题目内容
【题目】根据短文内容,选择正确答案。
(C)
Different weather makes people feel different. It has an effect on health, intelligence(智力)and feelings.
In August, it is very hot and wet in the southern part of the United Stated. People there have heart trouble and other kinds of health problems during this month. In the Northern and the Middle West, it is very hot at some time and very cold at the other times. People in these states have more heart trouble after the weather changes in February or March.
The weather can also influence intelligence. Fox example, in a 1983 report by scientists, IQ (智商) of a group of students was very high when a very strong wind came, but after the strong wind, their IQ was 10% lower. The wind can help people have more intelligence. Very hot weather, on the other hand, can make it lower. Students in many schools of the United States often get worse in exams in the hot months of the year (July and August).
Weather also has a strong influence on people's feelings. Winter may be a bad time for thin people. They usually feel cold during these months. They might feel unhappy during cold weather. But fat people may have hard time in hot summer. At about 18℃, people feel more comfortable.
Are you feelings sad, tired, or unhappy today? It may be the weather's problem.
(1)Besides feelings, how many sides does this passage mention about weather's influence on people?
A.Five.
B. Four.
C. Three.
D. Two.
(2)What does the underlined word "it" refer to in Paragraph 3?
A.Health.
B.Wind.
C.IQ.
D.Weather.
(3)What's the main idea of this passage?
A.Different changes of weather.
B.At about 18℃, people feel more comfortable.
C.Weather influences students' intelligence.
D.Weather influences People's health, intelligence and feelings.
(4)Why do students in many schools in the United States usually get worse in exams in July and August?
A.Because a very strong wind came then.
B.Because the weather is very hot.
C.Because they don't do well in their studies.
D.Because they have low IQ.
(5)In which page of the newspaper can you probably read this passage?
A.Story.
B.News.
C.Discovery.
D.Advertisement.
【答案】
(1)D
(2)C
(3)D
(4)B
(5)C
【解析】本文介绍了不同的天气会让人感觉不同。它影响着人们的健康,智力以及人们的感情。如果你感动到疲惫,不愉快,健忘,可能就是天气的原因。
(1) D 细节理解题。由第一段第二句It has an effect on health, intelligence and feelings.可知答案选D。
(2)C 细节理解题。根据第三段中的but after the strong wind, their IQ was10%lower. The wind can help people have more
intelligence.可知,此处谈论的是人们的智商。故选C。
(3)D 大意概括题。根据文章第一段可知,本文谈论的是天气对人们健康、智力和感觉的影响。故选D。
(4)B 推理判断题。根据第三段中的Very hot weather, on the other hand, can make it lower. 可知,炎热的天气会使人的智商变低,美国的一些学校在炎热的月份里进行的考试,很多学生的考试成绩低。故选B。
(5)C 推理判断题。本文是一篇科普说明文。这样的文章一般会发表在科学类的杂志上,只有C项符合题意。
【题目】书面表达
根据下表内容,用英语写一篇60词左右的人物介绍。
姓名 | 王林 |
年龄 | 13岁 |
居住地 | 江苏南京 |
长相 | 短发,个子很高,戴眼镜 |
品格 | 友好,乐于助人,学习勤奋 |
所在学校 | 阳光中学 |
爱好 | 游泳,玩电脑游戏,经常在周末和同学一起踢足球, 梅西(Messi)是他最喜欢的运动员和偶像 |
理想 | 当一名足球运动员 |
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________