题目内容

【题目】先通读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后的表格内填入一个最恰当的单词。每个空格只能填一个单词。

New Energy in the Twenty-first Century

Energy from the wind

Wind is a kind of clean energy, and there is lots of it, But, if there's no wind, there is no wind energy.

Energy from the water

When water moves from a high place to a lower place, it can make electricity()without pollution(污染). However, people have to build dams(水坝) to use this energy, and building dams is very expensive.

Energy from the earth

There is heat in the rocks under the earth. Scientists use the heat to make geothermal(地热的)energy. This kind of energy is cheap, but it is only possible in a few places in the world.

Energy from the sun

Solar panels (太阳电池板) on the roofs of houses can turn energy from the sun into electricity. Solar power is clean and plentiful(丰富的), but when the weather is bad, It doesn't work.

New Energy in Twenty-first Century

Advantages(优点)

Disadvantages(缺点)

Wind Energy

It’s 1. There is a lot.

It works with 2.

Water Energy

It makes electricity without3 the earth.

It is expensive.

Geothermal Energy

It’s cheap.

4in a lot of places

Solar Energy

Clean and plentiful.

It depends (依靠) too much on5 weather.

【答案】

1 clean

2 wind

3 polluting

4 impossible

5 fine/good

【解析】

本文介绍了21世纪的清洁能源:风能、水能、地热能和太阳能的优点和缺点。

1clean

根据Wind is a kind of clean energy, and there is lots of it,可知风能是一种清洁能源,故为clean。

2wind

根据But, if there's no wind, there is no wind energy.可知风能必须用风来工作,故为wind。

3polluting

根据When water moves from a high place to a lower place, it can make electricity()without pollution(污染).可知水能发电,而且不污染地球,故为polluting。

4impossible

根据This kind of energy is cheap, but it is only possible in a few places in the world.可知地热能只在一些地方是可能的,因此在很多地方是不可能的,故为impossible。

5fine/good

根据Solar power is clean and plentiful(丰富的), but when the weather is bad, It doesn't work.可知太阳能在天气好的时候,可以起作用,故为finegood。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解

Thursday, April 24th

We got to the clean, lovely city of Yangzhou early in the morning. This is our first trip to China. All the different smells attract our attention to the local food. We are going to try something special for dinner tonight. The hotel we are staying in is not expensive but very clean. We plan to stay here for a few days, visit some places in the city, and then travel to the Great Wall in the north.

Sunday, April 27th

We visited the famous Slender West Lake (瘦西湖) which was crowded with visitors from all over the world, and bought a lot of toys for our friends outside the gate of the park. Everything is so colourful, and we have taken hundreds of photos already! Later today we will do the famous foot massage (按摩) and then leave for the Great Wall. We will take the night train north, stay in Beijing for two days, and then catch a bus to the Great Wall.

Wednesday, April 30th

Our trip to the Great Wall was long and boring. We visited a small village in the mountains. People in the village love the quiet life. They are the kindest people I had ever met. They always smile and say “Hello”. Ralph and I can speak only a few words in Chinese, so smiling is the best way to show our kindness.

1From the passage we can see that the writer had a ____ stay in Yangzhou.

A. four-day B. five-day C. six-day D. seven-day

2The writer didn’t ____ in Yangzhou.

A. taste delicious food B. visit places of interest

C. do foot massage D. climb mountains

3The writer left Beijing for the Great Wall _______.

A. by train B. by car C. by bus D. on foot

4Which of the following is NOT true?

A. The writer left Yangzhou for Beijing by train at night.

B. It took them a long time to get to the Great Wall from Beijing.

C. People in the village live a quiet but happy life.

D. The writer was travelling alone but happily.

5What is the best title for the passage?

A. My First Visit to Yangzhou B. My Travelling in China

C. Delicious Food and Beautiful Places D. A Trip to the Great Wall

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网