题目内容

【题目】阅读理解A
Come in, please. It's my room. I'm sorry it's not tidy. You cannot find a TV or a computer in my room. But you can see a lot of books. I like reading (阅读). Look at my bed. My blue jacket and my yellow schoolbag are on it.
Look there! A photo of my family is on the desk. My parents, my two brothers and I are in the photo. What's that under the desk? Oh, it's a model plane.
根据短文内容,判断句子正误。
(1)My room is tidy.
(2)You can see a computer in my room.
(3)The color of my jacket is blue.
(4)You can see five people in the photo.
(5)The model plane is under the bed.

【答案】
(1)错误
(2)错误
(3)正确
(4)正确
(5)错误
【解析】这篇文章主要说了作者的房间。主要内容为请进来。这是我的房间。对不起,它不整齐。在我的房间里你找不到电视或电脑。但是你可以看到很多书。我喜欢看书。看看我的床。我的蓝色夹克和黄色的书包在上面。
看那里!桌子上有一张我家的照片。我的父母,我的两个兄弟和我在照片里。桌子下面的那个是什么?哦,这是一架模型飞机。
(1)由第一段中的“I'm sorry it's not tidy.”可知,“我”的房间不是整洁的。故选错误。
(2)由第一段中的“You cannot find a TV or a computer in my room.”可知,“我”的房间里没有电脑。故选错误。
(3)由第一段中的“My blue jacket...”可知,“我”的夹克衫是蓝色的。故选正确。
(4)由第二段中的“My parents, my two brothers and I are in the photo.”可知,照片里有我的父母、我的两个哥哥和我,共五个人。故选正确。
(5)由第二段中的“What's that under the desk? Oh, it's a model plane.”可知,飞机模型在课桌下面,不是在床下。故选错误。

练习册系列答案
相关题目

【题目】William Shakespeare was a writer of plays and poems. Some of his most famous plays are Hamlet, Romeo and Juliet, Macbeth. He wrote thirty-seven plays in all. They are still popular today.

He was born in England. At school he liked watching plays. He decided to be an actor when he finished school at the age of fourteen. In 1582,he married a farmer’s daughter. She was eight years older than he was. Their first child was a daughter. Later they had twins. In 1585, Shakespeare left his hometown, Stratford-upon-Avon. His wife and children stayed behind. No one knows why he left or what he did between 1585 and 1592.

At twenty-eight, he moved to London and joined a theatre company which opened the Globe Theatre in 1599.He became an actor, and he also wrote plays. He usually acted in his own plays. He made almost no money from his writing. But he made a lot of money from acting. With the money he bought a large house in his hometown.

At the age of forty-nine, Shakespeare retired(退休)and went to live in Stratford-upon-Avon. He died at the age of fifty-two in 1616. He left his money to his family. He left the genius(天才)to the world. You still see his plays in English and in many other languages. He is one of the most famous writers in the world.

1Shakespeare wrote many famous plays except .

A. Hamlet B. Macbeth

C. Romeo and Juliet D. Man and Superman

2In 1585, Shakespeare left his hometown Stratford-upon-Avon .

A. with his wife B. with his daughter

C. with his wife and children D. alone

3Shakespeare got much money from .

A. writing B. plays

C. acting D. retirement

4According to the passage, which of the following is TRUE?

A. Shakespeare had two children.

B. Shakespeare wrote both plays and poems.

C. Shakespeare left his money to the Globe Theatre.

D. Shakespeare wrote plays in English and some other languages.

【题目】根据短文内容,完成下列各题。1题为判断正误;2题完成句子; 3-4题简略回答问题.
Several Asian hospitals are doing experiments with tele-medicine. Tele-medicine is a technology that allows doctors to "see" patients without them being in the same place. This is made possible through high-speed communication networks(网络). At both ends of the line, the way of video-meeting lets them see and talk to each other. Blood pressure (血压) and body temperature are directly shown on computers.
Tele-medicine is already in wide use in some places such as the United States and Germany. Among other uses, village doctors hold "consultations (会诊)"with far-away experts(专家). The experts can also help them during operations.
Tele-medicine has been slow to reach Asia because of high costs besides other reasons. When things improve, this technology will develop very fast. Chinese University of Hong Kong's medical school has joined a big hospital in Beijing, and Thailand is building a tele-medicine station connecting 20 areas.
Tele-medicine will do good to patients because doctors from different places can see them and give their medical advice. The help is quite important if the disease is an unusual one. It also helps spread medical knowledge among experts.
As tele-medicine develops well, its costs will be lower and it will become very popular in the medical field.
(1)Tele-medicine is already in wide use in some countries.
(2)Tele-medicine allows without them being in the same place.
(3)Why does tele-medicine develop slowly in Asia besides other reasons?
(4)What is Thailand doing according to the passage?
(5)将文中画线句子译为汉语。

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网