题目内容

【题目】 My husband and I only have one car. So after work, I always walk to his office to wait for him to drive me home.

One day, while I was waiting for him, a beautiful Cadillac (凯迪拉克) came to a(n) ______ near me. I was busily ______ the car when I noticed the driver. Honestly, she was probably the ______ woman I had ever seen outside of a movie screen. Her eyes were as blue as the sea, and she had ______ like a row of pearls (珍珠). Minutes later, a man came out of the building and walked over to her. They kissed and drove off.

Sitting there, ______ in jeans and a T-shirt, I wanted to cry. It is so unfair (不公平) some people have it all.

The next week I saw her again, and after that it became almost ______ to see her. I would wonder if she and her husband ate out a lot and where they went. I wanted her to get out of the car so I could see her clearly. Did she wear high-fashioned shoes?

A few weeks later, this was ______ for me.

I was waiting in my usual place and the lady’s husband came over to their car. He opened the door. ______ the woman walked around to the passenger side, with a walking stick. She had a prosthetic (假肢) on her left leg.

As they drove away I began to cry. When my husband arrived I told him about what had _____. He said he knew her husband and that, when the lady was 12 years old, she had an accident on the railroad. Both of her parents were killed. The rail company gave a large number of money to her because the crossing had no ______; that is why she owned such a nice car.

Now I realize how lucky I am. When you meet a person who seems to be much better off than you, don’t be fooled (欺骗) by appearances.

1A. endB. stopC. markD. point

2A. admiringB. comparingC. decoratingD. following

3A. bravestB. happiestC. prettiestD. wealthiest

4A. earsB. fingersC. legsD. teeth

5A. coveredB. dressedC. includedD. trapped

6A. guiltyB. strangeC. stressfulD. usual

7A. answeredB. presentedC. raisedD. solved

8A. activelyB. rapidlyC. slowlyD. suddenly

9A. announcedB. disappearedC. happenedD. mistaken

10A. scenesB. sensesC. sightsD. signs

【答案】

1B

2A

3C

4D

5B

6D

7A

8C

9C

10D

【解析】

这篇短文讲述的是作者在等丈夫下班一起开车回家的时候,看到了一个非常漂亮的女人,作者非常羡慕她,觉得自己与她比起来简直太寒酸了,甚至埋怨生活的不公。但后来作者知道那个漂亮的女人是残疾的,这时作者才知道自己是多么的幸运。

1句意:一天当我在等他的时候,一辆漂亮的凯迪拉克停在我旁边。end结束;stop停止;mark标记;point指出。根据下句话I was busily ___2___ the car when I noticed the driver.,作者开始欣赏这部美丽的汽车,因此这辆车是停在了作者的旁边,故应选B

2句意:当我注意到司机时,我正忙着欣赏那部车。admiring欣赏,钦佩;comparing比较;decorating装饰;following跟随,遵循。根据上文a beautiful Cadillac…以及空后when I noticed the driver可知,作者在欣赏这部漂亮的汽车,故应选A

3句意:老实说,她可能在我在电影屏幕以外看到的最美丽的女人了。bravest最勇敢的;happiest最快乐的;prettiest最美丽的;wealthiest最富有的。根据下文的描述Her eyes were as blue as the sea, and she had ___4___ like a row of pearls可知,这里是说这个女人非常的美丽,故应选B

4句意:她的眼睛像蓝色的海洋,她有珍珠一样的一排牙齿。ears耳朵;fingers手指;legs腿;teeth牙齿。根据空后like a row of pearls“像一排珍珠一样”可知,这里形容的应该是牙齿,故选D

5句意:坐在那儿,穿着牛仔裤和T恤衫,我想哭。covered覆盖;dressed穿着;included包括;trapped陷入困境。根据空后jeans and T-shirt牛仔裤和T恤衫可知,这里是“穿着”,故选B

6句意:第二周我又看到了她,在那之后,看见她好像成了很平常的事情。guilty有罪的,内疚的;strange奇怪的,陌生的;stressful紧张的,有压力的;usual平常的,通常的。根据上下文The next week I saw her again…A few weeks later的文意可知,从那以后,作者就经常看到那个女人,所以这成了很平常的事情,故应选D

7句意:几周后,我得到了答案。answered 回答;presented提出,呈现;raised提高;solved解决。根据上文I would wonder if she and her husband ate out a lot and where they went. I wanted her to get out of the car so I could see her clearly. Did she wear high-fashioned shoes?可知,关于这个女人,作者心里有很多的疑问,这这些疑问在几周之后得到了解答,故应选A

8句意:这个女人拄着拐杖,慢慢地走到副驾驶位。actively积极地;rapidly快速地;slowly慢慢地;suddenly突然。根据下文the woman walked around to the passenger side, with a walking stick. She had a prosthetic (假肢) on her left leg可知,这个女人的左腿是假肢,她拄着拐杖,应该是慢慢地走,故应选C

9句意:当我的丈夫来的时候,我告诉了他发生的事情。announced宣布;disappeared消失;happened 发生;mistaken错误。根据句意可知,作者把发生的事情告诉给丈夫,故应选C

10句意:铁路公司给了她一大笔钱,因为那个十字路口没有标示牌。scenes场景;senses感觉,意义;sights视力,视野;signs标志牌。根据上文when the lady was 12 years old, she had an accident on the railroad. Both of her parents were killed. The rail company gave a large number of money to her because the crossing had no ___10___;可知,这个女人在12岁的时候发生了交通事故,铁路公司赔钱,是因为那个路口没有标志牌,故D选项合理。

这篇短文作者讲述了她看到的一个女人的故事,通过这个故事作者告诉我们,在这个世界上仍然有比我们还不幸的人,不要被他们的外表欺骗了。短文叙述清晰,文意比较容易理解。题型是完形填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解文意;然后根据上下文语境的提示作答,先易后难,注意空前后的固定搭配,并仔细辨析选项中单词的意思和用法;最后将答案代入原文,再读一遍,检查答案是否正确。例如第3小题,考查形容词辨析,bravest最勇敢的;happiest最快乐的;prettiest最美丽的;wealthiest最富有的。根据下文的描述Her eyes were as blue as the sea, and she had ___4___ like a row of pearls可知,这里是说这个女人非常的美丽,故应选B。再如第8小题,考查副词辨析,actively积极地;rapidly快速地;slowly慢慢地;suddenly突然。根据下文the woman walked around to the passenger side, with a walking stick. She had a prosthetic (假肢) on her left leg可知,这个女人的左腿是假肢,她拄着拐杖,应该是慢慢地走,故应选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成句子。

If you think you are too shy and want to be a little braver, just try the following things:

Be open to others. Tell people you are shy. There is no need to hide it. When they get to know you are a shy kid, they will understand you better. This also helps you feel more comfortable in

Try to smile more. When you smile, people think you are friendly and easy to talk with. Remember that other people have feelings, too; and most people will stay away from an angry-looking face.

Learn to be a good talker. If you find it hard to start a conversation, say something nice about people around you. Think about how great you feel when someone says something nice to you. Doesn't it make you want to keep talking to that person?

Get your attention elsewhere. Think more about ways to enjoy parties or games. Don't waste time worrying about your lock or whether people like you or not. You will become relaxed and find it’s not so hard to talk with others.

Take one small step at a time. Each time when you say 'Hi!'* or smile at someone, say to yourself “You can make it.” Keep trying and one day you’ll never feel shy when you talk to others.

1If you tell people you are shy, they will ______.

2Most people will ______the one with an angry-looking face.

3Say ______about people around you, people will feel great and want to talk to you.

4Think more about ways to enjoy _______, you will become relaxed.

5Encourage yourself to say “Hi!" or smile at someone, keep doing this and you’ll be ______to talk to others in the future.

【题目】 An Australian dog called Maggie has passed away this week, and her owner thinks she may just be the world’s oldest dog.

Maggie lived on Brian McLaren's dairy farm (奶牛场) in Woolsthorpe, in southern Victoria Australia. We got her when she was only a little pup, just 8 weeks old. We believe she was 29 years old, "Mr. McLaren said. The McLaren family brought Maggie home before their son started attending school. He is now 34. When the kids were growing up, they’d get off the school bus at 4:10 pm and if they were late, she'd be there Barking () at 4:15, " Mr. McLaren said. Maggie worked on the farm bringing cows together until about 12 years ago. "She wasn't pampered (娇惯) but she was welllooked after. She always had milk--but not too much of it. She loved her milk. "Mr. McLaren said.

"She loved running after the farm motorbike. When she was younger she would wantto run long beside it, so the faster you went, the more quickly she would run. She had the greatest life."

Mr. McLaren said Maggie passed away peacefully. She died in her sleep on Sunday night. "The last couple of weeks I was sad I was going to have to put her down, and that was going to break my heart, " he said. "I'm so pleased she went the way she did."

According to the Guinness World Records, the oldest age recorded for a dog is 29 years and five months--for another Australian working dog named Bluey.

1How old was Mr McLaren's son when he brought Maggie home?

________________________________________________________

2What time did the school bus usually get the children home?

________________________________________________________

3What was Maggie's job?

________________________________________________________

4What two things did Maggie love?

________________________________________________________

5How did Maggie die?

________________________________________________________

【题目】 Can you imagine a world without the Internet? It’s surprising to think about it.

Now, China has more than 162 million Internet users, according to the China Internet Network Information Centre. This is the second highest number of user in the world after the United States. Today, 66%of Chinese “netizens (网民)” are teenagers. “They spend about thirteen hours every week online,” said Qian Hulin, an Internet expert. Doctor Song in Beijing Xuanwu Hospital said about 14% of Chinese netizens who are teens often lasted over ten hours to play online games.

The main reasons why teenagers surf the Web are to search for information, to communicate with others and to have fun. On the Internet, teenagers can find out almost anything. And surfing the Web can help students with their homework and widen their knowledge.

Li Dong, a teacher at No. 41 Middle School in Shijiazhuang, likes her students to use the Internet. “When we talk in class, students who surf the Net usually know more background information than the others,” she said.

In addition, people can use the Internet to write letters or stories and send emails. Many teens keep in touch with their friends online. It is cheaper than phoning somebody far away and also much quicker.

1_______ has the most Internet users in the world according to the article.

A. ChinaB. AmericaC. CanadaD. Russia

2There are about _______ Chinese netizens to surf about 13 hours every week.

A. 107 million oldB. 22.7 million old

C. 107 million youngD. 22.7 million young

3Song said some teenagers continued _______ more than ten hours.

A. playing online gamesB. searching for information

C. chatting with their friendsD. sending emails to others

4Li Dong in No. 41 Middle School likes her students to use the Internet because she ______.

A. thinks surfing the net can help students spend less time on homework

B. thinks her students can get more background information than the others

C. wants her students to talk to her about their hobbies and interests

D. wants to know what her students do and think about at home

5Which way is the cheapest and quickest to learn something about friends far away?

A. Giving them a call.B. Going to see them.

C. Writing a letter to them.D. Sending emails to them.

【题目】根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。在答题卡标有题号的横线上,完整地写出空缺处各单词的正确形式。(每空一词)

In many–even most–space-themed films, whenever Earth faces a disaster, the solution is always fleeing the planet in spaceships. But the latest Chinese sci-fi movie, The Wandering Earth(流浪地球), o1a different and more ambitious idea.

In the film, based on a short story by Chinese sci-fi writer Liu Cixin, Earth is in d2of being destroyed by the dying sun. In response, humans around the world work together to build a giant engine system that will push Earth away from the sun. I3 of abandoning Earth again – this time we’re taking it with us.

This “ambition” didn’t come from nowhere. For t4of years, “homeland” has had a soft spot in the hearts and minds of Chinese people. One old idiom is luoyeguigen, w5means returning to one’s homeland in old age, like fallen leaves returning to the roots of their tree. Or look to an ancient verse: “The season called the White Dew begins tonight/Nowhere as in our native place is the moon so bright”. These b6show the tight bond that Chinese people have had with their homeland.This special cultural background is probably what sets The Wandering Earth apart from Hollywood-style space films.

“What is Chinese sci-fi?” Guo Fan, the film’s d7, said in an interview. “A vehicle that can really express our cultural and spiritual core can be called Chinese sci-fi. Otherwise, we’re just imitating others and telling the same American stories.”

And the makers of The Wandering Earth may have c8the best time to tell its Chinese sci-fi story. The film was released on Feb 5, the first day of Chinese New Year. It was a time when many people had just made the hard journey b9 to their hometowns.

So to them, there is only one possible way to tell the story: Earth goes w10 humans go, because it’s our home.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网