题目内容
【题目】Read the passage and fill in the blanks with proper words (在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给)
There’s no place like home
![]()
Some people dream of having a home ‘just like the ones in decorating magazines’. That sort of beautifully stylish home may be n【1】, but for a truly special place to live, why not choose a home unlike any other in the neighbourhood? The unique(独一无二的) houses on these pages challenge people to reconsider what a home is s【2】 to look like.
Environmentally friendly homes are getting a lot of a【3】 these days. Earthships, for example, are unusual homes made from materials like mud, straw and reused wood. The designers of earthships combine these natural materials with recycled i【4】, such as bottles, cans and old tyres. These homes show their belief that, when it comes to saving the environment, ‘if you aren’t part of the solution, you’re part of the problem.’
Additionally many of these homes use wind or solar power. They are designed to collect and recycle water, and the people who live in them often add a greenhouse in which to grow food. As a result, if you live in an earthship, your monthly living costs will d【5】 to almost zero. For people who want to try one out, the Phoenix Earthship in the US is available as holiday accommodation(住宿).
![]()
Shipping containers are now being reused to make a【6】 type of environmentally friendly home. A number of architects have started changing individual containers into holiday homes. Alternatively they can be combined to make office blocks and blocks of flats, such as those Container City in London, England.
With all of the examples of imaginative homes, it is clear that people no longer need to settle for ordinary living spaces. One thing is sure: people living in homes that look as s【7】 as these never have to give anyone their address. They can just say, ‘Look for the weird house. You will know it when you see it.’
【答案】
【1】nice
【2】supposed
【3】attention
【4】items
【5】drop
【6】another
【7】strange
【解析】
本文介绍了引起了关注环保的家园设计风格以及使用的材料。
【1】句意:那种漂亮时尚的房子可能不错,但如果要住在一个真正特别的地方,为什么不选择一个不同于附近其他房子的家呢?
根据beautifully stylish home可知,此处表示漂亮的家,因此是不错的,好的,作为系动词be的表语,用形容词nice。
【2】句意:这些独特的房子促使人们重新考虑一个家应该是什么样的。
be supposed to应该,故此处为supposed。
【3】句意:环保型家庭最近受到很多关注。
get attention受到关注。故此处为attention。
【4】句意:地球船的设计师把这些自然材料和可以回收的物品联合起来,例如瓶子,罐子和旧轮胎。
根据such as bottles, cans and old tyres可知,此处指的是瓶子,罐子和旧轮胎这些物品,故此处为items。
【5】句意:结果,如果你住在一个地球船里,你每月的生活费用将会到几乎为零。
根据almost zero可知,几乎为零,此处表示生活费用降低,位于助动词will后,作谓语,用动词原形。故此处为drop。
【6】句意:集装箱现在正在被重新使用,为了再建造一种环保的家。
此处表示另一种环保的家,修饰单数名词home,用代词another。
【7】句意:住在这些看起来奇怪的房子里永远不必给任何人地址。
根据imaginative homes可知,富有想象力的家,因此是奇怪的家。作为系动词look的表语,故用形容词。故此处为strange。