题目内容

【题目】 China has a primary school in Gongzhuling City in Jilin Province. But in this school, there are two teachers and only one student.

Chen Hongyan is the class teacher and Liu Haitao is the PE teacher. They teach in this school for years.

The student’s name is Wang Hao. He studies very hard and the teachers teach very hard, too. Wang is the only student, but he never misses (错过) a class.

He has seven classes including (包括) Chinese, maths, English, music, art, PE and science every day. Chen Hongyan sets (设置) 14 alarms for Wang Hao every day.

“I am a teacher. I must be good to Wang Hao. I cannot give up the only student!” Chen Hongyan says.

Miss Chen also asks Wang Hao to play with other kids in the village. Wang Hao’s father thanks the two teachers very much.

1There are people in the school.

A.oneB.twoC.threeD.four

2What’s the student’s name?

A.Chen Hongyan.B.Wang Hao.C.Liu Haitao.D.Li Hongtao.

3What subject doesn’t the student have every day?

A.Chinese.B.English.C.Art.D.Biology.

4The underlined word “hard” means “ ” in Chinese.

A.坚硬的B.困难的C.努力地D.费力地

5What does Miss Chen ask Wang Hao to do?

A.To play ping-pong.B.To teach Chinese.

C.To play with other kids.D.To speak English.

【答案】

1C

2B

3D

4C

5C

【解析】

短文大意:本文是新闻类阅读,介绍了吉林省公主岭市只有两个老师和只有一个学生的一所小学,学生学习很努力,老师也教得很努力。

1题意:学校里有3个人。考查细节理解。根据“But in this school, there are two teachers and only one student在这所学校,有两个老师和仅仅一个学生”可知有3个人,故选C

2题意:那个学生叫什么名字?考查细节理解。根据“The student’s name is Wang Hao这个学生的名字叫王浩”可知选B

3题意:这个学生每天不上什么课?考查细节理解。Chinese汉语;English英语;Art美术;Biology生物。根据“He has seven classes including Chinese, maths, English, music, art, PE and science every day他每天有七节课,包括语文、数学、英语、音乐、美术、体育和科学”,可知没有生物课,故选D

4题意:下划线的单词“hard”在汉语中是“ ”的意思。考查词义理解。根据下文“he never misses a class他从不缺课”可知王浩学习很努力,故选C

5题意:陈老师让王浩做什么?考查细节理解。To play ping-pong打乒乓球;To teach Chinese教语文;To play with other kids和村里的其他孩子一起玩;To speak English说英语。根据最后一段“Miss Chen also asks Wang Hao to play with other kids in the village陈老师还让王浩和村里的其他孩子一起玩”可知选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Choose the best answer(选择最恰当的答案):

Dear boys and girls,

I'm very happy to be your guest speaker today.I have been a reporter in the past fifteen years.I chose this job because I could travel around the world,but the job is sometimes difficult. I have seen wars,earthquakes,poverty (贫穷)and death.But I have also seen courage(鼓励),hope and happiness.

In India, I visited a city where there were many homeless children.A wonderful lady called Rosa opened a home for them.In a year,she was looking after two hundred children,feeding them,teaching them and giving them hope.

Another time,I was in Japan after a terrible earthquake.In a place,an old lady's son was missing and people around her said that there was no chance(机会)that her son was alive.But the lady did not give up hope.For four days,she kept moving heavy stones by herself until she found her son still alive.

Here in China,I met a young boy with a serious illness.He had to have twenty operations(手术)in hospital.But when I met him,he was still smiling.

Now when my life is difficult,I always remember the courage of the three people.

1The writer chose the job as a reporter to ________.

A.make a speechB.travel around the world

C.meet homeless childrenD.teach children some lessons

2From the passage,we know Rosa was_

A.youngB.hopelessC.kindD.serious

3________made the old lady in Japan find her son at last.

A.ReportersB.People aroundC.HappinessD.Hope

4The young boy with a serious illness had operations in a hospital of________

A.AmericaB.IndiaC.JapanD.China

5When the writer is in trouble,she always thinks of________

A.the courage of the three peopleB.boring travels

C.the terrible earthquakes and warsD.many homeless children

6The passage above is a________

A.news reportB.letterC.speech(演讲)D.diary(日记)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网