题目内容
【题目】阅读理解。
We can not live a modern life without travelling. The fastest way of, travelling is by air. With a plane one can travel in one day to places which it takes a month or more to get to a hundred years ago.
Travelling by train is slower than by plane, but one can see the country while he is travelling through. Modern trains have comfortable seats and dining-cars. They make even the longest journey enjoyable.
Some people prefer to travel by sea when possible, There are large luxury liners(客轮) or river boats. They are not as fast as trains or planes, but travelling by sea is a' very pleasant way to spend a holiday.
Many people like to travel: by car. They can make their own timetable. They can travel hundreds of miles a day, just as their wish. They can stop wherever they want to see something interesting or to enjoy a good meal at a good restaurant, or to spend the night at a hotel. That is why people choose travelling by car for pleasant trips, while they usually take trains or planes for business.
【1】 According to the passage, the fastest way of travelling is_______________.
A. by car B. by train
C. by sea D. by plane
【2】 If we travel by car, we can_______.
A. enjoy the longest journey
B. travel only fifty miles a day
C. travel to a very far place in a few minutes
D. make our own timetable
【3】 When people travel on business, they usually take_______________.
A. a train or a plane B. a car or a train
C. a plane or a car D. a boat or a train
【4】 If possible, people like travelling by sea because_______.
A. it is as fast as trains and planes
B. it can stop wherever they like
C. it is very cheap
D. it is a pleasant way to spend a holiday
【答案】
【1】D
【2】D
【3】A
【4】D
【解析】
试题分析:本文介绍了各种旅行方式的优点及缺点。飞机最快;火车较慢,但可以观赏沿途的风景;坐船很令人愉快;开小车可以自由安排行程。
【1】细节理解题。根据短文第一段:The fastest way of, travelling is by air.可知,最快的旅行方式是坐飞机,故选D。
【2】细节理解题。由最后一段开头的:Many people like to travel: by car.They can make their own timetable.可知,开小车旅行可以自己安排日程,故选D。
【3】细节理解题。题意:当人们出差时,通常乘坐什么?人们出差要讲求效率,因此以速度较快的飞机、火车作为交通工具,由短文最后一句:while they usually take trains or planes for business.可知,本题选A。
【4】细节理解题。由第三段最后一句:but travelling by sea is a' very pleasant way to spend a holiday.可知,坐船旅行是很愉快的度假方式,故选D。