题目内容
Hollywood child star Shirley Temple died on Monday Feb 10th 2014, at home in Woodside, California, from natural causes. "She was surrounded by her family and caregivers," a statement said.
With her sweet smile and curly blonde hair, she was one of the most popular stars of the 1930s, in hit movies like Bright Eyes and Stand Up and Cheer.
Her singing, dancing and acting won over fans worldwide. She was given a special Oscar in 1935, when she was just six years old. To this day, she is still the youngest person to receive the award.
After retiring from films at the age of 21, Temple returned to the spotlight as a politician(政客) and diplomat(外交官).
Shirley Temple started her film career at three years old. Between 1934 and 1938 she appeared in more than 20 feature films and was the top US movie star at that time.
As well as being the youngest ever winner of an Oscar (at the age of 6 years and 310 days), Temple was also the youngest person to present one of the statuettes(小雕像). She stood on a chair to give Claudette Colbert the best actress prize for It Happened One Night in1935.
At the age of 12 Temple’s star burnt out -- her parents stopped her from making movies and sent her to a girls’ school. Her final film, A Kiss For Corliss, is available to watch online for free. This is star’s final ever moment on the big screen. The actress retired from Hollywood in 1950, but she still appeared occasionally on TV. In 2006, she accepted the Life Achievement Award at the 12th Annual Screen Actors Guild Awards.
1.What did Shirley Temple die of?
A. cancer B. accident
C. heart disease D. natural causes
2.What did Shirley do after retiring from films?
A. a politician and diplomat B. a president and politician
C. a director and writer D. all above
3. From the passage, we know that Shirley Temple died at the age of ________.
A. 95 B. 85 C. 89 D. 82
4.Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Shirley Temple was given a normal Oscar in 1935.
B. Shirley Temple started her film career when she was four years old.
C. Shirley Temple was sent to a girls’ school in 1941.
D. Shirley Temple made her last movie in 1954.
5.Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Shirley Temple was one of the most popular stars of the 1930s,
B. Between 1934 and 1938 Shirley Temple was the top US movie star.
C. In 1935 Shirley Temple was the youngest winner of an Oscar instead of a presenter.
D. In 2006, she accepted the Life Achievement Award at the 12th Annual Screen Actors Guild Awards.
1.D
2.A
3.B
4.C
5.C
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了好莱坞童星邓波2014年2月10日星期一在家中去世。她是1930年代最受欢迎的明星之一,她的歌唱、舞蹈和表演赢得了全世界的喜爱。她是有史以来最年轻的奥斯卡奖得主。
1.Hollywood child star Shirley Temple died on Monday Feb 10th 2014, at home in Woodside, California, from natural causes,可知她在2014年2月10日星期一在家中自然死亡。故选D。
2.四段After retiring from films at the age of 21, Temple returned to the spotlight as a politician(政客) and diplomat(外交官),故选A。
3.She was given a special Oscar in 1935, when she was just six years old.可以推断出她出生于1929年,根据第一段的死亡时间2014年,可知她寿命是85岁,故选B。
4.】是非判断题。根据第七段At the age of 12 Temple’s star burnt out -- her parents stopped her from making movies and sent her to a girls’ school.及她的出生时间,可知她的父母在1941年送她去了女子学校。故选C。
5.是非判断题。根据第六段As well as being the youngest ever winner of an Oscar (at the age of 6 years and 310 days), Temple was also the youngest person to present one of the statuettes(小雕像).可知,邓波不仅是最年轻的奥斯卡获奖者,还是颁奖者,故C项错误,故选C。
考点:人物介绍类短文阅读。