题目内容

【题目】阅读理解
(B)
For the British, the home is private place in which he or she goes to hide away from the troubles of life. It is very seldom that one would be invited to a British person's home. It is rude to knock on a person's door if you are not invited. If you are invited, don't ask to see more than the downstairs that your British host invites you into. Never ask how much the house or any of the items in if cost.
To the American, most of them want their home to be a place where they can entertain (款待) and share their lives with their friends. They may be delighted to give you a full tour of their houses. They may also be pleased when you show your interest and pleasure in their houses.
Both British and American people will engage in quite a bit of chat and a drink or two before the meal is served. After the first mouthful, you should say how delicious the food is and ask something about it. Remember, never eat with your mouth open and make very little noise while eating. It would be nice of you to help your host in any way. Maybe offer to pour some drinks or clear up after the meal.
(1)British people _______ invite friends to their home.
A.often
B.always
C.seldom
D.never
(2)If your British friend invites you to his home, you can ____.
A.see anything you like
B.ask how much his house is
C.ask the cost of any of the items in it
D.only see the downstairs that you are invited into
(3)When you show your interest and pleasure in American people's house, they may be _____.
A.angry
B.happy
C.sad
D.worried
(4)What does the underlined “engage in” mean in Chinese?
A.陷入
B.参与
C.回避
D.限制
(5)What's the main idea of the passage?
A.Some manners on visiting British and American people’s home
B.Different table manners between British and American people.
C.Different ideas about the home between British and American people
D.Different ideas about how to get along well with neighbors between British and American people.

【答案】
(1)C
(2)D
(3)B
(4)B
(5)A
【解析】本文介绍了英国人和美国人在风俗习惯方面的差异。
(1)细节理解题 根据第一段的第二句“It is very seldom that one would be invited to a British person's home.”可知英国人很少邀请别人去他们家了做客,因此C正确。
(2)细节理解题 根据第一段的倒数第二句“If you are invited, don't ask to see more than the downstairs that your British host invites you into.”可知不要要求看你的英国主人邀请你进去的楼下以外的其他地方。所以选D。
(3)细节理解题 根据第二段的最后一句“They may also be pleased when you show your interest and pleasure in their houses.”可知当你表示对他们的房子感兴趣时他们会很高兴,pleased=happy高兴的,愉快的,故选B。
(4)词义猜测。 根据句意可知在吃饭之前,英美的人们都会交谈或者喝点东西。所以engage in是参与的意思,故选B。
(5)主旨理解题 本文介绍了拜访英国或者美国朋友需要注意的问题。所以A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空 ,先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,选出可以填入相应空白处的最佳选项。

A mother planted many kinds of vegetables in her garden. One day, she said to her_____, “Betty, come here. Look at all these little yellow marks (斑点)on the____of the cabbages ( a kind of vegetable ). They are eggs of a kind of insect. They are very beautiful but very bad for cabbages. This afternoon you must____all the eggs on the leaves and kill them. In this way, you will help us have____, greener and bigger cabbages.”

Betty didn’t think she could do it_____and in the end she forgot all about it. The mother was ill for a few days and____work in her garden. When she was well, she took Betty with her to the garden to see the cabbages. To____surprise, the insects have eaten every leaf. When Betty saw this, she began to_____Then her mother said to her, “We should never put off (推迟) what we have to do today till_____And you must learn to deal (处理) with the bad things_____they are small, or it will turn into a big problem.”

1A.sonB.motherC.daughterD.sister

2A.treesB.leavesC.grassD.top

3A.seeB.look atC.findD.look for

4A.betterB.worseC.thinnerD.newer

5A.at mostB.at lastC.at the momentD.at once

6A.mustn’tB.couldn’tC.needn’tD.can’t

7A.myB.ourC.herD.their

8A.cryB.shoutC.runD.work

9A.yesterdayB.todayC.tomorrowD.later

10A.butB.whileC.andD.before

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网