题目内容
【题目】 Trees are greatly useful to man in three very important ways.
The first important way is that they provide man with food, wood and other products. Trees provide not only man with food, but also many animals with food. Without trees many animals could not live on the earth. It's not easy for man to live on the earth, either.
The second important way is that trees give us shade(阴凉处). On a hot summer day, people are looking forward to having a rest under the shade of a tree after they have walked a long way. You can imagine how important the shade of a tree is to man and to animals.
The third important way is that trees help to prevent drought(旱灾) and floods(水灾). However, in many parts of the world, man has not realized the third important way. They cut trees down in large numbers. There will be fewer trees in the future.
People should protect trees, or they will find that they have lost the best friends they had in the end.
根据短文内容填空,每句词数不限。
Trees are useful to man in【1】important ways. | Trees provide man with【2】wood and other products. |
Trees give man shade on a【3】summer day. | |
Trees help to【4】drought and floods. | |
If people don’t protect trees, they will find they have lost【5】they had. | |
【答案】
【1】【1】three /3
【2】【2】food
【3】【3】hot
【4】【4】prevent
【5】【5】the best friends
【解析】试题分析:短文从三个方面介绍了树木对人类的贡献:第一个重要的方面是它们向人类提供食物、木材和其他产品。第二个重要的方面是在炎热的夏天树木能给人提供阴凉处。第三个重要的方面是树木能帮助阻止水灾和旱灾。因此如果人们不保护树木的话,人们将失去最好的朋友。
【1】【1】根据短文中的句子“Trees are greatly useful to man inthree very important ways.”可知,树木在个方面对人类有益。故答案为three /3。
【2】【2】根据短文中的句子“The first important way is that they provide man with food, wood and other products.” 第一个重要的方面是它们向人类提供食物、木材和其他产品。”。故答案为food。
【3】【3】根据短文中的句子“The second important way is that trees give us shade(阴凉处). On ahotsummer day”可知,第二个重要的方面是在炎热的夏天树木能给人提供阴凉处。故答案为hot。
【4】【4】根据短文中的句子“The third important way is that trees help toprevent drought(旱灾) and floods(水灾).”可知,第三个重要的方面是树木能帮助阻止水灾和旱灾。答案为prevent。
【5】【5】根据短文最后的句子“People should protect trees, or they will find that they have lostthe best friends they had in the end.”可知,如果人们不保护树木的话,人们将失去最好的朋友。
【题目】选择适当的词并用正确形式完成短文,使短文内容完整、正确。(每空1分,共10分)
Sometimes write how that if mean sure until but make what think |
Some people remember the things by ____【1】_____ notes to themselves. Then they leave the notes in obvious(明显的) places, such as on the table or on the floor in the middle of the living room. I don’t ______【2】_______I like to write notes to myself. Most of the time I lose them or forget to look at them ______【3】______ it’s too late. I prefer to use an alarm clock(闹钟) to tell me _______【4】_________ I should do. I have ten alarm clocks in my house. They could tell me about things. For example, if I have to ______【5】________a telephone call at a certain time, I’ll set an alarm clock to go off a few minutes early and put the clock by the telephone. Or ________【6】______I want to watch a certain television program, I’ll set an alarm clock at the right time and put the clock on top of the TV set. I can remember almost anything if I use my clocks. However,______ 【7】______ an alarm clock goes off and I don’t know what it_______【8】_____. I always remember setting it, but not why I set it. If the clock is by the telephone, I know I may have set it to tell me to call someone, but I can’t be ______【9】_____. I might have set it to tell myself ___【10】______somebody was to/span> call me at a certain time.
【题目】
假设你是学校英语报的小记者,请你根据以下提示写一篇英语短文,报道上周你校举行的志愿者活动。要求:内容必须包括表格中所有信息;不要逐句翻译;不少于80词。
时间 | 活动 |
上周六 | 参观希望小学:召开联谊会;帮忙打扫卫生;听校长讲一些贫困生的故事 |
上周日 | 在学校操场举行募捐活动 |
参考词汇:hope school;have a party; raise money for
【题目】( B )
配对阅读:左栏是五个人物的相关信息,右栏是七则建议,请为每个人选择最合适的建议。
6. Sharon’s math is not very good. She feels a little worried because the math exam is coming. 7. John is a naughty boy. He did something wrong this morning. He isn’t brave enough to tell his mother about what he did. 8. Jenny’s neighbor always plays the CDs too loud at night. Jenny cannot fall asleep. 9. Mary quarreled (争吵) with her best friend yesterday. She was very sad and she didn’t want to lose her friend. 10. Kate has a stomachache. She doesn’t feel like eating anything. | A. If you don’t want to lose your friend, you should talk to your friend first. Also, you may invite her to your home to have dinner. B. If there is something wrong with your stomach, you should go to see a doctor as soon as possible and have some pills. C. You should visit your neighbor and have a talk with him. You can tell him not to play the CDs at night. D. You should tell your mother what you did and promise not to do it again. Your mother will forgive (原谅) you. E. You should take good care of your sister while your parents are not at home. F. You should do more math exercises and ask your math teacher to help you with math. G. If you want to become strong, you should eat more food and do some sports. |
【1】___
【2】____
【3】______
【4】_____
【5】_____