题目内容

【题目】 One day, while I was walking in the park, I noticed a little girl. Barefoot (赤脚的) and_______, she was silent and did not say a word. She was _______ all the people going by. Everybody just passed by and did not pay any attention to_______.

The next day I went back to that park to see if the girl was _______ there. To my surprise, she was right there, sadly looking around. I began to _______ her, as at that time a park full of _______ was not a good place for small kids to play alone.

I went towards the girl and _______noticed that something was wrong with her back. A thought crossed my mind that maybe this was the reason why everyone was _______ her and did not try to help. I got closer and smiled to let her know that I was there to talk, to _______ . I started with "Hello" and then sat down ________ her. The girl was very surprised, ________, after a long look into my eyes, she replied, "Hi". We talked and talked, so many hours passed by and ________came. The park became silent and ________. Then I carefully asked the little girl ________she was so sad and lonely.

"I am different, that's why. "was her ________. I agreed with her and smiled. "Yes, you are!" and then I ________, "But you remind me of a sweet angel (天使) full of love. "

She slowly ________ up, smiled and said, "Really?" She nodded her head and ________her wings, adding, "I am an angel. " I was so ________ that I couldn't say a word. "Think of someone else besides yourself—that was the ________ of my job here." With these words, she disappeared into the sky.

1A.richB.dirtyC.happyD.cool

2A.watchingB.leavingC.hearingD.feeling

3A.itB.themC.herD.me

4A.alwaysB.stillC.everD.once

5A.laugh atB.play withC.talk toD.worry about

6A.policemenB.childrenC.strangersD.cleaners

7A.hardlyB.carefullyC.luckilyD.suddenly

8A.askingB.avoidingC.missingD.loving

9A.helpB.playC.answerD.stay

10A.behindB.overC.besideD.around

11A.soB.tillC.unlessD.however

12A.rainB.snowC.darknessD.warmth

13A.crowdedB.emptyC.tinyD.special

14A.whyB.whenC.whereD.whether

15A.adviceB.replyC.praiseD.excuse

16A.continuedB.criedC.wavedD.sang

17A.wokeB.stoodC.gaveD.put

18A.spreadB.pushedC.beatD.folded

19A.boredB.relaxedC.amazedD.interested

20A.resolutionB.difficultyC.dreamD.purpose

【答案】

1B

2A

3C

4B

5D

6C

7D

8B

9A

10C

11D

12C

13B

14A

15B

16A

17B

18A

19C

20D

【解析】

本文讲述了作者在公园里看到一个孤单并且悲伤的小女孩,作者上前想帮助这个小女孩,没想到最后小女孩告诉他,其实她是一个天使。

1

句意:有一天,当我在公园散步时,我看到一个小女孩赤着脚并脏脏的,她很沉默,没有说一句话。

rich富有的;dirty脏的;happy高兴的;cool冷酷的。and表并列关系连词,根据andBarefoot,可知,赤着脚肯定会很脏,所以空格处填dirty。故选B

2

句意:她正看着所有路过的人。

watching观看;leaving离开;hearing听;feeling感到。根据下文To my surprise, she was right there, sadly looking around,可知,这个小女孩坐在公园里看着周围路过的人,所以空格处填watching。故选A

3

句意:每个人只是路过,并没有注意到她。

it它;them他们;her她;me我。根据上文She was watching all the people going by,可知,路过的人并没有注意到她,此空指代上文提到的little girl,是女性,所以空格处填her。故选C

4

句意:第二天我再次回到那个公园,看看是否她还仍然在那。

always总是;still仍然;ever曾经;once一次。根据The next day I went back to that park to see,可知,作者再次回到那个公园的目的是看看小女孩是否仍然在那,所以空格处填still。故选B

5

句意:我开始担心她,因为那时候充满了陌生人的公园不是一个适合孩子独自玩耍的好地方。

laugh at嘲笑;play with玩耍;talk to谈话;worry about担心。根据not a good place for small kids to play alone,可知作者担心她,所以空格处用worry about。故选D

6

句意:我开始担心她,因为那时候充满了陌生人的公园不是一个适合孩子独自玩耍的好地方。

policemen警察;children孩子们;strangers陌生人;cleaners清洁工。根据I began to worry about her,可知,作者担心她是因为公园里到处都是陌生人,所以空格处填strangers。故选C

7

句意:我走向她,突然注意到她背部有些问题。

hardly几乎不;carefully仔细地;luckily幸运地;suddenly突然地。根据I went towards the girlsomething was wrong with her back,可知,作者走向她时才突然发现她背部有些问题,所以空格处填suddenly。故选D

8

句意:我脑子里闪过一个念头,也许这就是为什么每个人都避开她的原因,并且没有尝试去帮助她。

asking要求;avoiding避开;missing错过;loving喜爱。根据前文Everybody just passed by,可知,这时作者明白了为什么之前路过的人都在避开她,所以空格处填avoiding。故选B

9

句意:我笑着靠近,让她知道我想跟她聊天和帮助她。

help帮助;play玩耍;answer回答;stay停留。根据前文A thought crossed my mind that maybe this was the reason why everyone was avoiding her and did not try to help,可知,其他人都避开这个小女孩,而作者靠近她是为了想帮助她,所以空格处填help。故选A

10

句意:我从“你好”开始并坐在她的旁边。

behind在……后面;over在……上;beside在旁边;around在周围。根据I started with "Hello"after a long look into my eyes,可知,作者跟这个小姑娘打招呼后,就坐在她的旁边,所以空格处填beside。故选C

11

句意:这个小姑娘很惊讶,然而,久久地凝视我的眼睛后,她回答:“你好”。

so所以;till直到;unless除非;however然而。根据The girl was very surprisedafter a long look into my eyes, she replied, "Hi",可知,刚开始小女孩很惊讶,然而在凝视我的眼睛后,她开始回复我,后文表转折,所以空格处填however。故选D

12

句意:我们聊了又聊,几个小时就这样过去了,黑夜来临了。

rain雨;snow雪;darkness黑夜;warmth温暖。根据so many hours passed by,可知,聊了很长时间,天变黑了,所以空格处填darkness。故选C

13

句意:公园变得很寂静并空荡荡的。

crowded拥挤的;empty空的;tiny微小的;special特别的。根据darkness came. The park became silent,可知,黑夜来临,公园变得很寂静并空荡荡的,所以空格处填empty。故选B

14

句意:然后我小心翼翼地询问小女孩为什么如此悲伤和孤独。

why为什么;when什么时候;where哪里;whether是否。根据下文"I am different, that's why. ",可知,作者问她为什么如此悲伤和孤独,所以空格处填why。故选A

15

句意:她回答:“我很不同,这就是原因”。

advice建议;reply回答;praise表扬;excuse理由。根据上文Then I carefully asked the little girl why she was so sad and lonely,可知,小女孩是回答作者问她为什么如此悲伤和孤独的原因,所以空格处填reply。故选B

16

句意:然后我继续说:“但是你让我想起一个充满爱的甜美天使”。

continued继续;cried哭;waved挥手;sang唱歌。根据I agreed with her and smiled. "Yes, you are!"可知,作者接着上一句话继续跟小女孩说她像一个天使,表述过去发生的动作,句子用一般过去时,所以空格处填continued。故选A

17

句意:她慢慢地站起来,并笑着说:“真的吗?”

woke醒来;stood站起;gave给;put放。根据then sat down beside her,可知,刚开始作者和小女孩坐在一起,所以此时小女孩是慢慢地站起来,表述过去发生的动作,句子用一般过去时,所以空格处填stood。故选B

18

句意:她点头并展开她的翅膀,说:“我就是一个天使”。

spread展开;pushed推;beat击败;folded折叠。根据her wings, adding, "I am an angel. "可知,此时小女孩告诉作者,她就是一个天使,所以她是展开了自己的翅膀,所以空格处填spread。故选A

19

句意:我如此吃惊,以至于我说不出一句话。

bored无聊的;relaxed放松的;amazed吃惊的;interested感兴趣的。根据spread her wings, adding, "I am an angel. "可知,作者看到小女孩突然展开了她的翅膀变成一个天使,让他很吃惊,所以空格处填amazed。故选C

20

句意:想想除了你以外的其他人,是我在这工作的目的。

resolution决心;difficulty困难;dream梦想;purpose目的。根据Think of someone else besides yourself,可知,这个小姑娘来到这的目的是为了让其他人多想想除了自己以外的其他人,所以空格处填purpose。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 这段时间, 受新型冠状病毒肺炎(NCP: novel coronavirus pneumonia) 爆发的影响, 各行各业的人延期复工, 学校也推迟开学。疫情之下的中国青少年都做了一些什么呢?请以此为话题根据所给材料写一篇英语作文。

要求:

1. 包含表格中要点, 适当发挥。

2. 条理清晰, 行文流畅。

3. 词数:100词左右。开头和结尾已经给出, 不计入总词数。

烦躁:upset adj.

王伟

哈尔滨

20多天没有离开家了。每天在网上听老师上课。 有时感觉烦躁。他尝试做了一些……来保持好的心情。

李明

兰州

李明很担心父亲, 父亲是一名医生。医院里有很多病人, 父亲每天都熬夜工作到很晚。

赵彦

上海

在二月三日, 他从英国寄回三百只口罩(mask)给家乡学校。他对说:当国家有难, …

Nowadays, the NCP is spreading quickly in China. Teenagers can’t go to school. Then what have they done during the past month?

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

We teenagers are our country’s future. Though we can’t do much now, we can study hard and make it stronger when we grow up.

【题目】 On the level of everyday usage a myth is a false story or belief. A myth is something that is not correct, but many people believe. There are a lot of myths about the human brain.

One of the biggest myths is that we only use 10 percent of our brains. The next part of the myth is that if we can learn to use the rest of our brains, then we’ll be much smarter. People say this all the time, but it’s absolutely not true! The truth is that although we don’t know everything about the human brain, we know that each part of it has an important function (功能). Modern scientists think the “10 percent myth” ridiculous (荒谬的).

The other most popular myth is about being “right brained” or “left brained”. According to this myth, people who use the right side of their brains are more artistic and creative. People who use the left side of their brains are better at math and science. This is as popular as the 10 percent myth, and it’s also wrong. In 2013, a study at an American university examined the right brain and left brain myth. According to the study, we use both sides of our brains equally (相等地).

It’s true that we use different parts of our brains for different things. We use our left side for language more, and our right side when we need to pay attention. But there is no evidence (证据) that creative people use the right side more, or that scientific people use the left side more.

We’ve talked about myths, so let’s look at a few interesting facts about the brain. First of all, the brain feels no pain. Second, about 75 percent of the brain is made of water. It’s also the fattest organ in your body. Here’s another interesting fact about the brain. Around the time you turn 18 years old, it stops growing.

1What do modern scientists think of “10 percent myth” of the brain?

2What does the underlined word “This” in Paragraph 3 refer to?

3May Robert, who is learning English, use the right brain more or the left brain more?

4According to the facts mentioned in the passage, when does the brain stop growing?

5What is the passage mainly about?

【题目】 Whenever I’m invited to somebody’s house for the first time, I’ll take a close look at their bookshelves. What they keep on their shelves, in my eyes, is a reflection(反映) of their personal tastes and interests. The books on a bookshelf tell the story of a life.

My own shelves are a kind of roadmap through my life, telling a chronological tale. First up come my favorite childhood reads, like Watership Down and His Dark Materials. The collection then moves on to teenage things I read in school — Nineteen Eighty-Four, The Handmaid’s Tale and A Clockwork Orange. Finally, we come out of full-time education and enter the real world, and this part is a reflection of my professional(职业的) life, from the first exciting days of work experience to the present.

If you pointed to any book on my shelves, I could name the year I got it, where I was working, and probably where I was living at the time.

__ It is an easy way to get to know about his hopes, dreams and interests. And a big part of that story is how we arrange(排列) our books, and get on with them. It’s such a personal thing, different from each other. Some want to be with their books in every room, others have them on shelves, behind glass or simply lining their floors. Each home has a story to tell through the way they live with their books.

It’s often said that what we read says something about who we are. The way we fill our bookshelves might also send a message about ourselves. From the pile of books on your bedside table to your well-organized shelves, whether we notice it or not, our book collections are telling a story before a single page has been turned.

1The books on the writer’s own shelves are organized according to _________.

A.their pricesB.their writers

C.his personal interestsD.the periods of his life

2Which of the following is the best sentence to fill in the blank in Paragraph 4?

A.Every book is worth reading.B.Each bookshelf holds a special dream.

C.Book collections tell so much about a person.D.The books a person reads depend on his choices.

3The writer seems to agree that ____________.

A.we’d better not put our books on the floor

B.the way we arrange our books shows our tastes

C.the books at our bedside are usually more important

D.we can know about a person by reading the message he sends

4It can be learned from the passage that the writer is probably__________.

A.a book loverB.a story tellerC.a shelf collectorD.a fashion designer

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网