题目内容
20.Look at this picture.Do you know the boy and girl in the picture?The girl is from Canada.She is eleven.Her name is Jenny.Her favourite colour is yellow.Her eyes are black and white.Her hair is blond.The boy is Li Lei.He is twelve.Li Lei and Jenny are friends.Li Lei is very tall.He has two long legs and two big feet.They live in Bei Jing,China.They are very happy.41.The girl is fromB.
A.China
B.Canada
C.Beijing
D.our school
42.The girl isD.
A.Danny
B.Lucy
C.Li Lei
D.Jenny
43.Her favourite colour isA.
A.yellow
B.white
C.black
D.blond
44.Now the boy and the girl areB.
A.in Canada
B.in China
C.in the picture
D.in the library
45.How old is Li Lei?B
A.Eleven
B.Twelve
C.Thirteen
D.Fourteen.
分析 短文详细的介绍了詹妮和李磊的年龄,喜欢的颜色,外貌,以及现在的生活情况.
解答 答案:41.B 细节理解题.根据第一行句子The girl is from Canada.女孩来自加拿大.可知女孩来自加拿大.故选B.
42.D 细节理解题.根据第一行句子Her name is Jenny.她的名字是詹妮.可知她的名字是詹妮.故选D.
43.A 细节理解题.根据第一行句子Her favourite colour is yellow.她最喜欢的颜色是黄色.可知她最喜欢的颜色是黄色.故选A.
44.B 细节理解题.根据第二行句子They live in Bei Jing,China.他们居住在中国北京.可知他们现在在中国.故选B.
45.B 细节理解题.根据第二行句子He is twelve.他12岁.可知李磊12岁.故选B.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
练习册系列答案
相关题目
11.Anna and Jane had tickets for a pop concert in London.They were very excited about the concert.They had planned their day in London very carefully.They worked out which trais to catch,where to eat and where they wanted to go shopping(60)D.A friend of Jane's was working with the sound equipment backstage(后台).He said he could get them special passes so they could go backstage.He promised to ask the group if the girls could come to say"Hello".He said that he was sure he could get them the group's autographs(签名)(61)C!
Then two days before the concert,Anna got a cold(62)A,even though she stayed in bed and took medicine.On the evening before the concert,she had a fever and was very sick indeed.
Anna's mother rang Jane."Anna is too sick to go to the concert,"she said."You had better find someone else to go with."
The next day,Anna was feeling very sorry for herself.Then she had a visitor.It was Jane!She came with a big bag of fruit and a pile of their favorite CDs."I'll give the tickets to Jill and Sue in the end,"she said."(63)E.It wouldn't be much fun without you."
Then two days before the concert,Anna got a cold(62)A,even though she stayed in bed and took medicine.On the evening before the concert,she had a fever and was very sick indeed.
Anna's mother rang Jane."Anna is too sick to go to the concert,"she said."You had better find someone else to go with."
The next day,Anna was feeling very sorry for herself.Then she had a visitor.It was Jane!She came with a big bag of fruit and a pile of their favorite CDs."I'll give the tickets to Jill and Sue in the end,"she said."(63)E.It wouldn't be much fun without you."
| A.It got worse and worse B.Jane felt very surprised C.The girls could hardly wait D.Then they got some exciting news E.We'll go toanother concert together |
8.
A Colorful World
Mr.Iangman and Mr.Martin were both badly ill(56)CMr.Longman was able to sit up in
his bed for an hour each afternoon.His bed was next to the only window of the room.Mr.Martin
had to spend all his time lying on his back.So they talked for horns without stopping.(57)D
And every afternoon when Mr.Longman could sit up in his bed,he would talk about all the things that he could see outside the window.Mr.Martin believed that his world was made"larger"by the"colorful"outside world.Out of the window it was a park with a lovely lake.Mr.Longman told Mr.Martin about the beautiful ducks swimming freely on the water,happy children playing around,
colorful flowers and big old trees around the lake.(58)B,Mr.Martin closed his eyes and tried to make the richest pictures for himself in his mind.
Days and weeks passed.Mr.Longman got better.(59)A.Then Mr.Martin asked the nurse if he could move to the other bed.Happily for him,the nurse said he could.When everything was done,he tried hard to raise himself a bit to see what was outside.(60)E,to his surprise,he saw nothing but a wall.
Mr.Martin asked the nurse what made Mr.Longman able to see so many wonderful things outside.The nurse answered that the man was blind and could not even see the wall.
Mr.Iangman and Mr.Martin were both badly ill(56)CMr.Longman was able to sit up in
his bed for an hour each afternoon.His bed was next to the only window of the room.Mr.Martin
had to spend all his time lying on his back.So they talked for horns without stopping.(57)D
And every afternoon when Mr.Longman could sit up in his bed,he would talk about all the things that he could see outside the window.Mr.Martin believed that his world was made"larger"by the"colorful"outside world.Out of the window it was a park with a lovely lake.Mr.Longman told Mr.Martin about the beautiful ducks swimming freely on the water,happy children playing around,
colorful flowers and big old trees around the lake.(58)B,Mr.Martin closed his eyes and tried to make the richest pictures for himself in his mind.
Days and weeks passed.Mr.Longman got better.(59)A.Then Mr.Martin asked the nurse if he could move to the other bed.Happily for him,the nurse said he could.When everything was done,he tried hard to raise himself a bit to see what was outside.(60)E,to his surprise,he saw nothing but a wall.
Mr.Martin asked the nurse what made Mr.Longman able to see so many wonderful things outside.The nurse answered that the man was blind and could not even see the wall.
| A.Finally he went back home B.When Mr.Longman told him all this C.They were in the same hospital room D.They talked about their families and jobs E.However,when he looked out of the window |
15.-_______ brown jacket is this?-I think it's Danny's.( )
| A. | Who | B. | What | C. | Whose | D. | How many |
9.Jane:Tomorrow is Saturday.What do you often do on weekends?
Bill:(31)CWhat about you?
Jane:I often go to the movies.
Bill:(31)BHow often do you go to the movies?
Jane:(32)ABill:What's your favorite movie?
Jane:(34)EBill:Who do you often go with?
Jane:(35)DBill:Are you going there this weekend?
Jane:Yes,do you want to go with us?
Bill:Sorry,I have a lot of work to do.
Bill:(31)CWhat about you?
Jane:I often go to the movies.
Bill:(31)BHow often do you go to the movies?
Jane:(32)ABill:What's your favorite movie?
Jane:(34)EBill:Who do you often go with?
Jane:(35)DBill:Are you going there this weekend?
Jane:Yes,do you want to go with us?
Bill:Sorry,I have a lot of work to do.
| A.Three times a month. B.I like movies,too. C.I usually do my homework. D.My good friend,Kate. E.Harry Potter. |