题目内容
【题目】Tennis has been called a gentleman’ s sport. At first, tennis was a sport of only kings in France and England. It was played differently from today. In 1874, the first tennis club was opened. Since then, there have been more and more tennis clubs and games in many countries. 61Now tennis is one of the most popular games in the world.
There are three main kinds of courts depending on the materials used for the court surface: clay courts, hard courts and grass courts.
The clay court is the most common in Europe. The French Open is played on this kind of court.
The grass court is the traditional tennis court. The most famous tennis game, Wimbledon (England), is played on grass courts.
The U.S. Open and the Australian Open use hard courts. Hard courts can vary(变化)in speed, although they are faster than clay courts but not as fast as grass courts.
At tennis games, we find young boys or girls who rush into the court to collect balls during a game. They are called ball boys or girls. They are chosen from applicant(申请人),and then trained before the game begins.
62It is an honor for kids to be in a big game. They are often given a lot of free things, like clothes, caps, even shoes, and the most important is the chance to be near tennis stars. They will learn a lot from the stars. Many tennis stars were ball boys or girls when they were younger.
A.根据短文内容简要回答问题。
Which court is the fastest of the three kinds of courts?
(1)【1】
What are ball boys and girls?
(2)【2】
B.将短文中划线的句子译成汉语。
(3) 【3】
(4)【4】
C.请给短文拟一个适当的标题。
(5)【5】
【答案】
【1】The grass court.
【2】They are young boys or girls who rush into the court to collect balls during a game.
【3】现在网球是世界上最受欢迎的运动之一。
【4】对于这些孩子来说,能参与大型赛事是一种荣誉。
【5】Tennis
【解析】解析:文章讲述了世界上最受欢迎的运动——网球运动。介绍了三种主要的球场类型:红土球场、硬地球场、草地球场,并分别介绍了每种球场的特点;还介绍了在网球比赛中冲进球场收集球的男孩女孩,他们被称为“球童”。
【1】解析:题意:在这三种球场中,哪一种是最快的。根据文中的句子Hard courts can vary in speed, although they are faster than clay courts but not as fast as grass courts.可知草地球场是最快的,故答案为:The grass court.
【2】解析:题意:球童是什么?根据文中的句子At tennis games, we find young boys or girls who rush into the court to collect balls during a game. They are called ball boys or girls.可知,球童是在比赛中冲进球场收集球的年轻的男孩或女孩,故答案为:They are young boys or girls who rush into the court to collect balls during a game.???
【3】解析:要求将文中划线的句子译成汉语,Now tennis is one of the most popular games in the world.Now“现在”,tennis“网球”,one of the most popular games“最受欢迎的运动之一”,in the world“在世界上”,故答案翻译为:现在网球是世界上最受欢迎的运动之一。
【4】解析:要求将文中划线的句子译成汉语,It is an honor for kids to be in a big game. an honor“一种荣誉”,for kids“对于孩子”,to be in a big game“去参与一个大型的赛事”,故答案翻译为:对于这些孩子来说,能参与大型赛事是一种荣誉。
【5】解析:题意:请给短文拟一个适当的标题。通读全文可知,整篇文章都是在讲述世界上最受欢迎的运动——网球运动。故答案为:Tennis。