题目内容
【题目】“Everyone makes mistakes in life, but that doesn’t mean they have to pay for them for the rest of their lives. Sometimes wise people make foolish(愚蠢的) choices. It doesn’t mean they’re foolish; it means they’re improving!”
Sometimes mistakes mean something that you are trying new things. It’s good to try new things. Because when you are trying new things, you are growing. If you never have a try, you will never make progress. Look around you, everything you see is the result of someone trying new things.
I remember clearly what life was like back in 2006. I was 17 years old and in a really bad place.
In a chemistry 1ab, I was doing an experiment(实验). I tried twenty times, but I couldn’t succeed. So I decided to stop doing the experiment. I felt a little unhappy.
Mr. Green seemed to understand my thought. He touched my head with a smile, “Young man, you have done a lot and you’ve got a lot. At least you know that there are twenty ways you can’t use to do this experiment.”
After hearing the words, I became excited again. I kept doing the experiment and at last I did succeed.
【1】What’s the purpose of the writer in writing the first paragraph?
A.Mistakes can stop you from succeeding.
B.Don’t be afraid of making mistakes.
C.Mistakes can tell you who is wise.
D.Mistakes can give you more time.
【2】From the second paragraph, we can know that .
A.new things mean mistakes.
B.if you want to improve, you should make mistakes.
C.if you never/span> have a try, you will never make progress.
D.people should make many mistakes before they begin to do things.
【3】The writer felt unhappy in the lab(实验室)because he .
A.was not allowed to do the experiment
B.failed many times in the experiment
C.was laughed at by the teacher
D.lost his chemistry book
【4】What did Mr. Green want to do with those words?
A.To show how foolish the writer was.
B.To show how strict the teacher was.
C.To encourage the writer to go on making mistakes.
D.To encourage the writer to go on doing the experiment.
【5】What’s the best title for the passage?
A.Mistakes Are Good for Our Success
B.Everyone Should Make Mistakes
C.Wise People Make Fewer Mistakes
D.Trying New Things Can Make Mistakes
【答案】
【1】B
【2】C
【3】B
【4】D
【5】A
【解析】
试题分析:本文主要讲述每个人都会犯错误。人在错误中学会成长。没有错误也没有成功。
【1】B考查段落主旨理解题。问题:作者写第一段的目的是什么?第一段主要意思是写每个人在生命中都会犯错误,聪明的人也会犯错误,他们会从错误中学习,在提高。故选B。
【2】C考查段落主旨理解题。问题:从第二段中,我们能了解什么?第二段主要讲述尝试新事物,会犯错误,不犯错误就没进步。根据第二段第四句If you never have a try, you will never make progress.可知选C。
【3】B考查细节理解题。问题:在实验室作者感到不开心因为什么?根据第四段二三句I tried twenty times, but I couldn’t succeed. So I decided to stop doing the experiment. I felt a little unhappy.可知选B。
【4】D考查细节理解题。问题:格林老师说这句话的目的是什么?根据最后一段After hearing the words, I became excited again. I kept doing the experiment and at last I did succeed.可知选D。
【5】A考查主旨理解题。问题:这篇短文的最好题目是什么?A.Mistakes Are Good for Our Success 错误对成功有益。B.Everyone Should Make Mistakes没个人应该犯错误。C.Wise People Make Fewer Mistakes 聪明的人很少犯错误。D.Trying New Things Can Make Mistakes尝试新事物会犯错误。本短文主要讲述每个人都会犯错误,人在错误中学会成长,没有错误也没有成功。根据短文内容可知选A。
【题目】任务型阅读
阅读下列短文,根据短文内容填写表格(每空限填一词)。
Nowadays, there are more and more misunderstanding(误解)between parents and children. And this is called generation-gap.(代沟).
Why are there so many misunderstandings between parents and children? In my opinion, the reasons can be listed as follows. First, the two generations , grown up at different times, have different likes and dislikes, and that’s why the disagreements often rises between them. Second , having little in common to talk about, they are not willing to sit face to face. Third, with the space(步伐)of modern life becoming faster and faster, they both are so busy with their work or study that they can’t spare time to exchange their ideas.
But how to change the situation? For one thing ,children should respect(尊重)their parents , for another , parents should also love and take care of their children. All these ways will certainly bridge the generation gap.
problem | Misunderstandings between parents and children |
【1】 | Their likes and dislikes are 【2】 They have 【1】 in common to talk about They both are too busy to have time to exchange their idea |
The ways to【4】 the problem | Children should respect their parents Parents should 【5】 _ more love and care to their children |
【题目】词汇运用
A)根据句子意思,从方框中选用恰当的短语填空。
B)根据句意,用括号中所给单词的正确形式填空。
of her age; stay out; to create; died of; take the lead absent from; go over; on his mind; a sense of achievement |
【1】There will be a Physics test next Monday. You should ___________ the lessons carefully and prepare for the test this weekend.
【2】The government plans _____________ more jobs for young people.
【3】Don’t trouble him. He’s got a lot _____________.
【4】My parents are strict with me. I can’t _____________ late with you. I must go home now.
【5】Jenny often misses her grandmother who __________ cancer three years ago.
【6】Why have they been _____________ school for two days?
【7】She needs more friends _____________ to chat with.
【8】You will get _____________ when you get to the top of the mountain.
【9】Very few people can pronounce my name _____________ (correct).
【10】A good leader should have the ability to make powerful _________ (speech).
【11】Mr. Lin decided to buy a _____________ (Germany) car as his first car.
【12】It’s 1:00 a.m. already. James is still _____________ (wake), worrying about the coming exam.
【13】I find it difficult to read English passages. Reading a long passage with lots of new words really drives me even _____________ (mad).
【14】After he blew out the candles, the birthday cake _____________ (divide) into small pieces and all the children shared it happily.
【15】Now the job _____________ (matter) more to him than anything else.
【题目】写作
中学生普遍面临着很多烦恼,请用英语描述下面表格中列出的问题,并提出自己的建议。
烦恼1 | 整天有做不完的作业,经常熬夜学习,无暇顾及个人爱好; |
烦恼2 | 父母太忙,没有时间陪自己; |
烦恼3 | 几乎没有亲密的朋友可以交流,经常感到孤独; |
烦恼4 | 对自己的体重不满意,不知如何改变; |
建议 | … … |
要求:1、条理清楚,语句通顺;
2、80词左右。开头已给出,不计入总词数。
Now, many middle school students face some problems.