题目内容
3.At an English university,nearly 100students were unhappy.They seemed very angry because of an economics exam.What was the economics exam about?(51)B To find out the answers,a reporter went to the university and interviewed some students and teachers.(52)A The students said the questions were impossible to answer because the topics were not in their course.They said some questions had difficult maths.They were worried about lower test scores and a poorer degree.They wanted the university to help them.
(53)E One teacher said the exam was fair.He said the level of maths was at the students'level.He told the reporter that the students know the topics.(54)C The teacher said,"All questions were based on the topics taught in the course."
At the end of the interview,a teacher said that the university would look carefully at the results.(55)D
A.The reporter first interviewed some students.
B.Why were they angry about the exam?
C.The reporter interviewed another woman teacher,too.
D.They would consider the students'scores and decide on their degree.
E.Then the reporter had an interview with two of the teachers.
分析 短文讲了在英国大学中,很多学生对考试是不满的,短文对学校的学生和老师进行了采访,来了解具体的原因是什么.
解答 答案:51.B 细节推理题.根据下文To find out the answers,a reporter went to the university and interviewed some students and teachers.为了找到答案,记者来到大学,采访了一些学生和教师.可知前面说的应是一个问题,结合选项,应说他们为什么对考试感到生气?故选B.
52.A 细节推理题.根据下文The students said the questions were impossible to answer because the topics were not in their course.一位学生说,这些问题是不可能回答的,因为题目不在他们的课程中,可知采访的是学生,结合选项,应说记者首先采访了一些学生.故选A.
53.E 细节推理题.根据下文One teacher said the exam was fair.He said the level of maths was at the students'level.He told the reporter that the students know the topics.一个老师说,考试是公平的,他说数学水平在学生的水平上.他告诉记者,学生知道这个话题.可知采访的是老师,结合选项,应说然后,记者采访了两位老师.故选E.
54.C 细节推理题.根据上文Then the reporter had an interview with two of the teachers.One teacher said the exam was fair.He said the level of maths was at the students'level.He told the reporter that the students know the topics.记者采访了两位老师.一个老师说,考试是公平的,他说数学水平在学生的水平上.他告诉记者,学生知道这个话题.可知采访的应是另一位老师,结合选项,应说记者也采访了另一位女教师.故选C.
55.D 细节推理题.根据上文At the end of the interview,a teacher said that the university would look carefully at the results.采访结束时,一位老师说,大学会仔细观察结果.可知结合选项,应说他们会考虑学生的分数然后决定他们的学位.故选D.
点评 做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
(76)F The more the horse pulled,the deeper the wheels(轮子) sank.John climbed down from his seat and stood nest to his cart.(77)G He felt really sad.But he didn't try to lift the wheels up by himself.Instead,he looked up at the sky and started shouting,"I'm unlucky!(78)A"
After some time,an old man passed by."do you think;you can move the cart by simply looking at it and shouting?"he asked,"Did you try to get the wheel out of the mud by yourself?(79)E Come on,put your shoulder to the wheel,and you will soon find the way out."
John felt shamed(羞耻).He did as the old man said.(80)C John learning his lesson.He thanked the man and went happily on his way.
| A.Why has this happened to me? B.Why was the road full of people? C.Soon he wheel was out of the mud D.He was very happy to see his friends again. E.Nobody will help you unless you help yourself F.Then suddenly the wheels of the horse cart sank deep into the mood G.He looked around but could not find anyone to help him |
The most interesting jobs are often the most difficult.(67)EDoctors study for at least six years after finishing school.
Some young people have interesting and high-pay jobs.Many young players do their work successfully.(68)BOlder people usually can not play these sports ver well,They cannot move fast enough.Golf,however,is a good sport for older people.Many golf players are quite old(69)GMost people work until they are 60or 65years old.Then they retire (退休) and have a lot of
free time.(70)CThese people usually have very interesting jobs.Writers,artists,scientists and actors(演员)usually work until they die.Their work is their life.
| A.Other people are not so lucky. B.Football and tennis stars are usually under 35 years old. C.Some people never retire though. D.They like their jobs very much. E.People take a long time to learn how to do them. F.Most people are more luckier. G.but they can play it successfully. |
★71.B
It's your duty to finish your homework.Don't try to finish it one day,and you can do it little by little.
★72.E
After doing your homework,you can watch TV or play some computer games.But you can't play it for too long time,or it will be bad for your eyes.
★73.D
In holidays,you may not have dinners on time,but you can't eat too much junk food.
★74.C
A trip can make you relaxed.Travelling with your parents to another place is also a good idea.You can travel with a camera.And after you come back to school,show your photos to your classmates.
★75.A
The holiday is the best time for you to read some good books.Borrow some educational books from the library and read them,you can also write what you feel after reading them.It's good for your study.
| A.Read Some Interesting Books B.Do the Homework Every Day C.Go on a Family Trip D.Avoid the Junk Food E.Play Some Games |