题目内容
What will the home of the future look like? A team of architects (建造师) in Hong Kong say that city homes will be tiny, as populations continue to grow and space becomes more expensive. They have designed “space flats”. 83它们只有30 平米大。These flats have three small rooms, a living room, a bathroom and a bedroom, as well as a balcony (阳台),but everything is carefully planned to make good use of the limited space.
The living room is the main room of the flat. It can be used as an office, a kitchen or even a second bedroom. There is a sofa that can be changed into a bed. The dining table can be changed into a computer desk. And, if not needed, both the sofa-bed and the table can be folded away and stored into a small apace in the wall. There is a flat-screen TV, which can also serve as a computer monitor. In one corner of the room, a small cooker, a microwave oven and a miniature refrigerator are hidden out of sight.
The other rooms are small but useful. The bathroom contains a toilet and a shower. The double bed in the bedroom can also be a sofa, if necessary, The balcony has enough room for two people to sit and enjoy the view from the block of flats. All the rooms have high ceiling to provide as much storage space as possible, while the flat has large windows to let in plenty of sunlight.
“Space flats “are now being tested in a building in Hong Kong. “It’s wonderful,” said one resident(居民) “84. The flat is so well designed that you feel that there is plenty of space”
- 1.
Why do the architects think that “Space flats “will be important in the future?
___________________________________________ - 2.
How many rooms can a “space flat ” have in all ?
___________________________________________ - 3.
将划线句子译成英语。
___________________________________________ - 4.
将划线句子译成汉语。
____________________________________________ - 5.
请给短文拟一个合适的题目。
____________________________________________
2. Three
3. They are just 30 square meters in size
4. 套房被设计的如此好,以至你感觉有大量的空间。
5. Space Flats
1.细节理解题,根据文中语句“as populations continue to grow and space becomes more expensive. They have designed “space flats”.”理解可知。
2.细节理解题,根据文中语句“These flats have three small rooms, a living room, a bathroom and a bedroom, as well as a balcony”理解可知。
3.理解翻译题,根据文中语句理解可知。
4.理解翻译题,根据文中语句理解可知。
5.标题理解归纳题,根据文中语句理解可知。
--- I hear that Hu Jintao will come to Nantong because the Sutong Bridge is open to traffic soon.
--- Do you know _______?
| A.what will he talk about | B.where will he give a talk |
| C.how will he come | D.when he will arrive |
Is it difficult for you to get up in the morning? Hiroyuki’s bed will solve your problem! Here is how it works.
The bed is connected to an alarm clock. First, the alarm clock rings. You have a few minutes to wake up. Next, a tape recorder in the bed plays soft music. The tape recorder in Hiroyuki’s bed plays a recording of his girlfriend. She whispered in a soft voice, “Wake up, darling, please.” After minutes later, Hiroyuki hears a recording of his boss. His boss shouts, “Wake up at once , or you’ll be late !”
If you don’t get up after the second recording, a mechanical “foot” in the bed will kick you in the head. The bed waits a few more minutes. What! You’re still in bed! Slowly the top of the bed rises higher and higher. The foot of the bed goes lower and lower. Finally you slide off the bed and onto the floor. You are out of bed awake!
Hiroyuki’s bed is not in stores. There is only one bed--- the bed Hiroyuki made for a contest. Maybe someday a company will make Hiroyuki’s bed and sell it in stores. Maybe people will buy millions of beds. Then Hiroyuki will be rich. If the bed makes Hiroyuki rich, he won’t need to work, and he won’t need to get up early!
【小题1】 The bed is useful to the people _______.
| A.who can’t sleep well | B.who can’t get up early |
| C.who go to bed early | D.who go to bed late |
| A.an alarm clock | B.a tape recorder | C.a TV | D.a mechanical “foot” |
| A. He will slide onto the floor . |
| B. A tape recorder will play a recording of his boss . |
| C. A mechanical “foot” will kick him in the head . |
| D. The bed will rise higher and higher |
| A. Hiroyuki’s company has made many such beds . |
| B. Hiroyuki’s bed is the only one made for a contest . |
| C. Hiroyuki has made a lot of money . |
| D. Hiroyuki needn’t get up early now . |