题目内容

【题目】

What will you do with a huge bag of waste when you see the four waste bins in your community(社区)? They are "Wet", "Dry", "Recyclable" and "Harmful".

Many people know the importance of waste sorting, but they just don't know what falls into which kind. This makes it seem a little time-taking and difficult.

As a pioneer city, Shenzhen is also taking steps to encourage people to do waste sorting. Not only has the government tried hard to tell the public about the different four kinds of waste through posters and media, but also it is going to give prizes to people across the city. The total prize is 62.5 million yuan. As long as they take part in waste sorting, everyone has a chance to get the money. The purpose is to help people form a green idea of thinking of waste sorting as a good behavior.

Take Meilin No. 1 Village as an example. After several months of efforts, most people there can now sort out kitchen waste before throwing it out between 7 p.m. and 9 p.m. each day at proper places. The amount of sorted kitchen waste has increased from several hundred kilograms to about two tons.

1Which waste is NOT mentioned in the passage?

A.Wet waste.B.Harmful waste.

C.Dry waste.D.Plastic waste.

2What can we learn about waste sorting according to Paragraph 2?

A.Many people are against it.B.People know how to do it.

C.It's not important to do so.D.It's not easy and takes time.

3Why does Shenzhen give prizes to people for doing waste sorting?

A.To make people rich.B.To make people happy.

C.To help form a green idea.D.To help people live longer.

4What can we infer(推断)from the last paragraph about Meilin No. 1 Village?

A.All the people there can sort out kitchen waste now.

B.It has set a good example for us in waste sorting.

C.It did very badly to make more waste than before.

D.All the people there throw rubbish between 7 pm and 9 pm.

【答案】

1D

2D

3C

4B

【解析】

文中大意:短文主要讲述了深圳市的垃圾分类的一些措施和事例。

1细节理解题。根据文中They are "Wet", "Dry", "Recyclable" and "Harmful". 它们是湿垃圾,干垃圾,可回收垃圾和有害垃圾,没有提到塑料垃圾,故答案为D

2细节理解题。根据文中Many people know the importance of waste sorting, but they just don't know what falls into which kind. This makes it seem a little time-taking and difficult. 可知,实行垃圾分类,需要一些时日,是一件难事,故答案为D

3细节理解题。根据文中The purpose is to help people form a green idea of thinking of waste sorting as a good behavior. 可知,深圳市给人们奖励的目的是帮助人们养成绿色的观念,故答案为C

4细节理解题。根据文中Take Meilin No. 1 Village as an example. 可知,梅林一村给人们树立了榜样,故答案为B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 With historical sites and beautiful beaches, the Beijing-Tianjin-Hebei area has keptattracting tourists from far and wide. Tourists can experience winter sports, hot springs, the teaand wine culture, as well as history and sightseeing. As Beijing has been worldwide popular, let's have a look at some of others.

Tianjin Eye is a sky wheel built on a bridge over the Haihe River. It is 120 meters tall and one of the landmarks of Tianjin. It is the only sky wheel built above a bridge in the world.

Five Great Avenues(大道)lie in the south of downtown Tianjin. Along the sides of those avenues, there are more than 2,000 villas(别墅)in different western styles.

Mountain Resort(度假胜地)of Chengde was built for the royal(皇家的)families to spend the hot summer months. Compared with the Forbidden City, the resort is famous for its simple but beautiful style.

Beidaihe is well-known for its coastline and seaside attractions. The place is never too hot in summer nor too cold in winter. Visitors can have great fun tasting local snacks and seafood.

1What can tourists experience in the Beijing-Tinnjin-l-lebei aveu?

A.Winter sports and hot springs.B.The ten and wine culture.

C.History and sightseeing.D.All of the above.

2What is Tianjin famous for?

A.Tianjin Eye and Haihe River. 13. Tinnjin Lye and Five Great Avenues.

C. Beidailie and Mountain Resort. D. Coastline and Forbidden City.

3Tony enjoys seaside activities but can't stand the Beat in summer. Which place would you advise him to visit?

A.Tianjin Eye.B.Beidnihe.

C.Mountain Resort of Chengde.D.Five Great Avenues.

4Where does the passage probably come from?

A.A travel guide.B.A science magazine.

C.A story book.D.A film poster.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网