题目内容

Could you tell me late for the meeting yesterday?

A. why were you B. why are you

C. why you were D. why you are

C 【解析】句意:你能告诉我昨天你为什么开会迟到吗?作为动词tell的宾语从句,用陈述语序:疑问词+主语+谓语,故排除AB两项。根据yesterday可知此处用一般过去时,故选C。
练习册系列答案
相关题目

Nick works in a big firm(公司). He finds English very important for his job because he often deals with foreign businessmen. Now he is looking for a place. It can improve his English, especially his spoken English.

Here are some advertisements from newspapers. He may find the information he needs.

Global English centre(全球英语中心)

It can improve four skills: listening, speaking, reading, and writing.

3-month(700yuan), 6-month(1200yuan), and one-year(2000yuan)courses.

Choice of morning or evening classes, 3 hours per day, Monday~ Friday.

Experienced college English teachers.

Close to city centre and bus stops.

Tel: 67605272

Add: 105 Zhongshan Road, 100082

The 21st Century English Training Centre

(21世纪英语训练中心)

We have some famous teachers.

We offer morning or afternoon classes, both of which last three months at a cost of 800 yuan.

We also have a 6-week TOEFL, preparation class during winter and summer holidays.

Entrance(入学)exams: June 1 and Dec. 1

Only 15-minute walk from city centre.

Call 67801642 for more information.

Modern Language School

Special course in English for business, travel, banking, hotel management and office skills.

Small classes(12~16 students) on Sat.& Sun. From 2:00pm~5:00pm.

Native English teachers from Canada and USA.

Language lab and computers supplied(运用).

3-Month course: 1050yuan; 6-month course: 1850yuan.

Add: Modern language School, 675 Park Road, 100056.

Tel: 67353019.

The International House of English

Four-month English course for students of all levels at very low cost: 60yuan for 12 hours per week.

Convenient(方便) class hours: 9:00am~12:00am and 2:00pm~5:00pm.

A 4-month evening programme for improving speaking skills(same cost as day classes.

Well-trained Chinese and foreign teachers experienced in teaching English as a foreign language.

Free sightseeing and social activities.

Very close to Central Park.

For more information call 67432308

1.Where are the advertisements from?

A. Books B. Magazines C. Newspapers D. On the wall of the firm

2.Nick works from 9:00am to 4:30pm every day. Which schools will he choose?

A. Global English centre and the International House of English

B. Global English centre and Modern Language School

C. Modern Language School and the 21st Century English Training Centre

D. The 21st Century English Training Centre and The International House of English

3.What is the 21st Century English Training Centre different from the other three schools is that .

A. it requires an entrance examination. B. it is nearest to the city centre.

C. its courses are cheapest. D. its teaching quality is better.

4.Nick will probably go to the International House of English because it .

A. has language lab and computers supplied. B. has a special course in spoken English.

C. is cheaper than the other schools. D. has native English teachers

5.If Nick takes the evening programme at the International House of English, he will pay about .

A. 60yuan B. 240yuan C. 720yuan D. 960yuan

1.C 2.A 3.A 4.B 5.D 【解析】文章大意:尼克在一家大公司工作。他发现英语对他的工作非常重要,因为他经常与外国商人打交道。现在他正在寻找一个地方,可以提高他的英语,尤其是他的口语。短文给出了四个适合学习英语,提高英语水平的学校,供他选择。 1.细节理解题。根据文中的句子Here are some advertisements from newsp...

Cruises are becoming more and more popular, with around 20 million passengers per year now enjoying holidays on board luxury ( 奢侈的 ) ships. More people see a cruise as the perfect way to sit back and do nothing, and enjoy time off work. But what is the effect on the environment of this trend?

Although it usually takes less energy for a vehicle to move through water than over land, cruise ships are often massive, with the biggest ones carrying up to 6,000 passengers. Moving such large vehicles requires huge engines which bum as much as 300,000 litres of fuel a day. One scientist has calculated that cruise ships create as much pollution as 5 million cars going over the same distance. Because they are out at sea, they also burn dirtier fuel that isn't allowed on land. Unfortunately, no government has control over the amount of air pollution out at sea. Cruises also produce huge amounts of rubbish, and cruise ships aren’t usually good at recycling. Waste water from showers and toilets is usually poured directly into the sea - as much per day as from a small town. Waste food from restaurants isn’t put into the sea, but still causes problems when brought back to the land.

Cruise ships also cause difficulties in the cities where they stop. Popular destinations can get five or six ships per day, with thousands of tourists at a time. Good for restaurants? No. Restaurant owners complain that the visitors look around for a few hours and then return to their ship to eat. What’s more, the crowds can put off other tourists, who complain that the streets are too busy.

Some towns have banned (禁止) cruise ships or put a limit on the number that can stop at the same time. People who care about the environment worry that as the cruise industry continues to grow, so will the issues for our planet.

1.The underlined word “trend” is closest in meaning to ________.

A. problem B. event C. decision D. change

2.The biggest cruise can hold about________ passengers.

A. 20,000,000 B. 6,000 C. 300,000 D. 5,000,000

3.Cruise ships cause a lot of air pollution because________________.

A. they carry large numbers of cars and passengers as well

B. it takes more energy to move through water than over land

C. they use types of fuel that are not allowed on land

D. their engines are not as powerful as those of other vehicles

4.How is waste water dealt with on cruise ships?

A. It’s brought into a town. B. It’s properly recycled.

C. It’s thrown away at sea. D. It's stored in the ships.

5.Why are cruise ship passengers not popular in some cities?

A. They don’t spend money on meals.

B. They fill up the restaurants and make noise.

C. They complain when the city is too crowded.

D. They are sometimes rude to other tourists.

6.The purpose of the passage is to________.

A. introduce a new way of travelling B. encourage people to try cruise ships

C. advise governments to ban cruise ships D. explain some problems cruise ships cause

1.D 2.B 3.C 4.C 5.A 6.D 【解析】本文介绍了游轮旅行带来的问题:空气污染,水污染,以及它们给所停靠的城市带来的困难。 1.D 词义猜测题。根据Cruises are becoming more and more popular,可知游轮旅游越来越受欢迎,因此它成为一种新的变化,故选D。 2.B 细节理解题。根据Alt...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网