题目内容

【题目】Cold weather, central heating, and falling leaves---all these things mean that flu season has arrived. And you shouldn’t take flu lightly. Flu season comes every year from October to April. This year has been especially bad, according to the US Centers for Disease Control and Prevention (美国疾病防控中心 CDC).

The flu is an illness caused by the influenza virus. It is different from the common cold in that it can strike suddenly---and it is much more serious .The flu can cause serious dehydration(脱水) and liver (肝脏)damage ,both of witch can kill people.

The flu is especially dangerous for children and elderly people, since they have weaker immune (免疫) system. As of April 20, 142 children in the US had died from the flu during this flu season, according to CDC.

These deaths are not limited to the USA. In China, many people die from the flu each year as well. An elderly man in Beijing died from the flu this season, which led to a wide discussion online. The man’s family didn’t know how serious the flu was, just like many others who don’t understand the flu very well.

What can you do to keep the flu away? Hygiene is important --- take a shower every day and wash your hands often. Do not spend time around people who have the flu. And if you can, get a flu vaccine --- this is a type of special medicine that can help prevent the flu. All of these things can keep you safe during flu season. If you are stick with the flu, stay home to prevent spreading it to others.

1What is the main idea of the second paragraph?

A. It tells us it’s the flu season now.

B. It tells us the flu can kill people.

C. It tells us what the cold is.

D. It tells us what the flu is.

2Who are easy to catch the flu?

A. Kids and the old. B. Adults and children.

C. Women and men. D. Doctors and reporters.

3What led to a wide discussion online?

A. That the children don’t exercise very often.

B. That the flu will cause serious liver damage.

C. That an old man in Beijing died during the flu season.

D. That the old man’s family don’t know what the flu is.

4What does the last paragraph tell us?

A. Get a flu vaccine shot. B. How to prevent the flu.

C. Take a shower every day D. Wash your hands often.

【答案】

1D

2A

3C

4B

【解析】文章大意:这是一篇健康环保类阅读,主要介绍流感是一种由流感病毒引起的疾病,它与普通感冒的区别在于它能突然发作——而且更严重,尤其是儿童或老人,因此预防流感很重要。作者列举了一些预防流感的方法。

1段意猜测题。根据第二段The flu is an illness caused by the influenza virus. It is different from the common cold in that it can strike suddenly---and it is much more serious .The flu can cause serious dehydration(脱水) and liver (肝脏)damage ,both of witch can kill people.流感是一种由流感病毒引起的疾病,它与普通的感冒不同,它可以突然发作——而且更严重。流感会导致严重脱水和肝损伤,两者都能杀死人。可知,本段主语告诉我们什么是流感,故答案选D。

2细节理解题。根据第三段The flu is especially dangerous for children and elderly people,流感对儿童和老人尤其危险,可知,是孩子和老人,故答案选A。

3细节理解题。根据第四段An elderly man in Beijing died from the flu this season, which led to a wide discussion online.北京的一位老人死于流感季节,这在网上引起了广泛的讨论,可知,应该是北京的一位老人死于流感季节引起了网上讨论,故答案选C。

4段意猜测题。根据最后一段What can you do to keep the flu away? Hygiene is important你能做什么来预防流感?卫生是很重要的。可知,主要告诉我们如何预防流感,故答案选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读填空先通读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后表格的空格内填入一个最恰当的单词。所填单词必须写在答题卡对应题号的横线上。每个空格只能填一个单词。

Playing is serious business for children.In fact, it's what they do best! Ask them why they do it, and kids will probably say, "Because it's fun!" But it's much more than that.It's also good for them.

Studies show that from birth babies begin learning through playing.They use their five senses to get to know their new world.Touching allows them to discover how different things feel.Brightly coloured toys and clothing help develop a baby's sense of sight (视觉).When small children choose which toy to play with, they begin developing their abilities in making decisions.

Children love toys that allow them to use their imagination (想象力).Sometimes an empty box is more fun than a high-tech (高科技) toy.That's because a box can become anything to a child.

Crayons, paints and Play-Doh (彩色塑泥) are also good because they allow children to create.Traditional building blocks teach important pre-maths skills.

Playing doesn't become any less important once children start school.Many valuable lessons about life are learned on the school playground.Kids learn how to share, take turns and play by the rules.

The 1 of Playing for Children

Children's 2

Benefits(好处)

Playing with brightly coloured toys

It's good for 3 a baby's sense of sight.

4 which toy to play with

Small children can learn how to make decisions.

Playing with an empty box

It can help children improve their imagination.

Playing with crayons, paints and Play-Doh

Children can be more creative.

Playing on the school playground

It can 5 children many valuable lessons about life.

【题目】What would you do if you had $76 billion? Bill Gates was happy to give a third of it away to the charity. He spends at least $1.2 billion every year helping the poor.

Bill is the richest, and also the most generous man in the world. He was born on October 28, 1955.(A) When__he__was__20,__he__left__university__and__started__Microsoft. For 11 years, Bill has been the world's richest man.

“I'll give my money back to the world,” said the rich man. “Many people still need medicine and care to become healthier.”

Bill loves helping others just as he loves computers. He always says “super” when he talks about making people's health better. “(B)Solving__the__world's__health__problem_ _is__like__solving__computer__problems. You get smart people together. You take it on because there has never been an answer before,” he said. If you ask him why he likes giving away his money, he will turn his head and say, “It's because of my mum. She asked me to do (C) it years ago when I was just a small boss.”

根据短文内容,完成下面的任务。

1(A)处的句子改为同义句(每空一词):

________ ________ ________ ________ 20, he left university and started Microsoft.

2(B)处的句子译成汉语: ________________________________________________________________________

3(C)处的it指的是(用英文回答,不超过5个词)

________________________________________________________________

4回答问题:When did Bill Gates start Microsoft?

__________________________________________________________________

5单项选择:The writer of the passage wants to ________.

A. introduce Microsoft to us

B. let us know something about the charity

C. tell us who is the richest person in the world

D. praise Bill for his help to the poor people

【题目】四、阅读短文,根据短文内容回答问题。

What is “Walk to School” ?

Now we are working on a program of "Walk to School". We would like as many parents and children as possible to take part, even if in a small way. Children who walk to and from school along with their parents can learn essential (基本的) road safety and life skills.

You can take part by…

■ Walking to and from school with your child every day.

■ Walking for one or two days during the week.

■ Encouraging others to walk, if you already do.

Walking is great!

■ Walking is great exercise! A walk is good for your body and can keep you fit.

■ You won't have to waste time looking for a parking site .

■ It's free. You'll save money by not using the car.

■ It's pollution free.

■ It's a good chance to talk to your children and to meet other parents, too.

Enjoying walking to school!

Here are some suggestions to help you and your child enjoy walking to school.

■ Plan a safe route together.

■ Teach children what a kerb (马路牙子) is and what it means.

■ Encourage your child to help you choose the safest places to cross the road.

■ Look at and discuss the things you see on your way-especially road signs and what they mean.

Walk to school! Thousands of parents and children already take part, could you?

Please go to www.walktoschool.org.uk for more information.

1What is the name of the program that we are working on?

2What can children learn by walking to and from school?

3How many suggestions are mentioned to enjoy walking to school?

4Where can you get more information about “Walk to School”?

5What do you think of walking to school?

【题目】I was born an albino (白化病人) in Pennsylvania in 1945.No one in my family had ever known what an albino was and what it __________ to be an albino.

My family and friends never treated me as __________ else.That was just about the best thing they could have done.It helped me trust myself, so when troubles came along, I could __________ them.

Like most albinos, I had terrible eyesight, but the fact that I could hardly __________ didn't trouble me that much.

Kids would make fun __________ me,calling me “Whitey”.People stared at me when I held reading material right at the tip () of my __________ so that I could see it well enough.Even when I was eight, movietheater workers started asking me to pay full prices because I looked __________.

The worst part for me was that __________ my eyesight was so bad,I couldn't play sports very well.I didn't __________ trying, though.I shot hoops (篮圈) every day.And I studied hard.

Finally,I got better at school and loved it.By the time I got to college, I had two majors (专业), going to a summer school and __________ myself with every activity I could find.I had learned to be proud of being an albino.I did my best to make “albino” a good word.And I decided to make my __________ with my eyes—and in sports.

I couldn't see clearly enough to play sports,__________ with a solid education and a drive to do it, I could make a living involved in the area I loved.I've done it _________ over thirty years in print and in video, and now in cyberspace (网络空间).People make jokes about ________I'm the only “blind editor” they know,but the jokes are of good will.Some of them are the signs of respect.

I was just a proud albino kid from the country of Pennsylvania.I now realize that being born an albino helped me to overcome difficulties, gain confidence and be proud __________my personal achievement.

1A. was B. called C. meant D. had

2A. nobody B. everybody C. somebody D. anybody

3A. go with B. deal with C. play with D. walk with

4A. hear B. see C. smell D. feel

5A. of B. for C. on D. with

6A. nose B. eyes C. ears D. finger

7A. older B. taller C. uglier D. younger

8A. until B. though C. because D. after all

9A. enjoy B. keep C. give in D. give up

10A. helping B. busying C. preparing D. offering

11A. trouble B. plans C. face D. living

12A. and B. but C. or D. so

13A. since B. in C. at D. for

14A. how B. what C. who D. where

15A. with B. in C. at D. of

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网