题目内容

【题目】 Many Chinese students think American students enjoy more freedom than them at school. But American schools also have their rules. If the students break the rules, they will get punishment(惩罚), too.

On the first day of a new term, 128 students were sent home for wearing the wrong clothes. There are altogether l, 200 students in the school. Usually only 20 students break the school dress rule every day. So the headmaster Theresa Mayerik said it was the worst new term she had seen.

At Morton High School, students' favorite clothing such as baggy(宽大)trousers, low-necked and tank tops(紧身短背心)are not allowed in classroom. Some students think they have the right to choose what to wear, but the headmaster doesn't think so. "I'm supportive if half the students were sent home because 99% will get the message that our school are for education." "Freedom" doesn't mean "free of restrictions(约束)".That is to say there is no total freedom in the world, no matter in the U.S.A or in China.

1Many Chinese students think that _______________.

A. American students are very free at school

B. American students are not so clever as them

C. American students don't love their school at all

D. American students obey their school rules

2128 Students of Morton High School were sent home for___________.

A. not finishing their homeworkB. being late for school

C. not wearing the right clothesD. not cleaning the classroom

3Some students in Morton High School think that they have the right to __________.

A. decide when to go to schoolB. choose what to wear

C. eat and drink in classD. do what they want

4What does the underlined word "supportive" mean in Chinese?

A. 高兴的B. 支持的C. 害怕的D. 难过的

5What's the writer's attitude to the school dress rule?

A. Agree.B. Disagree.C. Not sure.D. Not mentioned.

【答案】

1A

2C

3B

4B

5A

【解析】

本文讲述了美国学生做错事也要受到惩罚,新学期的第一天,有128位学生被勒令回家换衣服。自由不是没有拘束,世界上没有绝对的自由无论在美国还是在中国。

1细节理解题。题意:许多中国学生都认为A. American students are very free at school美国学生在学校很自由;B. American students are not so clever as them美国学生不如他们聪明;C. American students don't love their school at all美国学生根本不爱他们的学校;D. American students obey their school rules美国学生遵守他们的校规。根据文章内容Many Chinese students think American students enjoy more freedom than them at school. 美国学生在学校比他们享有更多的自由。可知,他们认为美国学生比他们更自由,故选A

2细节理解题。题意:莫顿高中的128名学生被送回家因为A. not finishing their homework没有完成家庭作业;B. being late for school上学迟到;C. not wearing the right clothes没有穿正确的衣服;D. not cleaning the classroom没有打扫教室。根据文章内容128 students were sent home for wearing the wrong clothes. 128名学生因穿错衣服被送回家。可知,因为穿错衣服被送回家,故选C

3细节理解题。题意:莫顿高中的一些学生认为他们有权利A. decide when to go to school决定什么时候去上学;B. choose what to wear选择穿什么;C. eat and drink in class在课堂上吃和喝;D. do what they want做自己想做的事情。根据文章内容Some students think they have the right to choose what to wear, but the headmaster doesn't think so. 有些学生认为他们有权选择穿什么,但校长不这么认为。可知,他们认为他们有权选择穿什么,故选B

4词义猜测题。题意:划线单词"supportive" 是什么意思?根据文章内容"I'm supportive if half the students were sent home because 99% will get the message that our school are for education." 如果一半的学生被送回家,我是支持的,因为99%的人会得到这样的信息:我们的学校是为了教育。可知,校长是支持把学生送回家的,故选B

5观点态度题。题意:作者对校服规定持什么态度? A. Agree.同意;B. Disagree.不同意;C. Not sure.不确定;D. Not mentioned.没有提到。根据文章最后"Freedom" doesn't mean "free of restrictions(约束)".That is to say there is no total freedom in the world, no matter in the U.S.A or in China. 自由并不意味着没有限制,也就是说,世界上没有完全的自由,无论在美国还是在中国。可知,作者认为校服规定是正确的,同意校长的做法,故选A

本篇文章主要考查细节理解题,在做阅读理解时,可以先看题目,读懂题目内容后,回文直接寻找相应的信息,和文章内容进行比对,一致的内容即为正确选项。另外还有词义猜测题,务必带着单词回文章进行阅读,联系上下文的语境,选出正确答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A new rubbish sorting system(垃圾分类系统) has been put into use in Fangchengyuan Community in Beijing. Local people not only sort their rubbish, but also put QR codes(二维码) on it.

"When the rubbish is collected and the codes are seen, I will get reward points to exchange for small gifts and even some money," one of the local people told reporters. "It's really creative and encouraging."

This smart system has been carried out in 350 communities in Beijing. The capital of China has joined a list of cities in the country that take action to support rubbish sorting. For example, Shenzhen and Shanghai have made laws to punish people and organization for not sorting rubbish correctly.

China produces quite a lot of rubbish every year. Much of the rubbish is buried(填埋) in soil or burned without being sorted. Landfills(填埋场) take up a lot of land and have a risk of polluting the soil and water nearby. And burning rubbish can produce harmful gases. Through rubbish sorting, we can reduce the use of landfills and air pollution.

What's more, rubbish sorting saves resources, which could bring economic benefits(经济利益). For example, a ton of waste paper can be reused to make about 850 kg of paper, saving 17 trees and 50 percent of water. Because of their benefits, some countries have developed successful sorting systems.

Japan has a strict and detailed system. When people throw away a water bottle, the cap, the wrapper(包装纸) and the bottle itself have to go into three different bins. Every year, families receive special rubbish sorting timetables and directions from their local governments. They are advised to follow the timetables and directions when they throw away rubbish.

In Australia, every family is provided with three rubbish bins — the red lid(盖子) bin for "general waste" like food and plastic bags, the yellow lid bin for "recycling" like steel and glass, and the green lid bin for "green waste" such as grass and leaves. On the streets, the bins are printed with pictures of the things that are allowed inside. It makes recycling quite easy.

1What will local people probably get if they put daily rubbish into the new system in Fangchengyuan Community?

A. A computer.B. A car.C. A lot of money.D. Some small gifts.

2Which of the following is NOT the consequence(后果) of burying rubbish?

A. Polluting soil.B. Polluting water.C. Taking up a lot of land.D. Saving resources.

3In Australia, which bin should you put food left after dinner in?

A. The red lid bin.B. The yellow lid bin.

C. The green lid bin.D. The black lid bin.

4Which of the following is TRUE according to the text?

A. In Australia, the green lid bin is used for all kinds of recyclable(可回收的) wastes.

B. In Japan, all kinds of things for recycling are printed on rubbish bins.

C. Japanese people cannot throw a bottle into a bin unless they move away the wrapper first.

D. Australian people have to obey local timetables and directions to throw away rubbish strictly.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网