题目内容
【题目】阅读下面的四篇短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
![]()
【1】What's Adisa’s favourite sport?
A. Swimming. B. Basketball.
C. Football. D. Cycling.
【2】Where is Olivia Samson from?
A. Nigeria. B. England.
C. Toronto. D. Canada.
【3】Who lives in a big city?
A. Adisa. B. Olivia.
C. Carl. D. Alex.
【4】How old is Luke?
A. 6. B. 8.
C. 11. D. 12.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】D
【4】C
【解析】
试题分析:本文讲的是来自尼日利亚、英国、加拿大不同国度的孩子简单介绍了自己的家和自己还有喜欢的体育活动。
【1】细节理解题 根据这句话my favoutire sport is basketball!可知答案。故选B。
【2】细节理解题 根据这句话I’m from Castleton in England. 可知答案。故选B
【3】细节理解题 根据这句话Hello! We’re Luke and Alex. We’re classmates! We’re from Toronto in Canada. It’s a big city. 可知答案。故选D。
【4】细节理解题 根据这句话I’m eleven and Alex is twelve可知答案。故选C。
【题目】Should More Cities Make It Illegal (不合法) to Text While Crossing the Street?
Hawaii, the U.S., recently passed a law making it illegal to text or look down at mobile phones while crossing the street. It is the first major U.S. city with a law like this. Do you think more places should pass such a law? Here are some ideas.
| Sally, Seoul, South Korea We should make it illegal in more cities because texting while walking can be dangerous. If you are looking at your phone while walking, you might not see a car come or the traffic light turn red. |
| Andrew, Sydney, Australia I disagree because we have the right to make our own decisions. The government needs to stop telling us what to do. After all, this is a free country. And police need a lot of time to catch real criminals (犯人). |
| Madeline, Paris, France This law is a good idea. If this law goes into effect in more cities, people will be upset. But is there really a way to please everyone? This would not be for fun. It would be for the benefit and safety of all the people. |
| Anjali, Tokyo, Japan People do many things that cause injury (伤害) to themselves but are not illegal. People might get hurt from texting while walking if they're not paying attention. But I still think they should have a choice. |
【1】_________ recently passed a law making it illegal to text while crossing the street.
A. SeoulB. SydneyC. HawaiiD. Paris
【2】What does Sally think of texting while walking?
A. Common.B. Dangerous.C. Strange.D. Unhealthy.
【3】According to Madeline,_________.
A. people might not see a car come while texting
B. the law would be for the benefit of all the people
C. people have the right to make their own decisions
D. people do many things that cause injury to themselves