题目内容
【题目】![]()
The movie New Happy Dad and Son Ⅲ is one of my favorite movies. Look! This is a photo of this movie. There are four people in it. They are Big Head Son, Small Head Dad, Apron Mom( 围 裙 妈 妈 ) and Marshmallow Sister( 棉 花 糖 妹 妹 ). Big Head Son is very kind and clever. He likes thinking. Small Head Dad loves his son and wife(妻子). He works hard for the family. Apron Mom is a housewife and she takes good care of the family. Marshmallow Sister’s parents are very busy, so she often plays with Big Head Son.
Today is Sunday. The family are all at home. Before the guests(客人)coming, Big Head Son is playing games. Small Head Dad, his father and friend, is playing with his son. They are playing happily. Apron Mom is making a big dinner in the kitchen. Look, she is putting the cooked fish on the plate. Who is knocking at the door? It must be Marshmallow Sister’s family.
根据材料内容选择最佳答案
【1】How many people are there in Big Head Son’s family?
A.3.B.4.C.5.D.6.
【2】Which of the following is NOT true?
A.Big Head Son’s dad works very hard.B.Small Head Dad’s mom is a housewife.
C.Apron Mom’s son likes thinking.D.Marshmallow Sister’s father is very busy.
【3】What does the word “plate” refer to?
A.
B.
C.
D.![]()
【4】Who is playing games with Big Head Son today?
A.Marshmallow Sister.B.Big Head Son’s father.
C.Big Head Son’s friend.D.B and C.
【5】Why does Apron Mom make this big dinner?
A.Because today is Sunday.
B.Because she takes good care of this family.
C.Because Marshmallow Sister’s family will come.
D.Because Marshmallow Sister’s parents come back.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】B
【5】C
【解析】
本文是说明文。介绍了电影《新大头儿子和小头爸爸3》,他们家有四口人,照片上介绍了他们各自正在做的事情。
【1】细节理解题。根据第一段 “Small Head Dad loves his son and wife(妻子).”小头爸爸爱她的儿子和妻子,可知他们家里有三口人,故选A。
【2】细节理解题。根据第一段“He works hard for the family.”可知A句描述和短文相符;Apron Mom is a housewife and she takes good care of the family.围裙妈妈是家庭主妇,不是小头爸爸 的妈妈,因此B句和短文相符;“Big Head Son is very kind and clever. He likes thinking.”大头儿子喜欢思考,可知C句和短文相符;Marshmallow Sister’s parents are very busy,可知棉花糖姐姐的父母非常忙碌,可知D句和短文相符,故选B。
【3】词义理解题。根据“Look, she is putting the cooked fish on the plate.”看,她在把烹饪好的鱼放在盘子里,根据前面的cooked fish是食物名称可推测该词的意思是盘子,故选D。
【4】细节理解题。根据第二段第4句“Small Head Dad, his father and friend, is playing with his son.”可知,这个既是父亲又是朋友的小头爸爸和大头儿子玩游戏,可知是小头爸爸,故选B。
【5】细节理解题。根据第二段“Before the guests(客人)coming,”可知,因为今天棉花糖妹妹一家人要来了,所以她才做美味的晚饭,故选C。