are used every day in China.

3All stores and supermarkets have been told not to provide customers with free plastic bags since .

4Using cloth bags and shopping baskets is good for .

5To solve the problem of “white pollution”, we should do .

【答案】

1white pollution

2three billion

3June 1, 2008

4protecting our environment and making our country cleaner and more beautiful

5much more things

【解析】

1】考查细节理解。根据文章第一段第一二句Pollution problem are becoming more and more serious. One of them is called “white pollution”.可知,有一种污染问题叫白色污染。

2】考查细节理解。根据第一段第四句In China about three billion plastic shopping bags are used everyday可知,在中国大概有30亿的塑料购物袋被使用。

3】考查细节理解。根据第一段中Luckily, the government has stopped us from using free plastic bags, telling all stores and supermarkets not to provide customers with free plastic gabs since June 1, 2008.可知,自从200861日起,所有的商店和超市已经被告知不要给顾客提供免费的塑料袋。

4】考查细节理解。根据最后一段Now more and more people have realized the importance of using the cloth bags and the shopping baskets. For one thing it can protect our environment, for another it can also make our country cleaner and more beautiful.可知,使用布袋和篮子对于保护环境有好处并且可以使我们的国家更加的干净和漂亮。

5】考查细节理解。根据文章最后一句Meanwhile we still have much more things to do to solve the problem of “white pollution”可知,为了解决白色污染这个问题,我们应该做更多的事。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网