题目内容
【题目】 Hurray! Spring break is here! Tom and Jack are also on vacation from work all week. They want to plan all kinds of fun things to do, like biking, fishing , swimming, and tennis. They are hoping for some warm, enjoyable weather. However, they just can’t decide which day to do each activity. So they decide to check the weather forecast in the newspaper before making some final plans.
THE FIVE-DAY FORECAST
Monday | Tuesday | Wednesday | Thursday | Friday |
a beautiful day with no clouds, high temperature of 32℃ |
partly cloudy with a 80% chance of rainstorm; high temperature of 27℃ |
heavy rain until noon; then clearer and cooler with a high temperature of 21℃ |
partly sunny with a high temperature of 16 ℃ |
partly cloudy with a high temperature of 18℃ |
【1】Which days will be the best for hiking?
A.Monday and TuesdayB.Tuesday and Wednesday
C.Wednesday and thus dayD.Thursday and Friday
【2】Tom and Jack are going out on Tuesday , what will they most probably take?
A.UmbrellasB.SunglassesC.GlovesD.Sweater
【3】What can we infer from the passage?
A.They can go hiking on Wednesday.
B.They are pleased with the weather forecast.
C.They will wear jeans and jackets on Monday.
D.They can make the final plans according to the weather.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】D
【解析】
本文介绍了春假到了!汤姆和杰克整个星期都在休假。他们想计划做各种有趣的事情,比如骑自行车、钓鱼、游泳和网球。他们希望有一个温暖、愉快的天气。然而,他们只是不能决定哪一天做每一个活动。所以他们决定在做最后的计划之前先看一下报纸上的天气预报。
【1】细节理解题。根据图表:Thursday:party sunny with a high of 16 ℃,阳光明媚,最高气温16摄氏度;Friday:party cloudy with a high of 18℃,多云,最高气温18摄氏度;可知,这两天无雨,气温也合适,因此适合徒步旅行。故选D。
【2】细节理解题。题干的意思是:汤姆和杰克星期二要出去,他们最可能带什么去?根据图表:Tuesday:party cloudy with a 80% chance of rainstorm; high of 27℃,多云天气,80%可能会有暴雨;最高气温27摄氏度;可知,他们要出去最好带伞。故选A。
【3】推理判断题。题干的意思是“从这篇文章我们能推断出什么?”根据However, they just can’t decide which day to do each activity. So they decide to check the weather forecast in the newspaper before making some final plans. 然而,他们只是不能决定哪一天做每一个活动。所以他们决定在做最后的计划之前先看一下报纸上的天气预报。可以推断出:他们可以根据天气做最后的计划。故选D。