题目内容

【题目】What is a Chinatown? Is it a town in China? Of course not! The Chinatown is a part of a town area(地区) with a large number of Chinese residents(居民), usually outside of Greater China. Chinatown is throughout the world, including those in East Asia, Southeast Asia, North America, South America, Australasia, and Europe. The biggest one is in New York. It is a good place to go.

Shopping

Shopping in the Chinatown is fun. You can find lots of things there. Most of them are made in China. Mott Street is the best place to shop because things there are not very expensive.

Eating

The Chinatown has more than 200 restaurants. You can enjoy traditional Chinese food there. New Silver Palace Restaurant is one of the best Chinese restaurants.

Living

Living in the Chinatown is comfortable. You can find hospitals, banks, libraries and supermarkets there. In some schools, students must study Chinese. Many overseas Chinese send their children to these schools. They want their children to learn more about China and its culture.

【1】Chinatown is a living area __________.

A. in China B. in a foreign country

C. in the countryside D. in a shopping mall

2New York in the United States has _________ Chinatown in the world.

A. the smallest B. the largest

C. the funniest D. the most boring

3_________ is the best place to shop because things there are not very expensive.

A. South America B. Europe

C. East Asia D. Mott Street

4Many overseas Chinese want their children to _________.

A. live in a foreign country

B. know something about Chinatown

C. read books in Chinese language

D. learn more about China and its culture

【答案】

【2】B

【2】B

【3】D

【4】D

【解析】

试题分析:短文大意:本表格介绍唐人街,它是中国人在外国的一个聚居地,美国就有很多唐人街。在唐人街购物很有趣,还可以在唐人街吃到传统的美食,住在唐人街也很舒适。

【2】B细节理解题。根据短文的第二行usually outside of Greater China.可知, 唐人街是在国外的一个居住地。所以该选B。

【2】B细节理解题。根据短文第三行The biggest one is in New York,可知最大的唐人街在美国纽约。所以该选B。

【3】D细节理解题。根据Shopping一栏的最后一句Mott Street is the best place to shop because things there are not very expensive.可知莫特街是唐人街中最好逛街购物的地方,因为那里的东西很便宜。所以选D。

【4】D细节理解题。根据living一栏最后一句They want their children to learn more about China and its culture.可知他们想让他们的孩子多了解点中国和中国的文化。所以该选D。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网