题目内容

【题目】 On April 1, 2017, China announced that it would build the Xiong’an New Area in Hebei Province. This will be of the same importance as the Shenzhen Special Economic Zone and the Pudong New Area, according to the State Council.

The area, about 100 kilometers southwest of downtown Beijing, will cover three counties that sit at the center of the triangular (三角形的) area formed by Beijing, Tianjin, and Shijiazhuang.

The Xiong’an New Area has great potential(潜能) for growth. It has a board space to develop and will expand to cover 2,000 square kilometers. The transportation of the area is convenient, with only an hour’s drive to Beijing and Tianjin.

The new area also has a sound natural environment. It is home to Baiyangdian, one of the largest fresh water wetlands in North China. With more than 140 lakes, the wetland is known as the “pearl”(珍珠)of the North China Plain.

Once built, the area will reduce the heavy burdens on Beijing. For example, many companies, universities and scientific research centers will move from Beijing to the area.

International experts and media(媒体) also think highly of this new area, saying that it will set an example to developing countries.

66/67题完成句子;68题回答问题;69题找出并写出第三段的主题句;70题将文中划线部分译成汉语

1The State Council announced ______________________________________ would be built.

2The location of the Xiong’an New Area is about ___________________________________________.

3Why is Baiyangdian known as the “pearl” of the North China Plain?________________________________________________________________________________.

4________________________________________________________________________________________________________.

5______________________________________________________________________________________________________.

【答案】

1the Xiong’an New Area

2100 kilometers southwest of downtown Beijing

3Because it’s one of the largest freshwater wetlands with more than 140 lakes in North China Plain.

4The Xiong’an New Area has great potential for growth.

5该地区一旦建成,将减轻北京的沉重负担。

【解析】

本文主要讲述河北雄安新区的基本情况。

1根据第一段“OnApril1, 2017,ChinaannouncedthatitwouldbuildtheXiong'anNewAreainHebeiProvince.”可知,中国宣布建立雄安新区。故答案为the Xiong’an New Area

2根据第二段“Thearea, about100kilometerssouthwestofdowntownBeijing,”可知,雄安新区在北京城郊西南100公里处。故答案为100 kilometers southwest of downtown Beijing

3根据第四段“It is home to Baiyangdian, one of the largest fresh water wetlands in North China. With more than 140 lakes,”可知白洋淀之所以被誉为华北平原的明珠,因为它是华北平原最大的湿地之一,有140多座湖泊。故答案为Because it’s one of the largest freshwater wetlands with more than 140 lakes in NorthChinaPlain.

4根据“The Xiong’an New Area has great potential(潜能) for growth. It has a board space to develop and will expand to cover 2,000 square kilometers.”可知,本段主要讲述雄安新区有很大的发展潜能。故答案为The Xiong’an New Area has great potential for growth.

5the area这个区域,作主语;Oncebuilt是省略句,相当于Once it is built,意为一旦被建成 will将要,构成一般将来时;reducetheheavyburdens减轻沉重的负担。故答案为该地区一旦被建成,将减轻北京的沉重负担。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Owen Howkins was born with a very unusual illness. According to Owen's father, Will Howkins, at present there are only around 30 people in the world with the illness. Owen always needs a wheelchair to get around. Not surprisingly, people are always looking at him, and that used to make the young boy nervous and uncomfortable.

Owen became lonely and even stopped going outside his house. That, howeverwas all before a dog named Haatchi came into his life

Haatchi had a very difficult start in life too. When he was just five months oldthe dog was hit by a train. His tail and a leg were hurt so badly that both had to be cut off. Luckilyhis story was posted online and was seen by Owen's father and mother. They fell in love with Haatchi and decided to keep himthinking that they were helping him.

In factit was Haatchi who helped them. By always staying with Owenhe became the boy's best friend. SlowlyOwen liked going out. Now he proudly walks around the neighborhoodshowing off his dog and telling anyone Haatchi's story.

Haatchi's influence on the young boy is great. In October 2012the International Fund for Animal Welfare gave Haatchi a special award(奖),The amazing friendship between the two has been shown in a short film called "A Boy and His Dog". It has not only won several awardsbut also been watched by millions of people. British writer Wendy Holden has also written their story in a heart-warming children's book.

1Owen stopped going out of his house because_______________.

A.his wheelchair didn't work wellB.he disliked always being looked at

C.his father was too busy to take him outsideD.he felt uncomfortable to see the 30 sick people

2Both Haatchi and Owen_______________.

A.had a hard start in lifeB.was hit by a train

C.found a five-month old boyD.fell in love with their neighbor

3Which of the following is TRUE about "A Boy and His Dog"?

A.It is a popular film.B.It made several children rich.

C.It was created by Owen's father.D.It got special help for millions of people.

4What is the best title of the passage?

A.A Kind Family.B.A Brave Dog.

C.An Unusual Illness.D.A Special Friendship.

【题目】 Who would win in a competition to memorize numbers, a chimp(猩猩) or a teenager?The teenager? Think again.Scientists have proved that chimps perform better than human beings when it comes to this kind of problem. We may have to rethink what we believe about human memory.

Memory is our ability to learn something, save it and recall it when needed.Our memories are important to our sense of self, our personalities, and our ability to understand the world

Scientists say that there are different types of memory.There is short-term memory and long-term memory.Your short-term memory saves information for a few seconds or a few minutes.For example, the time it takes to compare the prices of a few items(物件)in a store.Long-term memory involves the information you try hard to keep, because it's meaningful to you.(an example is data about family and friends).And then there is visual (视觉的) memory and sound memory.But these are not hard and fast: scientists argue a lot about the nature of memory.

Scientists have also found that people memorize things in different ways.Some memorize better with the help of pictures.Others are helped more by sounds.One thing s for sure.If you can combine different kinds of memory together, you will remember a lot So why not try pictures with English words? At the same time, listen to recordings of the same group of words.This may help when it comes to memorizing it.

Imagination and association can be useful, too.By imagination, scientists mean to picture a word in your mind.Association means relating the word to something you have already known.

1From Paragraph 1, we can know_________.

A.human beings are less clever than chimps

B.human memory is not as good as before

C.chimps can memorize numbers better than teenagers

D.chimps perform better than human beings in many aspects

2The short-term memory can keep the information in your mind for_________.

A.an hourB.half an hourC.a few minutesD.one second

3What's the main idea of the passage?

A.Why a chimp does better than a teenager.

B.How to memorize things quickly and well.

C.Different kinds of memory and several good ways to memorize things.

D.Imagination and association are useful in memorizing things.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网