题目内容

【题目】The Milan exposition(博览会)started on May 1st,and will run until October 31st.Its theme is“Feeding the planet,Energy for life”.They pay special attention 【1】_________food safety. There are 145 countries at the exposition and other food problems.You can see this theme from their pavilions(场馆).

Germany

The country’s pavilion is the largest one in the exposition.It is2__________(称作)“Fields of Ideas”.People can go into the pavilion along a slope(斜坡).The slope is made of different kinds of3________/wud/.That makes it look like a German field with wild grass and flowers.Inside the pavilion,there are shows including how to4_______________/gru/ different kinds of food.At the southwest5__________ (角落)

China Look at the pavilion,people can enjoy some plays.It has the theme“Hopeful farmland,the source of the6________(第二)largest pavilion in the exposition.People used bamboo7_________the roof of the building.This way,sunlight can shine through.In the pavilion,some shows are about the traditional ways of making food such as tofu and8_______/ti:/.There are also shows about China’s agriculture.

【答案】

【1】to

【2】called

【3】wood

【4】grow

【5】corner

【6】second

【7】as

【8】tea

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了米兰世博会开闭幕时间及其主题“给地球生命的能量”,文章还介绍了德国场馆以及中国场馆的展出的一些情况

【1】根据语境可知,这里指的是他们关注食品安全pay attention to是固定短语,表示“注意”、“关注”,应填:to

【2】根据语境可知,这里应用被动语态,即“被称作”。结合所给汉语提示可知语应填:called

【3】根据语境可知,这里指的是这条斜坡是由不同种类的木头构成的。结合所给音标提示可知应填:wood

【4】根据语境可知,这里指的是这个场馆有包括不同种类食物种植的展出结合所给音标提示可知应填:grow

【5】根据语境可知,这里指的是在西南角。结合所给汉语提示可知应填:corner

【6】根据语境可知,此处指的是第二大的场馆,表示次序,应用序数词结合所给汉语提示可知应填second

【7】根据语境可知,此处指的是人们使用竹子作为建筑物的屋顶Useas为动词短语,表示“用…………”。故应填:as

【8】根据语境可知,此处指的是一些展出是关于制作食物诸如豆腐和茶的传统方式结合所给音标提示可知应填:tea。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The day was like any other day in his life, Tom walked past the shop on the street corner. He stopped to look at the front row of shoes, and he felt happy to see that the pair of shoes he wanted very much was still there. Looking down, he felt sorry for himself. He really wanted to have them for his birthday.

He sadly walked away and thought how to tell his mother about it. He knew she would give him anything he liked if she could. But he also knew very well she had little money. He decided not to go home at once, as he looked worried and his mother would notice (注意)it. So he went to the park and sat on the grass. Then he saw a boy in a wheel chair (轮椅) . He noticed that the boy moved the wheel with his hands. Tom looked at him carefully and was surprised to see the boy have no feet. He looked at his own feet. “It's much better to be without shoes than without feet, ”he thought. There was no reason (理由) for him to feel so sorry and sad. He went away and smiled, thinking he was happier

1Tom passed the shop______.

A. on foot B. by bus C. by bike D. in a car

2Why did Tom stop in front of the shop? Because he wanted______.

A. to buy the shoes

B. to look at the shoes he liked

C. to look at the shoes in the shop window

D. to look at the shoes on the front row

3The pair of shoes he liked was ______.

A. too expensive B. quite cheap

C. not there D. not sold yet

4Tom went into the park because he______.

A. was thinking how to tell his mother about it

B. wanted to see the boy

C. didn't want to make his mother worried

D. he felt sad

5From the story we can know that Tom______.

A. liked new shoes very much

B. loved his mother best

C. didn't want to go to school

D. didn't want to stay at home

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网