题目内容

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 There are forty-eight students in our class. There are twenty-three boys and twenty-five girls. Some students live near the school, and some others live very far from the school. About half of the students come to school by bike. They often get to school at a quarter to seven. About ten students often come to school by bus. They often go to school very early, too. Another ten students come to school on foot. Their homes are near the school, but they are often late for school, because they get up very late.
(1)More than half of the students usually come to school .
A.very late
B.very early
C.by bus
D.on foot
(2)Some students are often late for school because .
A.their homes are far from the school
B.they go to school on foot
C.they get up very late
D.they don't like going to school
(3)About students go to school by bike.
A.forty-eight
B.ten
C.twenty
D.twenty-four
(4)About ten students often come to school by bus because .
A.their homes are not near the school
B.they don't have any bikes
C.they can't ride bikes
D.they want to go to school very early
(5)How many students live near from the school?
A.About thirty-eight
B.About twenty
C.About ten.
D.About twenty-five

【答案】
(1)B
(2)C
(3)D
(4)A
(5)C
【解析】本文介绍了学生们来上课的交通方式。一半以上的学生骑自行车来学校。大约十名学生坐公交车来上学。还有十名学生步行来上学。
(1)推理判断题。根据About half of the students come to school by bike . They often get to school at a quarter to seven. About ten students often come to school by bus. They often go to school very early, too. 可知一半以上的学生来学校非常早,所以答案是:B。
(2)细节理解题。根据Their homes are near the school, but they are often late for school, because they get up very late. 可知上学迟到的学生是因为他们起床起得晚,所以答案是:C。
(3)推理判断题。根据There are forty-eight students in our class. 和About half of the students come to school by bike . 可知一半以上的学生应是大约24名学生骑自行车来上学,所以答案是:D。
(4)推理判断题。根据Some students live near the school, and some others live very far from the school. 和 About ten students often come to school by bus. 可知坐公交车来上学的学生是因为他们住得离家远,所以答案是:A。
(5)细节理解题。根据Another ten students come to school on foot. Their homes are near the school, 可知有十名学生步行来上学,所以答案是:C。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网