题目内容

【题目】Complete the following passage with the words or expression in the box. Each word can only be used once.

A. think about B. experiments C. results D. worry about E. lead

Talking to human-like devices (设备) can be great fun—just ask Siri to tell you a joke. But it may also 1 to problems.

A recent study by scientists in the US found that human-like devices keep people from finding out normal human interaction when they feel lonely.

During a series of 2, participants (参与者) were asked to write about a time when they felt lonely. Participants were then introduced to human-like products. They were also asked to 3 their phone in human-like terms.

The 4 showed that the participants were happy with the comfort they got from the machines and didn’t need to find out normal human interaction.

A. companies B. important C. talking D. developing E. impossible

But the team also found that there were limits to how far this effect would enlarge (扩大).

Researchers believe the study is 5 for people to realize how these types of products could affect their social interaction with real people.

“If someone notices they are 6 more to Siri lately, maybe that has something to do with feeling lonely,” Olson said. “From that point of view, it 's necessary to be aware of it.”

The study could also help 7 design products that can increase the well-being of people who feel lonely, without losing normal social interaction.

“Maybe it is more about improving our relationships,” Olson said, “such as taking a break from screens and focusing on 8 your real personal connections.”

【答案】

1E

2B

3A

4C

5B

6C

7A

8D

【解析】

本文是说明文,短文介绍了苹果公司的语音助手对于我们的生活产生的影响。它影响我们人际交流。

1句意:但是它可能导致问题。

短语lead to 意为导致,造成,情态动词may后用动词原形,故选E

2句意:在一系列实验期间,参与者被要求写关于他们感觉孤单的时间。

根据上一段内容可知科学家作了一系列实验,故选B

3句意:他们还被要求用人类的术语来考虑他们的电话。

根据句意可知,这些要更多考虑他们的电话,故选A

4句意:实验结果表明,他们对于从机器获得的舒服感感到高兴,不需要找到正常的人类互动。

上一段介绍了实验过程,所以这里是结果,故选C

5句意:研究人员相信,该研究对于人们了解到这些类型产品如何影响它们与真人的社会互动是重要的。

固定句型“It is+adj. for sb. to do sth.意为对某人来说做某事是……,根据句意可知这项研究是重要的,故选B

6句意:如果有人注意到他们最近在更多地谈论关于Siri,也许这跟孤独感有关。

本句中are和现在分词talking构成现在进行时态,作句子的宾语从句,所以用现在分词talking,故选C

7句意:这项研究还可以帮助公司设计出能够增加孤独者幸福感的产品。

根据常识可知,设计产品的是电子产品的公司,故选A

8句意:比如暂时离开屏幕,专注于发展你真正的人际关系。

上一句提到improving our relationships改善我们的关系,此处是发展我们的真正的人际联系,和improving相近的是developing发展,故选D

这篇短文介绍了苹果公司的语音助手对于我们的生活产生的影响。它影响我们人际交流。

在做题时,应先通读短文,掌握其大意;然后根据所给单词在句中的作用以及句中使用的句型等,填写每个单词的正确形式。例如第7小题,这句话说的该研究可以帮助公司设计产品来增加孤独者的幸福感的产品,针对的不是一家公司,应用可数名词复数,故这里应填companies

练习册系列答案
相关题目

【题目】Complete the dialogue. Fill in each blank with only one word.

At the youth club

Judy: Hello, Mary. Great to see you.

Mary: Hello, Judy. What a1 to see you here. I thought you must be shopping with your mother now.

Judy: I know you are all busy with the party. So I come here to 2 you.

Mary: Thank you! That'll be the best. I really need you to give me a3.

Judy: It's OK. Tell me about it.

Mary: Well, this is a Scottish style party, We want our guests to feel the traditional atmosphere(氛围)

Judy: Oh, I see.

Mary: At first we bought some bagpipes but now we find that 4in our class can play.

Judy: That's too bad. Emm, why don't you ask for some help from the students in the music 5

Mary: That's right, They often perform in some important musical activities and they can play Scottish music well.

Judy: That's the point. I'm sure everyone will have a good time. Then, what other things still trouble you?

Mary: See, the guests can choose to make some clothes out of the special tartan cloth () as presents, for example, some 6to keep the neck warm for themselves. As we know it's really cold in7 that would be a good idea. But...

Judy: What's wrong ?

Mary: The problem is that we can't find 8tartan cloth for them.

Judy: Emm, how 9people will come?

Mary: More than 30. You know, if each person needs 1meter of the tartan cloth, they will need at least 30 meters.

Judy: Don't 10about it. My aunt just came back from Scotland. I'm sure she can help us.

Mary: Thank you so much, Judy. You really help us a lot.

Judy: You are welcome.

【题目】Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)

A Brief History of Time by Stephen Hawking is worth reading, especially for those who love science, space, physics, and the universe (宇宙). About half of Hawking’s text is rather hard to understand, which must be the reason why he added pictures to newer editions. Some of the “abstract (抽象)” things are hard to imagine, so the pictures help you understand.

This book is based on theoretical physics (理论物理). Most people read the cover and think that it will be way over their heads, but it’s not. There are two ways to read it. You can read the chapter overviews, which are basic and you’ll still learn a lot, but it won’t be too difficult. Or, you can read the full details (细节) in each chapter, which is how you’ll learn the most.

This book makes references (参考) to other physicists, history, and current social and economic issues (问题), and explains how each of us is involved in the universe. Dr. Hawking also openly says “I think” about things. He gives his view on matters and shows the facts to help you see what you think the answer is, so it seems as if (好像) he was talking directly to you.

The reason why I love this book more than any other physics “text” is because Dr. Hawking wrote it like a novel. He’s telling a story, the story of the universe, and it’s just fun to read!

I always want to know how and why something is, and in this book Dr. Hawking always answers this question as best he can. If he can’t give you a definite answer, he’ll tell you what he thinks and help you develop your own opinion. I truly hope that you will read this unusual book.

1Stephen Hawking added pictures to A Brief History of Time to ________.

A.make it more attractive to readersB.make it easy to understand

C.help you to develop your imaginationD.show you more about the universe

2The underlined phrase “over their heads” in Paragraph 2 means “________”.

A.higher than their headsB.rather difficult for them to understand

C.very easy for them to readD.too high for them to reach

3If you ________, you’ll learn the most about the book.

A.read the full details in each chapterB.read the chapter overviews

C.draw pictures according to the bookD.read the cover of the book

4What makes you feel as if Dr Hawking was talking directly to you? ________

A.He tells me what he thinks and helps me develop my own opinion.

B.He openly says “I think” about things.

C.He always answers how and why something is as best he can.

D.He gives his view on matters and shows the facts to help me see what I think the answer is.

5According to the writer, A Brief History of Time is ________.

A.expensiveB.boringC.interestingD.confusing

6We can get the idea from this passage that ________.

A.Hawking doesn’t answer all the questions about the universe

B.the book can’t make references to other physicists

C.the book doesn’t deal with the economy but science

D.Hawking can talk to everyone face to face

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网