题目内容
【题目】
Video game tester Would you like a job that lets you play games? Someone is wanted by a video game company. A lot of teenagers want this job because they play video games four hours a day! The one employed will test the games to make sure they work well. How exciting the job is! Call us at 0010-2506 if you are interested.
| Climbing guide Many people want a job that lets them travel. Do you like adventures and an exciting life? Do you like to hike or climb mountains? Join us! You’ll help people climb mountains and travel all over Brazil. Anyone employed gets paid for $ 2,000 per month. More information from www.sunnylife.com.
|
Book sorter Do you love books? Can you work on Sunday nights? The library is looking for someone who can help sort(分类)out books and put them back on the shelves. Before Thursday, send an e-mail to Janet Chen(Janetchen@kidsheinle.com)if you are interested.
| Dog walker Would you like a job that lets you work with animals? Do you want one that lets you be outside a lot? You can walk a few dogs, three times a day, five days a week! Dogs are playful and fun, so your job will never be boring. Welcome to our workroom on the 20th floor in the Golden Flower Plaza.
|
【1】The work of a video game tester is mainly to ________.
A.create many video gamesB.play games every day
C.test the running of gamesD.make sure the game is liked
【2】If you want to work as a climbing guide, you can get ________ a year.
A.$2,000B.$ 10,000C.$ 12,000D.$ 24,000
【3】What’s the most probable duty of Janet Chen?
A.Helping sort out books in the library.B.Putting books back on the shelves.
C.Sending e-mails to the company.D.Choosing the suitable employees.
【4】If you like animals, you can work as ________.
A.a video game testerB.a dog walker
C.a book sorterD.a climbing guide
【5】You should ________ to learn more about the job of a dog walker.
A.make a phone callB.send an e-mail
C.surf the InternetD.go to the workroom
【答案】
【1】C
【2】D
【3】D
【4】B
【5】D
【解析】
本文是一篇图表类应用文。主要介绍了四则招聘信息,分别为招聘视频游戏测试员、攀登向导、书籍分类员和遛狗员。
【1】细节理解题。根据第一则广告中的The one employed will test the games to make sure they work well可知,游戏测试员主要检测游戏的运行。故选C。
【2】推理判断题。根据第二则广告中的Anyone employed gets paid for $ 2,000 per month可知,每月薪水为2000美元,一年就是2000×12=24000美元。故选D。
【3】推理判断题。根据第三则广告中的Before Thursday, send an e-mail to Janet Chen(Janetchen@kidsheinle.com)if you are interested可知,此人应该是接收应聘邮件的,很有可能就是从里面选择合适的员工。故选D。
【4】细节理解题。根据第四则广告中的Would you like a job that lets you work with animals可知,可以去做遛狗员。故选B。
【5】细节理解题。根据第四则广告中的“Welcome to our workroom on the 20th floor in the Golden Flower Plaza可知,要直接去工作室了解。故选D。
做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。
例如第4题。根据关键词you like animals可知,定位至Would you like a job that lets you work with animals可知,可以去做遛狗员。故选B。
【题目】
July 26, 2020 will be our School Day. To make the students school life interesting and colorful, the teachers and the students are planning to have a big party to celebrate it in the evening. The party will be held at the school gym from 7:30 p.m. to 8:30 p.m. on Friday. On the daytime, we are going to have many creative and meaningful classes, such a robot-making and paper-cutting. Here is the time table and the list of the party. | |||
Time | Class & Program | Place | |
Morning | 8:30—8:45 | English time: Learn to sing | Each classroom |
9:00—9:45 | Science Experiments | Lab 1 | |
10:00—10:30 | Students’ Sports Show | Playground | |
11:00—11:45 | Robot-making Show | Lab 2 | |
Afternoon | 3:00—3:45 | Students’ Paper-cutting Show | Art Room |
4:00—4:45 | Video Time | TV Room | |
Evening | 7:30—8:30 | Concert:Praise of the White Angel(天使) | Gym |
Comic Dialogue: Wearing Masks(口罩) | |||
English Speech | |||
Rules to follow: ★Don’t make much noise. ★Keep the rooms and the gym clean. ★Parents are welcome to sit at the back. | |||
【1】The teachers and the students will have their School Day on ________.
A.June 26, 2020B.July 26, 2021
C.June 26, 2021D.July 26, 2020
【2】The purpose of the School Day is to make the students’ school life ________.
A.exciting and interestingB.interesting and colorful
C.unforgettable and colorfulD.happy and fantastic
【3】 will be on at 10:20 a.m. on the playground.
A.Robot-making ShowB.Science Experiments
C.Students’ Sports ShowD.Students’ Paper-cutting Show
【4】The meaning of the underlined word “gym” is ________.
A.多媒体室B.体育馆C.操场D.音乐厅
【5】The best title for this ad is ________.
A.Our School DayB.Our School Party
C.Parents Are Welcome to Our SchoolD.Our School Life
【题目】 Inventions make our life easier and more interesting than before. Let's take a look at some of the interesting inventions.
| Smart mug It's hard to keep coffee or tea warm, especially in winter. But this smart mug from US can help us. The mug is made of special materials. There is an app for the mug that allows people to set the mug to a certain temperature between 48℃ and 62℃ . Then, the mug keeps your coffee or tea at that temperature for about an hour. |
| Social robot Can robots talk to us like humans? Jibo, a robot made in US, can talk to you. The robot has a big, round head and a big body with no eyes or mouth. It uses animated icons( 动画图标 ) to show emotions ( 情 感 ). It just seems like a real human. Right now, Jibo can only do some easy things, like taking photos or reading news to you. But he may learn to do new things in the future. |
| Fidget spinner They are small plastic or metal toys with a ball in the middle. The toys can twirl around on your fingertip( 指 尖 ). Once they are spinning( 旋转 ), you can put the toy anywhere as long as it is a flat ( 平的 ) surface, such as a ruler or even the nose of a pet dog. It's very popular with young people around the world. Some people say that the little toy helps them relax. |
【1】The smart mug comes from________.
A.AmericaB.BritainC.ChinaD.Japan
【2】If you want to keep your coffee in the mug warm, you can________.
A.boil the coffee againB.pour more hot water into the mug
C.use the app to set a certain temperatureD.put the mug in a warm place
【3】According to the second form, we can learn Jibo________
A.is a person with a big round headB.has big eyes and a mouth
C.can do many difficult thingsD.can take photos or read news to people
【4】According to the third form, we can know that a fidget spinner can be made of________.
A.woodB.plasticC.paperD.glass