题目内容
20.Some countries are better than others at looking after the environment.In Europe,Germany(德国) and northern European countries work very hard to improve the environment.The people in Germany put their rubbish into different bags-paper in one bag,plastic in another bag,etc.There are laws that do not allow peole to burn too much coal.In the 1970s,as people learned more about environmental problems,the"Green"movement(运动) began and soon spread all over Europe.The"Green"movement tries to get governments to protect the environment.It collects information about how industry is damaging(毁坏) the environment and tells newspapers.
根据短文内容,按要求完成各题
81.Which countries in Europe work very hard to improve the environment?
Germany(德国) and northern European countries
82.Who put rubbish into different bags?
The people in Germany
83.Can the people in Germany burn too much coal?
No,they can't
84.When did the"Green"movement begin?
In the 1970s.
85.What does the"Green"movement try to do?
The"Green"movement tries to get governments to protect the environment.
分析 这篇短文介绍了欧洲一些国家,尤其是德国在环境保护方面做的一些工作.
解答 81、Germany(德国) and northern European countries.细节理解题.根据In Europe,Germany(德国) and northern European countries work very hard to improve the environment.可知在欧洲,德国和北欧国家努力改善环境,故答案为:Germany(德国) and northern European countries.
82、The people in Germany细节理解题.根据The people in Germany put their rubbish into different bags-paper in one bag,plastic in another bag,etc可知德国的人们把垃圾放进不同的纸袋里,故答案为:The people in Germany.
83、No,they can't.细节理解题.根据There are laws that do not allow people to burn too much coal.
可知有法律规定不允许人们燃烧太多的煤.,故答案为:No,they can't.
84、In the 1970s细节理解题.根据In the 1970s,as people learned more about environmental problems,the"Green"movement(运动) began and soon spread all over Europe可知在上世纪70年代,人们更多的了解环境问题,"绿色"运动开始,故答案为:In the 1970s.
85、The"Green"movement tries to get governments to protect the environment.细节理解题.根据The"Green"movement tries to get governments to protect the environment可知"绿色"运动试图让各国政府保护环境,故答案为:The"Green"movement tries to get governments to protect the environment.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
-Yes,it takes months to travel to Mars by spacecraft.( )
| A. | How soon | B. | How far | C. | How long | D. | How often |
| A. | What | B. | Why | C. | Where |
-No,I didn't see ___ there.( )
| A. | anybody | B. | somebody | C. | nobody | D. | everybody |