题目内容

【题目】Dear Mr. Hunt,

My problem is that I can’t get on with my family. Relations between my parents have become difficult. They fight a lot, and I really don’t like it. It’s the only (A) c________ they have. I don’t know if I should say anything to them about this. When they argue, it’s like a big, black cloud (B) hanging over our home. Also, my elder brother is not very nice to me. He always refuses to let me watch my favorite TV show. Instead he watches whatever he wants until late at night. (C) I don’t think this is fair. At home I always feel lonely and nervous. Is that normal?

What can I do?

Sad and Thirteen

回答问题:

1What’s Sad and Thirteen’s problem?

________________________________

2How does he feel at home?

________________________________

3A处首字母填空:c__________

4翻译B处划线短语:hanging over:__________

5写出C 处划线句子的同义句:________________________

【答案】

1He can’t get on with his family.

2He always feels lonely and nervous.

3communication

4笼罩

5I think this is unfair.

【解析】

这篇短文是一个学生写给Hunt先生的求助信,他的父母经常吵架,而且他的哥哥对他也不好,他感到非常孤独和紧张,他想让Hunt先生给他一些建议。

1根据短文开头“My problem is that I can’t get on with my family.”可知,这个学生的问题是他和家人相处得不好。故答案为He can’t get on with his family.

2根据短文最后“At home I always feel lonely and nervous.”可知,这位学生在家里感到很孤独和紧张。故答案为He always feels lonely and nervous.

3根据语境“They fight a lot, and I really don’t like it. It’s the only (A) c________ they have.” “他们总是吵架,我真的很不喜欢。这是他们唯一的……”,结合单词的首字母可知,这里考查communication,意为“交流”。故答案为communication

4根据语境“When they argue, it’s like a big, black cloud (B) hanging over our home.” “当他们争吵的时候,就像一块大的黑云……我们的家”。hanging over的意思应该是“笼罩”。故答案为:笼罩。

5原文处使用了否定前移,将宾语从句中的否定形式前移到了谓语动词think。同义句可以将fair变为反义词unfair“不公平的”,主句谓语动词think用肯定的形式。故答案为I think this is unfair.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In this age of Facebook and Twitter, we are all supposed to have hundreds of friends. But in fact most of us have just two close friends — down from an average(平均水平) of three 25 years ago, a study says.

Researchers (研究者) say there is no need to worry about that. Instead, they say that while some of us may be getting “more vulnerable (脆弱的)”, many are becoming better at deciding who is their close friend.

The result seems unexpected. Because a lot of young people are trying to make as many “friends” as possible on the Internet.

According to Facebook, the average user usually has 130 friends, but many of these are people who are known by accident or people the user will never meet in real life.

But the researcher, Mr. Brashears says, although the circle(圈子) of friends is getting smaller, which may make us more vulnerable, we’re not as “lonely” as the result shows.

For his study, Mr. Brashears did a survey in more than 2,000 adults aged 18 and older. He found that, modern discussion networks have been smaller in size. It is the same as other researchers’ findings, but few people have become lonelier.

Researchers asked people to list the names of people they had discussed important matters with over the past six months. About 48% of them listed one name, 18 % listed two, and about 29% listed more than two names for these close friends.

On average, one person had 2.03 close friends. And just over 4% of them didn’t list any names.

1According to the study, how many close friends do most of us have?

A.25.B.2.C.3.

2The underlined word “unexpected” probably means “________” in the passage.

A.有趣B.令人兴奋C.意外

3About Facebook friends, which of the following is TRUE?

A.The Facebook user never meet some Facebook friends in real life.

B.The average user usually has 310 friends.

C.Facebook friends are all old and close friends.

4The passage shows the result of the survey by ________.

A.giving adviceB.telling storiesC.listing numbers

5What does the passage mainly talk about?

A.Many people are worrying about their circle of friends.

B.Researchers find many people have only two close friends.

C.Young people make as many friends as possible on the Internet.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网