题目内容

【题目】Do you dream to be a superman? Do you dream to have super-human strength (力量)?

The book “What Makes You a Super Hero”, written by Danika Gordon, tells us that everyone has his or her own super power: to be kind and help others. “There are lots of little stories in the book.” said Danika.

Danika Gordon is a 14-year old girl from South Dakota, the US. Both at school and in her community, she is always helping others. She finds joy in being kind and calls on others to do it.

Gordon’s idea came from her own experience when she was 8 years old. At that time, Gordon was always bullied (被欺负) at primary school. But she never lost hope. From then on, Gordon began to help some students with their lessons. She believes that when students are bullied, they should get help from teachers, and not think about revenge. That only makes things worse. Kindness is the strongest power.

1How does Gordon let us know that everyone of us has super strength?

A. By speaking knowledge.

B. By telling stories.

C. By introducing herself.

D. By explaining her point.

2What can we know about Gordon from the passage?

A. She is a little girl from the UK.

B. She never lost hope of life.

C. She dreamed to be a superman.

D. She studies very hard.

3What does the word “That” refer to?

A. Get help from teachers.

B. Students are bullied.

C. Be kind to others.

D. Revenge.

4What is the best title of this passage?

A. Everyone is a superman.

B. Kindness makes you strong.

C. We should help others.

D. The book “What Makes You a Super Hero”.

5From the passage, we can know that super-human strength is ______.

A. love B. smile C. bravery D. kindness

【答案】

1B

2B

3D

4B

5D

【解析】

本文是Danika Gordon通过讲述自己的故事,告诉大家成为超人的力量就是要善良,要帮助其他人。

1B

推理判断题。根据“There are lots of little stories in the book.” said Danika.可知Gordon通过讲故事的方式,让我们知道每个人都有超能力,故选B。

2B

细节理解题。根据At that time, Gordon was always bullied (被欺负) at primary school. But she never lost hope.可知Gordon从未失去希望,故选B。

3D

词义猜测题。根据She believes that when students are bullied, they should get help from teachers, and not think about revenge.可知此处表示revenge“报复”,故选D。

4B

标题归纳题。根据Kindness is the strongest power.可是善良使你更坚强,故选B。

5D

推理判断题。根据The book “What Makes You a Super Hero”, written by Danika Gordon, tells us that everyone has his or her own super power: to be kind and help others.可知超人的力量就是要善良,要帮助其他人,故选D。

根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据At that time, Gordon was always bullied (被欺负) at primary school. But she never lost hope.可知Gordon从未失去希望,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Rudi Matt lived in a small village in the Swiss Alps in 1865. What he wanted most in the world was to climb the____peak(山峰)in the Alps. Rudi’s mother and his uncle, Franz, a mountain guide, wanted him to stop_____and start working in a hotel. Rudi would not_____his dream and secretly got in touch with an English mountain climber ____was planning to climb the highest peak. Franz was very____when he found out what Rudi had done, but he finally agreed to let Rudi go if he went climbing,____. Franz also didn’t want to see Emil Saxon, a guide from another village, got to the top____him.

Rudi turned out to be a very good climber,____ as they got close to the top, the Englishman got sick and could go no farther. Franz_____behind to take care of him, but Saxon continued, wishing to be the _____to the top. Rudi went after Saxon, hoping to____him to the top. When they met, Saxon fought with Rudi and fell down by accident. Saxon was helpless and hurt. Rudi must____whether to carry Saxon back down to safety or to continue alone to the top.

He decided Saxon’s life was more _____than his dream and helped him down. During that time, the Englishman and Franz_____the climb, and finally they reached the top. Later, when they returned to the village, they told people that____was the real conqueror(征服者) of the mountain.

1A. highest B. farthest C. biggest D. deepest

2A. learning B. playing C. climbing D. talking

3A. try out B. give up C. go over D. work out

4A. what B. which C. whom D. who

5A. tired B. glad C. quiet D. angry

6A. again B. too C. once D. instead

7A. after B. behind C. before D. over

8A. but B. so C. or D. for

9A. walked B. rested C. stayed D. watched

10A. first B. second C. third D. last

11A. take B. beat C. push D. help

12A. wonder B. remember C. ask D. decide

13A. important B. successful C. popular D. interesting

14A. stopped B. continued C. enjoyed D. finished

15A. Franz B. Saxon C. the Englishman D. Rudi

【题目】On the Solomon Islands in the South Pacific, some villagers cut down trees in a special way. If a tree is too large to be cut down with an ax, they try something else-yelling(叫喊)at it. Woodsmen with special powers climb up a tree at dawn and yell at it at the top of their voices. They continue doing this for 30 days. After 30 days, the tree dies and falls over. It seems like the yelling kills the spirit of the tree. According to the villagers, it always works.

It's too bad they don' t have the advantages of modern technology and a scientific mind.

No matter how true the story actually is, it reminds me of something. I often yell at my wife, the telephone and workers. And sometimes I even yell at the T V, the newspaper and my children. I've been known to shake my fist(拳头)and yell at the sky at times. People like me can often be seen around us.

The man next door yells at his car a lot. And this summer I heard him yell at a ladder for most of an afternoon. We modem, educated people yell at traffic, bills, banks and machines. Machines and relatives get yelled at the most.

It doesn't do much good. Machines and things just sit there. Even kicking it doesn't usually help. As for people, well, the Solomon Islanders may have a point. Yelling at living things does tend to kill the spirit in them. Sticks and stones may break our bones, but words will break our hearts.

1How do the Solomon villagers cut down a very large tree?

A. By using a special ax. B. By using the power of nature.

C. By using a mysterious power. D. By yelling at the tree for a month.

2From Paragraph 3 , we learn that the writer seems to be .

A. a kind man B. a nice father

C. a busy husband D. an impatient boss

3What does the writer think about yelling in life?

A. It's good for everything. B. It solves traffic problems.

C. It makes machines work. D. It does no good to people.

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Yelling can solve all problems.

B. Yelling at others will never hurt their spirit.

C. It ' s common for people to yell at things around them.

D. Solomon Islanders never use an ax to cut down trees.

5What does the story want to tell us?

A. Yelling hurts both sides. B. Everyone likes yelling.

C. Solomon Islanders are very stupid. D. Every living thing has its own spirit.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网