题目内容

【题目】“Everyone makes mistakes in life, but that doesn’t mean they have to pay for them for the rest of their lives. Sometimes wise people make foolish(愚蠢的) choices. It doesn’t mean they’re foolish; it means they’re improving!”

Sometimes mistakes mean something that you are trying new things. It’s good to try new things. Because when you are trying new things, you are growing. If you never have a try, you will never make progress. Look around you, everything you see is the result of someone trying new things.

I remember clearly what life was like back in 2006. I was 17 years old and in a really bad place.

In a chemistry 1ab, I was doing an experiment(实验). I tried twenty times, but I couldn’t succeed. So I decided to stop doing the experiment. I felt a little unhappy.

Mr. Green seemed to understand my thought. He touched my head with a smile, “Young man, you have done a lot and you’ve got a lot. At least you know that there are twenty ways you can’t use to do this experiment.”

After hearing the words, I became excited again. I kept doing the experiment and at last I did succeed.

【1】What’s the purpose of the writer in writing the first paragraph?

A.Mistakes can stop you from succeeding.

B.Don’t be afraid of making mistakes.

C.Mistakes can tell you who is wise.

D.Mistakes can give you more time.

【2】From the second paragraph, we can know that .

A.new things mean mistakes.

B.if you want to improve, you should make mistakes.

C.if you never/span> have a try, you will never make progress.

D.people should make many mistakes before they begin to do things.

【3】The writer felt unhappy in the lab(实验室)because he .

A.was not allowed to do the experiment

B.failed many times in the experiment

C.was laughed at by the teacher

D.lost his chemistry book

【4】What did Mr. Green want to do with those words?

A.To show how foolish the writer was.

B.To show how strict the teacher was.

C.To encourage the writer to go on making mistakes.

D.To encourage the writer to go on doing the experiment.

【5】What’s the best title for the passage?

A.Mistakes Are Good for Our Success

B.Everyone Should Make Mistakes

C.Wise People Make Fewer Mistakes

D.Trying New Things Can Make Mistakes

【答案】

【1】B

【2】C

【3】B

【4】D

【5】A

【解析】

试题分析:本文主要讲述每个人都会犯错误。人在错误中学会成长。没有错误也没有成功。

【1】B考查段落主旨理解题。问题:作者写第一段的目的是什么?第一段主要意思是写每个人在生命中都会犯错误,聪明的人也会犯错误,他们会从错误中学习,在提高。故选B。

【2】C考查段落主旨理解题。问题:从第二段中,我们能了解什么?第二段主要讲述尝试新事物,会犯错误,不犯错误就没进步。根据第二段第四句If you never have a try, you will never make progress.可知选C。

【3】B考查细节理解题。问题:在实验室作者感到不开心因为什么?根据第四段二三句I tried twenty times, but I couldn’t succeed. So I decided to stop doing the experiment. I felt a little unhappy.可知选B

【4】D考查细节理解题。问题:格林老师说这句话的目的是什么?根据最后一段After hearing the words, I became excited again. I kept doing the experiment and at last I did succeed.可知选D

【5】A考查主旨理解题。问题:这篇短文的最好题目是什么?A.Mistakes Are Good for Our Success 错误对成功有益。B.Everyone Should Make Mistakes没个人应该犯错误。C.Wise People Make Fewer Mistakes 聪明的人很少犯错误。D.Trying New Things Can Make Mistakes尝试新事物会犯错误。本短文主要讲述每个人都会犯错误,人在错误中学会成长,没有错误也没有成功。根据短文内容可知选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
Have you ever heard of Jinjiang Hotel? It is on our busiest street. It's the best place to live in if you travel here. The hotel is only 0.5 kilometer from the biggest supermarket and the subway.
It has three kinds of rooms for different people to use. The first kind is standard room that is two beds with a bathroom. It offers you the air conditioner, the television and the telephone. Second is the single room that has only one bed. Though it has only one bed, you can enjoy yourself, for the bed is really comfortable and the environment is really good. The last one we call commercial room. That is served for businessmen. The commercial room has the best quality. It also provides 24-hour hot water. You can have free tea in the afternoon. Imagine how nice as you drink tea as talking about your business with your partners. If you want to eat something, please just call 123, the food will arrive in ten minutes.
One great thing is that it is very safe here because we have a few strong guards working day and night, so I'm sure you will have a great time living here.
(1)If you live in Jinjiang Hotel, you can _______ easily.
A.go to a movie
B.go shopping
C.see a doctor
D.have fast food
(2)What kind of room is used for business?
A.Single room
B.Standard room
C.Commercial room
D.Dining room.
(3)Standard room doesn't offer ______.
A.the telephone
B.the television
C.the air conditioner
D.free tea
(4)Another reason why travelers like to live in the hotel is that _______.
A.it has a safe living environment
B.you can go to the dining room to order food
C.it is the biggest hotel on the busiest street
D.you can work like the guards day and night.
(5)Which of the following is TRUE?
A.There are four kinds of rooms for different uses.
B.Commercial room offers free tea in the morning.
C.If you want to eat something, you can call 123.
D.The standard room is the best of all.

【题目】词汇运用

A)根据句子意思,从方框中选用恰当的短语填空。

B)根据句意,用括号中所给单词的正确形式填空。

of her age; stay out; to create; died of; take the lead absent from; go over; on his mind; a sense of achievement

1There will be a Physics test next Monday. You should ___________ the lessons carefully and prepare for the test this weekend.

2The government plans _____________ more jobs for young people.

3Don’t trouble him. He’s got a lot _____________.

4My parents are strict with me. I can’t _____________ late with you. I must go home now.

5Jenny often misses her grandmother who __________ cancer three years ago.

6Why have they been _____________ school for two days?

7She needs more friends _____________ to chat with.

8You will get _____________ when you get to the top of the mountain.

9Very few people can pronounce my name _____________ (correct).

10A good leader should have the ability to make powerful _________ (speech).

11Mr. Lin decided to buy a _____________ (Germany) car as his first car.

12It’s 1:00 a.m. already. James is still _____________ (wake), worrying about the coming exam.

13I find it difficult to read English passages. Reading a long passage with lots of new words really drives me even _____________ (mad).

14After he blew out the candles, the birthday cake _____________ (divide) into small pieces and all the children shared it happily.

15Now the job _____________ (matter) more to him than anything else.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网