题目内容
【题目】Money management (管理) skill is very important for us , but many parents don’t take time to teach their children about the value of money , and unfortunately , many of those children grow up to be adults who struggles with money management skill.
What age should parents begin educating their children about money ? Financial (金融) experts agree that it’s never too early . The more children learn about money , the more they will be able to make wise financial decisions as they grow older . First , parents can begin teaching young children how to count money . It is very important for young child.
Next , you can teach the value of saving . Once they learn that saving is a good idea and that it is something they should always do , their financial future will be brighter . For example ,___________________________________________________________________________________________________________________________________________________.
It’s never too early , also , to teach your child different ways to make money . For example , they can sweep the floor, wash dishes and so on. Sit down with your children and talk with them in some ways they would like to earn money . You’ll be surprised and glad at the effort they will begin making.
Help your children chart their financial course in life, teach them basic money management skills, and their future will be brighter .
![]()
【1】When should parents teach their children how to master (掌握) some money management skills ?
A. As children grow up.
B. As children are teenagers.
C. As early as possible.
D. When they go to school.
【2】When children are very young , in order to educate them about money , first , parents may start with .
A. teaching them to count money
B. teaching them to make money
C. teaching them to save money
D. teaching them to go shopping with money
【3】Which of the following is NOT true according to the underlined sentences ?
A. Buying a new bike needs a long –term saving.
B. Keeping some money for ice cream shows the value of a short-term saving .
C. Keeping some money for going to the movies with friends shows the value of long-term saving.
D. It shows us how we should teach children the value of saving .
【4】From the passage , we can know that .
A. money management skills must be taught when children are teenagers
B. if we teach children basic money management skills, their future will be brighter
C. we shouldn’t ask children to learn to make money by themselves before they grow up
D. we should tell children how to spend money
【5】The best title of the passage can be .
A. Parents and Children
B. Children Should Learn to Save Money
C. We Should Save Money
D. Teaching Children About Managing Money
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】B
【5】D
【解析】试题分析:这篇短文中主要讲述了资金的管理技术对于我们来说是重要的,但是许多父母并不花费时间去告诉他们的孩子金钱的价值,所以告诉父母应该从小就给孩子灌输理财的重要性。
【1】C细节理解题。根据文中Financial (金融) experts agree that it’s never too early . The more children learn about money可知父母应该尽早地交给孩子们理财的思想 。故选C。
【2】A细节理解题。根据文中 First , parents can begin teaching young children how to count money . It is very important for young child. 可知父母首先从交给孩子们数钱开始。故应该选A。
【3】C推理判断题。根据文中划线部分的句子意思如果你的孩子想要一辆新的自行车,你可以交给他们自己攒钱买,比如他们买冰激凌、去和同学看电影的钱。可知故选C。
【4】B主旨大意题。通读整篇文章可知如果我们交给孩子们一些理财的技能,他们的将来会是美好的。故选B。
【5】D标题归纳题。通读全文这篇文章最好的标题是教给孩子们理财的技能。故选D。