题目内容

【题目】 Tourists these days are crowding into the Nanjing Hongshan Forest Zoo to see a monkey that looks like Beckham, one of _____ most famous football players in the world. The lovely _____ monkey has become the Nanjing Hongshan Forest Zoo’s own new celebrity(名人).

The monkey _____ a lot of hair, and she is very lovely. The most interesting thing is that she looks a lot like David Beckham. That’s why now the little monkey attracts _____ tourists who are rushing into the zoo to see her. Zookeepers are _____ at the resemblance(相似) between the little monkey and Beckham. So _____ give the little monkey a very special name – Harper Seven _____ is the same of the football star’s little daughter’s.

In fact, Harper Seven, the lovely monkey, was left alone as soon as she _____ born. Her mother died. She was very tiny _____ she first arrived at the zoo. Luckily, the zookeepers quickly stepped to care ______ her. But seven might never ______ into an existing group because she was abandoned(被抛弃的). So the keepers had to raise her ______ After just two or three months, she was much healthier. Now Harper Seven is strong enough ______ on her own. The keepers said that she ______ have contact with the outside world now and she does well in it. She enjoys ______ with people very much. She has got a lot of fans from all over the world, just like Beckham.

1A.aB.anC.theD./

2A.six months oldB.six-month-oldC.six-months oldD.six months-old

3A.hadB.haveC.hasD.will have

4A.a large number ofB.muchC.a great deal ofD.a large amount of

5A.surprisedB.surprisedlyC.surprisingD.surprise

6A.theirB.theirsC.themD.they

7A.thatB.whoC.whyD.what

8A.isB.wasC.areD.were

9A.ifB.becauseC.whenD.until

10A.forB.withC.toD.on

11A.acceptB.acceptedC.is acceptedD.be accepted

12A.separationB.separateC.separatelyD.separating

13A.liveB.to liveC.livingD.to living

14A.mustB.shouldC.couldD.need

15A.playB.to playC.playingD.to playing

【答案】

1C

2B

3C

4A

5A

6D

7A

8B

9C

10A

11D

12C

13B

14C

15C

【解析】

文章大意:这些天游客争相去南京红山森林动物园看一只长得像Beckham—著名足球运动员的猴子,它很可爱而且像Beckham,所以吸引很多游客。本文主要讲述了这只猴子的经历和目前的状况。

1句意:世界上其中一个最著名的运动员之一。

本题考查冠词和定冠词的用法。The most famous 形容词最高级前面应加冠词the。故答案选C

2句意:可爱的六个月大的猴子成为了Nanjing Hongshan森林动物园的名人。

本题考查数词、年龄的表达。six-month-old 中间加连字符表示的是形容词,六个月大的,修饰后面的名词作定语,month不需要加s,故答案选B

3句意:这个猴子有很多毛发,她很可爱。

本题考查动词的第三人称单数。因为文章第二段用的是一般现在时,所以排除AD,又因为The monkey 作主语,谓语动词要用第三人称单数has,故答案选C

4句意:这就是为什么现在这只小猴子吸引了很多游客,他们正冲进动物园去看她。

本题考查许多的表达。A. a large number of许多(可以修饰可数名词复数,也可以修饰不可数名词);B. much许多(修饰不可数名词);C. a great deal of 许多(修饰不可数名词);D. a large amount of许多(修饰不可数名词),根据所给空后面的tourists 为可数名词复数,故答案选A

5句意:动物园管理员对小猴和贝克汉姆的相似之处感到惊讶。

本题考查的是固定表达。be surprised at “对某事感到惊奇,故答案选A

6句意:所以他们给这只小猴子起了个很特别的名字——哈珀七号。

本题考查人称代词。因为所给空后面的give the little monkey可知,所填空应该是作主语的,作主语要用人称代词的主格形式they,故答案选D

7句意:所以他们给这只小猴子起了一个很特别的名字——哈珀七号,和足球明星的小女儿一样。

本题考查定语从句的关系代词。A. that 关系代词(先行词是人和物都可以且在定语从句中作主语或宾语);B. who关系代词(先行词是人且在定语从句中作主语或宾语);C. why关系副词(先行词是地点且在定语从句中作地点状语);D. what不引导定于从句,先行词为Harper Seven,说猴子的名字和另一个人的名字一样,此处先行词是指名字,这个物,不是指具体的人,因此不能用who,而要用that,故答案选A

8句意:这个可爱的猴子,一出生就被单独留下。她母亲去世了。

本题考查时态,be born 出生,as soon as 引导时间状语从句,主句was left 为过去式,故从句也要用相应的过去时态,主语是she,所以用was,故答案选B

9句意:当她刚到动物园的时候,她非常小。

本题考查时间状语从句连接词。A. if如果;B. because因为;C. when 时;D. until直到才,根据所给空句子意思当它第一次到动物园的时候,它还非常小可知,应该是when,故答案选C

10句意:动物园管理员很快就开始照顾她。

本题考查词组。care for sb.表示关心、照顾某人,幸运的是饲养员很快就去照顾它了,故答案选A

11句意:但小七可能永远不会被接受到一个现存的群体中,因为她被抛弃了。

本题考查被动语态,根据所给空前面的seven以及后面的an existing group可知,应该是被动关系,前面有情态动词might 故用be accepted,故答案选D

12句意:所以饲养员在两个月或三个月后就不得不单独饲养她,她健康得多。

本题考查副词的用法。根据所给空前面的raise是动词可知, 要用副词separately修饰动词,故答案选C

13句意:现在哈珀七号已经足够强壮,可以独自生活了。

本题考查固定搭配。根据形容词/副词+ enough to do“足够做某事可知应该是它足够强壮去独自生活,故答案选B

14句意:饲养员说她现在可以和外界接触了,而且她做得很好。

本题考查情态动词。A. must必须;B. should应该;C. could能,可以;D. need需要,

根据汉语意思它可以和外界进行交流了可知,应该用could,故答案选C

15句意:她非常喜欢和人玩。

本题考查enjoy的用法。enjoy doing “享受做某事,故答案选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A child's world is the world of playing. They love being outside in the open air, running after each other, and swinging on playground equipment.

But children at St. James Children's School also add to that fun by watching worms and picking up trash(垃圾) in the schoolyard. Inside, they learn to save water and electricity. They also recycle and reuse useful things. And every spring they get the soil ready to plant flowers and vegetables in the school’s garden.

Rebecca Boker teaches the children the importance of taking care of the Earth. "If children learn it early on, it will become part of their daily lives. It should be something that everyone does." said Boker “Every day at St. James is Earth Day. Most books in the classrooms and the library contain materials that encourage children to do something to protect the environment and the Earth.”

"This is their home. You are visitors in their home. So it is your job to respect their home just like you want others to respect your home and treat your home nicely."

At St. James, children observe(观察) the growth of plants from seeds to flowers in cups kept in the classroom. Then they watch the plants grow after placing them in the garden. The students also observe the life of butterflies and other insects and learn about rain and sea life.

St. James also has a special rain garden when many recycled materials are used. For example, there are rugs(小地毯) made of recycled tires in all the classrooms.

But do these very young children really get the message that their teachers try to express? Ms. Boker says yes.

"Oh they do. They totally understand."

1What’s special about St James Children’s School?

A.Children have most of their classes in the open air.

B.Its classrooms are all built with recycled materials.

C.It requires children to show respect for visitors.

D.It teachers children to protect the Earth in their daily lives.

2According to Mr Boker, _______.

A.it’s the duty of children to keep school clean

B.it takes time for children to get their teachers’ message

C.it’s easier for kids to form good habits at a young age

D.it’s the job of parents to teach kids how to recycle

3What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?

A.The knowledge about flowers.

B.The knowledge about vegetables.

C.The importance of protecting the Earth.

D.The importance of taking care of themselves.

4According to the passage, which of the following is NOT TRUE?

A.By watching worms and picking up trash in the schoolyard, children at St James Children’s School do have a lot of fun.

B.At St James, children observe the growth of plants and the life of butterflies and other insects.

C.Those rugs in all the classrooms are made of recycled tires.

D.Ms Boker says those children are too young to understand the message that their teachers try to express.

5This article is most probably written on ____________.

A.Teachers’ DayB.Earth DayC.Children’s DayD.New Year’s Day

【题目】 A recent study found that only 9% of teenagers in the United States smoke cigarettes. That’s down from 23% in 2000. While this is good news for health, smoking is still a problem.

Cigarettes have been linked to cancer, lung disease, heart conditions, and high blood pressure. Although teenagers know these bad effects, they still smoke. Every day almost 3,900 children under 18 years of age try their first smokes. If it continues like this, 5.8 million children alive today will die as a result of smoking.

The campaign(运动) is working to end teenagers smoking. It uses social media to spread information about the dangers of smoking. “If we all join force---smokers and non-smokers---we can end smoking once and for all,” the campaign leader says. The campaign encourages teenagers not to judge, but instead to learn the facts. “We’re not here to comment your choices, or tell you not to smoke. We’re here to arm everyone with the tools to make a change,” they say.

Anti-smoking campaigns may have a new problem to worry about. A 2013 report found that the use of electronic cigarettes is on the rise. High school students who reported ever using an electronic cigarette rose from 4.7% in 2011 to 10% in 2012. 'The increased use of e-cigarettes by teenagers is deeply troubling. Scientists are still researching exactly how harmful e-cigarettes are.

Harmful effects of smoking do not end with the smoker. About 88 million non-smoking Americans, including 54% of children between the ages of 3 and 11, are uncovered to second-hand smoke. Even brief exposure can be dangerous.

Anti-smoking campaigns have become more popular.Some colleges and other outdoor areas across the country haven’t allowed smoking altogether.

As of October 27, 21, 615 children and teenagers have joined the Truth campaign and promised not to smoke. The group hopes that they can give young people the knowledge to be the generation(一代) that ends smoking.

1What does the second paragraph mainly tells us?

A.Smoking leads to illnesses.B.Teenage smoking is still a problem.

C.Some children will die of smoking.D.Teenagers know little about smoking.

2The underlined words “once and for all” in Paragraph 3 probably mean ________.

A.ahead of timeB.before longC.for everD.once in a while

3What makes anti-smoking campaigns worry a lot now?

A.Teenagers’ wrong choices.

B.Exposure to second-hand smoke.

C.Harmful effects of electronic cigarettes.

D.The increasing use of electronic cigarettes.

4Which of the following is NOT true according to the passage?

A.The campaigns have become more popular among teenagers.

B.The social media helps to tell the dangers of smoking.

C.The second-hand smoke is also bad for children.

D.Scientists know exactly how harmful e-cigarettes are.

5What is the passage mainly about?

A.Ending teenagers smoking

B.Anti-smoking campaigns

C.A new Problem to worry about

D.The harm of second-hand smoke

【题目】

winnerwheneverhardlyfind outunfairholdingwhoeverimpossiblecats

In a faraway countrythere were two carpenters(木匠)who were both so good at their jobs that no one could tell who was better.

One daythe country's king thought of a way to 1 which one was better.

He would have them compete against each other in a contest. The 2 would become the official royal(皇家的)carpenter.

Then the contest began. The carpenters were given three days to carve(雕刻)a wooden mouse. 3 carved the most lifelike mouse would be the winner.

The first carpenter carved a fine mouse which looked like a real one. The second carpenter's mousehoweverlooked quite rough. In factit 4 even looked like a mouse at all. The king and his ministers(大臣)agreed that the first carpenter was the winner.

The second carpenter said"This result is 5. We should ask a cat which mouse looks the most realistic. Cats can know mice much better than humansafter all. "

The king agreed. He ordered his ministers to catch several 6 and bring them to judge the carpenters' mice.

Surprisinglyall of the cats were more attracted to the second carpenter's mouse.

The king asked the second carpenter"How did you make the cats believe that your mouse looked more real?”

The carpenter said"Your Majesty(陛下),if you look closelyyou can see that I carved a mouse 7 a fishboneThe cats care not about how real it looksbut how delicious it might taste. "

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网