题目内容

【题目】Nowadays film cameras are going out of our life. Do you remember how it works? And do you know the difference between a film camera and a digital camera?

A film camera is a light-proof box, which all light can’t go through. It has a lens (镜头) system to focus light onto the film at the back of the camera.

Let’s suppose that we are outside on a beautiful summer day trying to take a picture of the family dog. We are using a film camera. We finally get the dog to lie still. You point the camera at him. Light goes into the camera lens and hits the shutter (快门). In other words, nothing happens yet. Now let’s say that the dog looks really cute and you decide to take a picture. When you press the button, the shutter opens for a very short period of time. A small amount of light passes through and hits the film at the back of the camera. This creates an upside-down and reversed (反向的) picture on the film. When you finish the roll (卷) of the film, you can take it to the photo shop to develop it and you will have a great picture!

Film cameras and digital cameras work in a similar way. In digital cameras, the light falls not on film but onto a sensor (传感器) called a CCD. This change light and color into a digital information or pixels (象素). The CCD is the heart of any digital camera and usually the most expensive part - depending on how good it is.

【1】The underlined word “light-proof” in the passage means “_____”.

A.不透明的 B.不透风的

C.不透光的 D.透光的

【2】_____ is used to focus light onto the film at the back of the camera.

A. A lens

B. A lens system

C. A light-proof system

D. A system

【3】_____ shows the picture of a running boy with an ice cream in his left hand on the film camera.

【4】Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Film cameras and digital cameras work in the same way.

B. After taking pictures with film cameras, we can get a great picture immediately.

C. The price of a digital camera is based on the CCD.

D. The CCD is not the most expensive part.

【5】The best title for this passage should be _____.

A. How do Film Cameras Work

B. The Reason Why Digital Cameras Are More Developed

C. Film Cameras and Digital Cameras

D. How do Cameras Work

【答案】

【1C

【2B

【3B

【4C

【5C

【解析】

试题分析:这篇短文讲述了主要讲述了胶卷相机和数码相机的区别,并介绍了他们的工作的不同。

【1C词义猜测题。根据句意可知交卷相机是一个不透光的盒子。故可知选C。不透光的意思。

【2B细节理解题。根据文中It has a lens (镜头) system to focus light onto the film at the back of the camera.可知它有一个镜头(镜头)系统的光聚焦到胶片相机的背面。故选B。

【3B细节理解题。根据文中When you press the button, the shutter opens for a very short period of time. A small amount of light passes through and hits the film at the back of the camera. This creates an upside-down and reversed (反向的) picture on the film可知B图片显示出在左手拿冰激凌正在跑着的那个男孩的照片。故选B。

【4C细节理解题。通读整篇短文可知The price of a digital camera is based on the CCD.是正确的,数码相机的价格是基于CCD故选C。

【5C标题归纳题题。这篇短文主要讲述了胶卷相机和数码相机的介绍。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】In a small village in England about 150 years ago, a mail coach ( 邮车 ) was standing on the street . It didn’t come to that village often . People had to pay a lot to get a letter . The person who sent the letter didn’t have to pay the postage (邮资) , while the receiver had to .

“Here’s a letter for Miss Alice Brown , said the mailman .

I’m Alice Brown , a girl of about 18 said in a low voice .

Alice looked at the envelope(信封) for a minute , and then handed it back to the mailman .

I'm sorry I can’t take it , I don’t have enough money to pay it", she said .

A gentleman standing around were very sorry for her . Then he came up and paid the postage for her .

When the gentleman gave the letter to her , she said with a smile , Thank you very much ,This letter is from Tom . I’m going to marry him . He went to London to look for work . I’ve waited a long time for this letter , but now I don’t need it , there is nothing in it .”

Really ? How do you know that ? the gentleman said in surprise .

He told me that he would put some signs on the envelope . Look ,sir ,this cross in the corner means that he is well and this circle means he has found work . That’s good news .”

The gentleman was Sir Rowland Hill . He didn’t forgot Alice and her letter .

The postage to be paid by the receiver has to be changed ,” he said to himself and had a good plan .

The postage has to be much lower , what about a penny (便士) ? And the person who sends the letter pays the postage . He has to buy a stamp and put it on the envelope .” he said .

The government accepted his plan . Then the first stamp was put out in 1840 . It was called the Penny Black . It had a picture of the Queen on it .

【1】 The first postage stamp was made ________ .

A.in England B.in America

C.by Alice D.in 1910

2The girl handed the letter back to the mailman because _________ .

A.she didn’t know whose letter it was

B.she had no money to pay the postage

C.she received the letter but she didn’t want to open it

D.she had already known what was written in the letter

3We can know from Alice’s words that _________ .

A. Tom had told her what the signs meant before leaving

B. Alice was clever and could guess the meaning of the signs

C. Alice had put the signs on the envelope herself

D. Tom had put the signs as Alice had told him to

4The idea of using stamps was thought of by _________ .

A.the government B. Sir Rowland Hill

C. Alice Brown D. Tom

5From the passage we know the high postage made _________ .

A.People never send each other letters

B.lovers almost lose every touch with each other

C.people try their best to avoid(避免) paying it

D.receivers refuse to pay the coming letters

【题目】阅读理解

Chinese writer Mo Yan won the Nobel Prize in Literature in 2012. Mo, who was born in 1955 into a farmer’s family in Gaomi County in Shandong Province, is the first Chinese national to win the Nobel Prize in Literature. In his early years, life was not easy and he experienced hunger饥饿. These things have influenced Mo Yan’s later writings.

60-year-old Park Geun-hye(朴槿惠)was elected选举the new President of South Korea in December, 2012. She becomes the country’s first female head of state and her term will last five years from 2013. I will become a president who puts people’s living before anything else, she told the cheering people in central Seoul as she accepted her win. I will keep my promises.

Barack Obama ( born in Honolulu, Hawaii in 1961), who was elected the 44th President of the United States in 2008, has been elected again to a second term, fighting against Republican challenger Mitt Romney. Obama is a graduate of Columbia University and Harvard Law School. His father was from Kenya. And his mother was born in Wichits, Kansas.

1When Mo Yan was young, his family might be .

A. big B. poor C. rich D. small

2When was Park Geun-hye born?

A. In 1952. B. In 1955.

C. In 1961. D. In 1987.

3Where was Barack Obama born?

A. In Kansas. B. In Kenya.

C. In Columbia. D. In Hawaii.

4Which of the following is NOT true about the passages?

A. The writer Mo Yan lived in a big city before he got the prize.

B. Park Geun-hye will lead South Korea till the year 2018.

C. Obama fought against his challenger Mitt Romney in the election.

D. Among the three persons, Park Geun-hye is the oldest.

5The three passages may be from .

A. an email B. a letter C. news D. an ad

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网