题目内容
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。![]()
Have you ever dreamed of spending a night in a Ferris wheel? (摩天轮)Your dream may come true soon. French architects(建筑师) are planning to build a water wheel(水车) hotel on the bank of the Seine.
The water wheel will look like the London eye. The London Eye lies in the Thames which is the world first and the third biggest wheel. The water wheel hotel's pods (吊舱) will become hotel rooms. The water wheel will be made of wood and it will have 19 pods. There will be a bathroom in each pod.
Although sleeping in such a hotel will be very unusual, the experience isn't just for rich people. A night will only cost about 300 euros(欧元).
(1)A “water wheel hotel” will lie on the banks of the .
A.Seine
B.Thames
C.Mississippi
D.Amazon River
(2)How many rooms are there in the “water wheel hotel”?
A.One.
B.Nineteen.
C.Three hundred.
D.Two thousand.
(3)The water wheel hotel's room is made of .
A.iron
B.paper
C.wood
D.plastic
(4)We can infer that the water wheel hotel service is for .
A.the young.
B.the poor
C.the rich
D.everyone
(5)The best title of the passage is .
A.French architects' ability
B.The London Eye
C.Spending a night in a Ferris wheel.
D.The most expensive hotel
【答案】
(1)A
(2)B
(3)C
(4)D
(5)C
【解析】你有没有想过在摩天轮上度过一个夜晚? 这篇短文给我们讲述的是法国的建筑师计划在塞纳河畔修建一个水车旅馆,水车看起来像伦敦眼。 这个水车旅馆就像是摩天轮一样,有19个吊舱,每个吊舱就是一个房间,任何人都可以去体验。
(1)细节理解。根据第一段中French architects(建筑师) are planning to build a water wheel(水车) hotel on the bank of the Seine水车旅馆会建在塞纳河畔,故选A。
(2)细节理解。根据第二段中The water wheel hotel's pods (吊舱) will become hotel rooms. The water wheel will be made of wood and it will have 19 pods.水车宾馆的吊舱将会是宾馆的房间,水车宾馆有19个吊舱,所以就有19个房间。故选B。
(3)细节理解。根据第二段中The water wheel hotel's pods (吊舱) will become hotel rooms. The water wheel will be made of wood水车宾馆的房间是吊舱,是用木头制成的。故选C。
(4)推理判断。根据第三段中Although sleeping in such a hotel will be very unusual, the experience isn't just for rich people.可知,住在水车旅馆里是很不寻常的,但是并不是只有富人才可以去体验。由这句话推理判断,任何人都是可以去水车旅馆体验的,故选D。
(5)主旨大意。这篇短文给我们讲述的是法国的建筑师计划在塞纳河畔修建一个水车旅馆,这个水车旅馆就像是摩天轮一样,有19个吊舱,每个吊舱就是一个房间,任何人都可以去体验。因此C选项在摩天轮住一晚这个题目能概括文章的主要大意,故选C。
【题目】书面表达
寒假即将来临,请根据所给图画,用英语写一篇70个词左右的短文,谈谈小丽的寒假计划。
|
|
|
|
|
|
_____________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
【题目】Maybe there is no better time for us to think about the steps our family can take to protect the environment. In fact, in our daily life, there are many kinds of easy ways we can think of to save money and protect the environment.
Make our houses more airtight (密封的). If so, it will stop temperature loss and keep the houses warm in winter.
Buy newer fridges and air conditioners (空调), especially when the old ones are more than five years old. New ones can save twice as much energy as old ones. ]
Change bulbs. LED light bulbs can give brighter light with less energy and can be used for a longer time.
Clothes can be washed clean in cold water with today’s detergents (洗涤剂). Using hot water takes five times the energy and produces five times the carbon (碳).
If we all take action to save energy and reduce consumption (消耗) in our daily life, it will not only save money but also help protect the environment.
![]()
Living tips for better【1】 | |
It’s【2】for us to think about protecting the environment. | |
Ways to【3】 | To stop temperature loss and keep the houses【4】in winter, it’s better to make our houses more airtight. |
Conclusion | To protect the environment, we need to take action to save energy and【10】consumption. |
【题目】信息匹配。
① Tian Yi Pavilion (天一阁) is in the center of the city. Xu Zheng wants to write a report about the history of Ningbo. He needs to go to Tian Yi Pavilion to look for some information (信息). There is a bus station near his home.
②Wang Hao Lives in Shanghai. He likes travelling (旅游). So he is going to Beijing. He'd like to get there quickly. He is sure he will have fun in Beijing.
③This month Yuan Fang will visit her grandparents in her hometown (家乡). It's about 1,000 kilometers away. Yuan Fang wants to get there in 10 hours. And she can enjoy the sights (风景) along the way.
④Guo Jing likes taking photos. She likes the photos of rivers and mountains best. She is very happy that her parents will take her to the Three Gorges (三峡). She wishes she can take many photos when they're travelling on the water.
A. | B. | C. | D. |
Speed: 600km/h | Speed: 30km/h | Speed: 80-100km/h | Speed: 40km/h Features: |
(1)① ② ③ ④
(2)What is the advantage (优势) of taking a bus in a city?
A.It is very fast.
B.It is very slow and expensive.
C.It is fast and comfortable.
D.It is cheap and convenient.