题目内容

【题目】阅读理解
A year has twelve months. My favorite month is October. October 1st is National Day(国庆节). We have a seven-day holiday(假期). During the holiday, my parents always take me to see my grandparents.
Our school has some interesting things in October. On the 12th , we have a soccer game. I don't love basket ball. It's difficult for me. But I love soccer. I love playing soccer and watching soccer games. We have a book sale on October 20th. I have three old books and I want to sell them. The art festival is fun. We have it on October 29th. My birthday is also on this day. October is a really great month for me.
(1)What month does the writer(作者) like best(最)?
A.December
B.November
C.October
D.September
(2)The writer thinks basketball is ______?
A.relaxing
B.interesting
C.difficult
D.boring
(3)The underlined(下划线) word “it” means the _________.
A.soccer game
B.book sale
C.school trip
D.art festival
(4)How many things does the school have in October?
A.Two.
B.Three.
C.Four .
D.Five.
(5)The writer loves October Not because(因为) ___________.
A.he can have a seven-day holiday
B.his birthday is in October
C.October has thirty-one days
D.a soccer game is in October

【答案】
(1)C
(2)C
(3)D
(4)B
(5)C
【解析】本文是一篇议论文,在一年12个月份中,作者最喜欢10月。10月1号是国庆节,他可以有7天的假期。在10月份,他的学校里有很多的活动,其中有他喜欢的足球比赛。而且作者的生日也在10月份,这些都是他喜欢这个月份的原因。
(1)考查细节理解。根据第一段中的”A year has twelve months. My favorite month is October“可知,在一年12个月中,作者最喜欢10月。因此应选C。
(2)考查细节理解。根据第二段中的”I don't love basket ball. It's difficult for me.“可知,作者不喜欢篮球,因为他觉得对他来说太难了。故应选C。
(3)考查词义猜测。根据划线的单词所在的句子”The art festival is fun. We have it on October 29th.“以及上下文的意思可知,作者上句话提到了艺术节,然后就提到了日期,因此这里的it指代的是the art festival,艺术节。故选D。
(4)考查细节理解。根据第二段中的”On the 12th , we have a soccer game、We have a book sale on October 20th、The art festival is fun. We have it on October 29th“可知,在10月份,作者的学校里一共有三个活动,分别是足球比赛、售书活动和艺术节。因此应选B。
(5)考查推理判断。这篇短文作者给我们讲述了他喜欢10月这个月份的原因,文中他提到October 1st is National Day(国庆节). We have a seven-day holiday在10月,他有一个7天的假期,这是原因之一;在第二段作者提到了10月份学校里的一些活动,其中有他喜欢的足球比赛,这也是一个原因。最后作者提到My birthday is also on this day,作者是生日也在10月份,这也是他喜欢10月的原因之一。C选项说10月有31天,这不是作者喜欢这个月的原因,故应选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,首字母和括号内所给汉语意思,写出空白处各单词的正确形式(每空一词) On Sept.19,2016 Alibaba(阿里巴巴 ) went public (上市) on the New York Stock Exchange. It shows that Ma Yun,50,has done his business (成功地) A short Chinese man seems to be the (最高的)man in the world right now. Ma used to be an English teacher. So far ,he has (成为)the richest man on the Chinese mainland.
Ma was born in Hangzhou and grew up as a happy kid. At the age of twelve ,he found that English was very (有趣的). Every morning, he got up at 5 am, and then ran to a hotel near the West Lake where he could (交流) with foreign tourists in English. He did it for nine years, whether it was rain or shine. This (经历) made him become a fantastic English speaker and also opened his eyes to the wide world. In a 1995 trip to the US, Ma was showed to the Internet for the (第一次) time .He searched Yahoo using the word" Beer" ,and found that there was nothing about China .Seeing the chance, Ma (返回) to China and set up a website without knowing much about computers .Four years later,18 people including Ma, his wife and his friends set up Alibaba in Hangzhou. People called him "Crazy Jack Ma". But (十五) years later, Alibaba has developed into the world's largest e-commerce(电子商务) (公司). When Ma was interviewed by the reporter from Times, he said, "Everybody should have a dream. What if that dream comes true?"

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网