题目内容

【题目】Tennis has been called a gentleman’ s sport. At first, tennis was a sport of only kings in France and England. It was played differently from today. In 1874, the first tennis club was opened. Since then, there have been more and more tennis clubs and games in many countries. 61Now tennis is one of the most popular games in the world.

There are three main kinds of courts depending on the materials used for the court surface: clay courts, hard courts and grass courts.

The clay court is the most common in Europe. The French Open is played on this kind of court.

The grass court is the traditional tennis court. The most famous tennis game, Wimbledon (England), is played on grass courts.

The U.S. Open and the Australian Open use hard courts. Hard courts can vary(变化)in speed, although they are faster than clay courts but not as fast as grass courts.

At tennis games, we find young boys or girls who rush into the court to collect balls during a game. They are called ball boys or girls. They are chosen from applicant(申请人),and then trained before the game begins.

62It is an honor for kids to be in a big game. They are often given a lot of free things, like clothes, caps, even shoes, and the most important is the chance to be near tennis stars. They will learn a lot from the stars. Many tennis stars were ball boys or girls when they were younger.

A.根据短文内容简要回答问题。

Which court is the fastest of the three kinds of courts?

(1)1

What are ball boys and girls?

(2)2

B.将短文中划线的句子译成汉语。

(3) 3

(4)4

C.请给短文拟一个适当的标题。

(5)5

【答案】

1The grass court.

2They are young boys or girls who rush into the court to collect balls during a game.

3现在网球是世界上最受欢迎的运动之一。

4对于这些孩子来说,能参与大型赛事是一种荣誉。

5Tennis

【解析】解析:文章讲述了世界上最受欢迎的运动——网球运动。介绍了三种主要的球场类型:红土球场、硬地球场、草地球场,并分别介绍了每种球场的特点;还介绍了在网球比赛中冲进球场收集球的男孩女孩,他们被称为“球童”。

1解析:题意:在这三种球场中,哪一种是最快的。根据文中的句子Hard courts can vary in speed, although they are faster than clay courts but not as fast as grass courts.可知草地球场是最快的,故答案为:The grass court.

2解析题意:球童是什么?根据文中的句子At tennis games, we find young boys or girls who rush into the court to collect balls during a game. They are called ball boys or girls.可知,球童是在比赛中冲进球场收集球的年轻的男孩或女孩,故答案为They are young boys or girls who rush into the court to collect balls during a game.???

3解析要求将文中划线的句子译成汉语,Now tennis is one of the most popular games in the world.Now“现在”,tennis“网球”,one of the most popular games最受欢迎的运动之一”,in the world“在世界上”,故答案翻译为现在网球是世界上最受欢迎的运动之一。

4解析要求将文中划线的句子译成汉语,It is an honor for kids to be in a big game. an honor“一种荣誉”,for kids“对于孩子”,to be in a big game“去参与一个大型的赛事”,故答案翻译为:对于这些孩子来说,能参与大型赛事是一种荣誉。

5解析题意:请给短文拟一个适当的标题。通读全文可知,整篇文章都是在讲述世界上最受欢迎的运动——网球运动。故答案为:Tennis。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据语篇内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。方框中有两个词为多余项。

?

they? make? stop? parent? while? for?

ask? use? support? easy? anger? finish

?

In our daily life, our parents do many things for us. But what do we do for them? Students in one class got special homework last weekend. They 1 to wash their parents’ feet.

However, only 12 out of 54 students 2 the homework. Some said it was a funny thing, 3 others just thought the teacher was trying to attract attention. They even asked, “They can take a shower. Why should we wash our parents’ feet?”

However, the teacher had his own idea. “I want them to know how hard their parents work 4 them. Washing feet is just a way of showing love.” he said.

Respecting 5 has always been considered a virtue (美德). However, nowadays many young people don’t respect 6 parents and some even do cruel things to them. They got angry? 7 when they thought their parents were too strict in their studies.

When one student wanted to wash his parents’ feet, his father said, “Why, my son? Are you in need of money?”

Another student Andy said he washed his parents’ feet 8

about five minutes. And he found that it was a? 9 experience. “I talked a lot with my parents while washing their feet,” he said. “As I grow up, I would possibly say to my teacher that my parents and I all think doing this homework. 10 us closer.”

After hearing the students’ answers, the teacher was very satisfied.

【题目】根据语篇内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。方框中有两个词为多余项。

?

walk? question? profession? collect? study? paper

raise??? they??? easy??? around??? exact?? but

It was the last day of the final exams at a large university. On the steps of one building, a group of engineering students were discussing the exam which was about to begin.1 faces were full of confidence. With four years of college study, they felt they were ready and able to conquer (征服) the world 2.

They3 into the classroom. The professor handed out the papers. Three hours passed and the exam ended. Then the professor began 4 the papers. The students no longer looked confident. No one spoke as the professor faced the class with the papers in her hands.

She looked at all the worried faces in front of her, then asked, “How many students completed all five 5?”

Not a hand 6.

“How many answered four?” Still no hands.

“Three?Two? One?” The students remained silent. The professor put down the papers. “That is 7 what I expected,” she said.

“I just want to make sure you realize that even though you8

engineering for four years, there are still many things about the subject you don’t know. Instead of testing you on what you have learned in this class, I’ve given you decisions that 9 engineers face in the world outside the classroom. You can’t expect to be an expert on the day you graduate. You have to learn as you go.”

Then, smiling, she added, “All of you will pass this course, 10

remember that your education has just begun.”

【题目】It was a very foggy day in London. The fog was so _________ that it was impossible to see more than a foot. Buses, cars and taxis were not able to run and were __________ by the side of the road. People were trying to find their way on foot but were losing their way in the _________.

Mr. Smith had a very important meeting at the Houses of Commons and had to get there but no one could ___ him. He tried to walk there but found he was quite? ___________. Suddenly he met a stranger. The stranger ________ if he could help him.

Mr. Smith told him where he would go. The stranger told him he would take him there. Mr. Smith thanked him and started to walk there. They talked about the annoying foggy weather on their way.

The fog was getting thicker every minute but the stranger had no difficulty in _______the way. He went along one street, turn down another, crossed a square and then after about ________ walk, they arrived. Mr. Smith couldn’t understand _________ the stranger found his way. “It’s wonderful,” he said. “How do you find the way in the fog?”

“It’s no _________ at all to me.” said the stranger, “I am blind.”

1A. strong??? B. thick??? C. nice??? D. cold

2A. standing??? B. running??? C. traveling??? D. coming

3A. streets??? B. dark??? C. crowds??? D. fog

4A. get??? B. pick??? C. take??? D. call

5A. tired??? B. lost??? C. missed??? D. afraid

6A. said??? B. asked??? C. told??? D. knew

7A. seeing??? B. looking??? C. walking??? D. finding

8A. 20 minute??? B. 20 minutes??? C. 20 minutes’??? D. 20-minutes

9A. how??? B. what??? C. where??? D. when

10A. idea??? B. question??? C. way??? D. trouble

【题目】Sun Li was not happy at school last month.It was not because ______ hated school.It was because of her ______

Sun studies in Anhui.Her school has a _____ rule about hair:no changing your hair color,no curly hair;boys should have a crew cut (平头),______ girl's hair can't hang past their ears.

Sun and the other girls in her class hate the ______.They call it “mushroom head (蘑菇头)”.

Sun's story is not the ______ one. In many other schools,there is also a hairstyle rule. Last week in a school in Beijing,some students were ______ to cut their long hair.

Mr. Xu is the headmaster of the school. In his school,girls can't have hair past their shoulders (肩膀).He says the hair rule is there for a good _____.“Everybody needs to have a look that matches (……相配) his or her job,” says Mr. Xu.“Those hairstyles are for adults.Students are ______ from adults.”

The strict hair rule is not only made for students.Teachers also have to ______ it.“While students can't change their hair color,neither can their teachers,” says Mr. Xu

1A. I??? B. she??? C. he??? D. they

2A. study??? B. talent??? C. hair??? D. clothes

3A. strict??? B. lucky??? C. personal??? D. natural

4A. or??? B. so??? C. and??? D. if

5A. rule??? B. hairstyle??? C. exam??? D. review

6A. same??? B. old??? C. only??? D. clear

7A. allowed??? B. helped??? C. stopped??? D. asked

8A. history??? B. future??? C. promise??? D. reason

9A. different??? B. safe??? C. fair??? D. peaceful

10A. introduce??? B. follow??? C. complete??? D. copy

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

Spiderman is one of the most famous comic book heroes of all time. He was created by Stan Lee in 1963 and was first introduced to the world in the pages of Marvel comic books.

Spiderman’s story is the story of Peter Parker, a child who lost his parents and lives with his aunt and uncle. Peter is a shy, quiet boy wearing glasses and has few friends. One day, on a high school class trip to a science lab, he gets bitten by a special spider. Soon Peter realizes he has amazing powers: he is as strong and quick as a spider and also has a type of sixth sense. He no longer needs his glasses and he can use his super power to fly through the city streets! Remembering something his Uncle Ben has told him, that “with great power, there must also come great responsibility (责任),” Peter decides to use his powers to fight enemies who do cruel things to people. And so, Spiderman is born.

Life is not easy for Peter even though he is a superhero. He is in love with Mary Jane but cannot tell her about his amazing powers. Besides, his best friend Harry hates Spiderman! Peter is also short of money and time. He has to sell photos of Spiderman (himself!) to a newspaper and he keeps losing his other jobs because he’s so busy saving people! Yet he has to fight different kinds of cruel enemies.

1】【1Who created Spiderman?

2】【2Where does Peter go on his high school class trip?

3】【3What happened to Peter after he was bitten by the spider?

4】【4How is Spiderman born at last?

5】【5What kind of life is Peter living?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网