题目内容
【题目】Do you dream to be a superman? Do you dream to have super-human strength (力量)?
The book “What Makes You a Super Hero”, written by Danika Gordon, tells us that everyone has his or her own super power: to be kind and help others. “There are lots of little stories in the book.” said Danika.
Danika Gordon is a 14-year old girl from South Dakota, the US. Both at school and in her community, she is always helping others. She finds joy in being kind and calls on others to do it.
Gordon’s idea came from her own experience when she was 8 years old. At that time, Gordon was always bullied (被欺负) at primary school. But she never lost hope. From then on, Gordon began to help some students with their lessons. She believes that when students are bullied, they should get help from teachers, and not think about revenge. That only makes things worse. Kindness is the strongest power.
【1】How does Gordon let us know that everyone of us has super strength?
A. By speaking knowledge.
B. By telling stories.
C. By introducing herself.
D. By explaining her point.
【2】What can we know about Gordon from the passage?
A. She is a little girl from the UK.
B. She never lost hope of life.
C. She dreamed to be a superman.
D. She studies very hard.
【3】What does the word “That” refer to?
A. Get help from teachers.
B. Students are bullied.
C. Be kind to others.
D. Revenge.
【4】What is the best title of this passage?
A. Everyone is a superman.
B. Kindness makes you strong.
C. We should help others.
D. The book “What Makes You a Super Hero”.
【5】From the passage, we can know that super-human strength is ______.
A. love B. smile C. bravery D. kindness
【答案】
【1】B
【2】B
【3】D
【4】B
【5】D
【解析】
本文是Danika Gordon通过讲述自己的故事,告诉大家成为超人的力量就是要善良,要帮助其他人。
【1】B
推理判断题。根据“There are lots of little stories in the book.” said Danika.可知Gordon通过讲故事的方式,让我们知道每个人都有超能力,故选B。
【2】B
细节理解题。根据At that time, Gordon was always bullied (被欺负) at primary school. But she never lost hope.可知Gordon从未失去希望,故选B。
【3】D
词义猜测题。根据She believes that when students are bullied, they should get help from teachers, and not think about revenge.可知此处表示revenge“报复”,故选D。
【4】B
标题归纳题。根据Kindness is the strongest power.可是善良使你更坚强,故选B。
【5】D
推理判断题。根据The book “What Makes You a Super Hero”, written by Danika Gordon, tells us that everyone has his or her own super power: to be kind and help others.可知超人的力量就是要善良,要帮助其他人,故选D。
根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据At that time, Gordon was always bullied (被欺负) at primary school. But she never lost hope.可知Gordon从未失去希望,故选B。
【题目】近几年来,一些学校开设了一些兴趣班(interest classes)或特色课(special classes), 诸如烹饪课、手工制作课以及传统戏曲课等。你校校园网就你们学校开设此类课程的必要性广泛征求同学们的意见。以下是你们班同学的观点和理由。请就此并结合你自己的想法用英语写一篇短文,发表在校园网的英语论坛上。
观点 | 理由 | |
一些学生 | 有必要 | 1. 培养兴趣, 并获得更多的知识;2. 提高生活技能 |
另一些学生 | 没有必要 | 1. 浪费时间,对学习没有帮助; 2. 给学生带来很多压力 |
你 | … | … |
提示语:develop one’s interests; get more knowledge; improve one’s life skills; a waste
of time; cause a lot of stress
要求:1. 短文应包括表格中的信息,并适当发挥;
2. 文中不得出现真实的姓名和校名;
3. 词数80左右。开头已给出,但不计入总词数。
Recently some schools offer their students some interest classes or special classes such as cooking classes, handcraft classes, traditional opera classes and so on.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Thank you!