题目内容

【题目】 In 1926, a Frenchman named Niepce needed pictures for his business. But he was not a good artist. So he invented a very simple camera. He put it in the window of his house and took a picture of his garden. That was the first photo. The next important date in the history of photography was in 1837. That year, Daguerre, another Frenchman took a picture of his reading room. He used a new kind of camera in a different way. In his picture, you could see everything clearly, even the smallest thing. This kind of photo was called a Daguerrotype(银版照相). Soon other people began to use Daguerre’s way. Travelers brought back wonderful photos from all around the world. People took pictures of famous buildings, cities, mountains. In about 1840, photography was developed. Then photographers could take picture of people and moving things. That was not simple. The photographers had to carry a lot of film and other machines. But this did not stop them, for example, some in the US worked so hard. Mathew Brady was a famous American photographer. He took many pictures of great people. The pictures were unusual because they were very lifelike(栩栩如生的). Photography also became one kind of art by the end of 19th century. Some photos were not just copies of the real world. They showed feelings, like other kinds of art.

1A Daguerrotype was _____________.

A.a FrenchmanB.a kind of pictureC.a kind of cameraD.a photographer

2If a photograph wanted to take pictures of moving things in the year of 1840s, he had to _________.

A.watch lots of filmsB.buy an expensive camera

C.stop in most citiesD.take many films and something else with him

3Mathew Brady__________.

A.was very lifelikeB.was famous for his unusual pictures

C.was quite strongD.took many pictures of moving people

4Daguerre’s pictures are __________ than Niepce’s.

A.clearerB.smallerC.more terribleD.more unusual

5This passage tells us __________.

A.how photography was developedB.how to show your ideas and feelings in pictures

C.how to take pictures in the worldD.how to use different cameras

【答案】

1B

2D

3B

4A

5A

【解析】

本文介绍了摄影的发展史及每个历史阶段的重要人物。

1细节理解题。根据This kind of photo was called a Daguerrotype“这种照片叫作银版照相”,可知,Daguerrotype是一种照片。故选B

2细节理解题。根据In about 1840, photography was developed. Then photographers could take picture of people and moving things. That was not simple. The photographers had to carry a lot of film and other machines“大约在1840年,摄影在进步。摄影师能够照人和移动物体的照片。那不是容易的。摄影师必须带着许多胶卷和其他的机器”,可知,在1840年,要想拍摄移动物体的照片,摄影师必须带许多胶卷和其他的东西。故选D

3细节理解题。根据He took many pictures of great people. The pictures were unusual because they were very lifelike“他拍了许多伟人的照片。这些照片很特别,因为他们栩栩如生”,可知,布莱蒂因为这些特别的照片而出名。故选B

4细节理解题。根据That year, Daguerre, another Frenchman took a picture of his reading roomIn his picture, you could see everything clearly, even the smallest thing“那一年,达盖尔,另一位法国人拍了一张他书房的照片”及“在他的照片里,你可以清楚地看到每样东西,即使是最小的东西”,可知,达盖尔拍的照片比尼埃普斯拍的照片更清晰。故选A

5主旨大意题。根据文中In 1926, a Frenchman named Niepce needed pictures for his businessThe next important date in the history of photography was in 1837…This kind of photo was called a Daguerrotype以及In about 1840, photography was developed. Then photographers could take picture of people and moving things,可知,从1926年,尼埃普斯发明了简单的照相机,到银版照相机,再到大约1840年,人们开始给移动的物体照相,本文主要描述了摄影的发展历史。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Your English teacher has introduced a play to your class. Read the play.

Characters: Benny, student, 14 years old

Peter, students, 15 years old

Susie, student, 14 years old

Grace, student, 14 years old

Time: One Sunday afternoon in autumn

Place: Sunny Park

(The four teenagers have just finished the picnic. They are tidying up.)

Benny: Wow! That was a great picnic. I'm so full that I can hardly move.

Grace: That's no excuse for not tidying up, Benny. Come over here and help me pack up the leftover food. Peter, can you put out the fire, please? And clean up the plate.

Peter: (Speaking unhappily to himself) How can I always get the dirty and difficult jobs? It's not fair.

(Peter throws a bit of water on the fire. Then he picks up the ashes (灰烬) with an old newspaper and wants to throw them into the long grass.)

Susie: (Sounding surprised) What are you doing, Peter? That's d…

Peter: Whoops…the newspaper has caught fire.

Susie: And the grass…Benny, Grace, help! Help!

(Benny and Grace come over quickly. They help put out the fire completely.)

Peter: Oh, no. What have I done?

Grace: You know that we should do everything carefully, don't you?

Peter: (With his head in his hands) Yes. What have I done? What have I done?

1How does Peter feel about his job?

A.Dirty and difficultB.Clean an easy

C.Great and interestingD.Noisy and harmful

2What word do you think Susie would say in the sentence "That's d…"?

A.dirtyB.difficultC.dangerousD.delicious

3Which of the following sentences is true?

A.There are five people in the play.B.Benny refuses to help others tidy up.

C.They have a picnic in the morningD.Peter's carelessness causes the fire.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网