题目内容

【题目】看图,短文填空

阅读下面短文,并借助上下文和插图补充所缺信息。每个空格只能写一个形式正确、意义相符的单词。请把单词写在答题卡相应题目的答案位置上。

Just as a famous saying goes, “'Reading is to success what water is to fish.” Reading is very important for all humans. It can open many doors and can lead you into a road to 1. It's quite clear that every successful person has a good 2 of reading. This is because reading is an important way to get the information required to understand something. For example, a good doctor has to know the latest development in 3by reading.

Then, how can you develop an interest in reading? There is only one way. Let me explain this to you. If you want to learn how to ride a bike, you have to get on the bike as many times as possible 4you can ride skillfully (熟练地).It works the same way with reading. If you want to improve your reading, try to read as5as you can. When you finish reading your first book, take 6book and do the same. If you are going out, take a magazine, a book, an article or something 7to read. When you are reading, try to understand 8message the writer is giving to you.

So, parents should help to get their children to read as early as possible. Studies have9that reading to your unborn child is very good. In this way, your child will like 10later.

Reading is always a wonderful time. Good books are good friends.

【答案】

1success

2habit

3medicine

4until

5much

6another

7else

8what

9shown

10reading

【解析】

本文讲述阅读的重要性。阅读之于成功正如水之于鱼,阅读可以帮助我们得到更多的信息,进一步帮助我们获得成功。

1句意:它可以打开很多门,引领你进入一个通往成功的道路。

根据Reading is to success what water is to fish,可知,阅读可以引领我们成功,故空格处为成功,故填success。

2句意:每一个成功的人都有阅读的习惯,这是很清楚的。

空格处表示“有……的习惯”have a habit of doing sth,故填habit

3句意:举例来说,一个好的医生不得不通过阅读知道最新的关于医学的信息。

根据a good doctor可知,他应该知道关于医学的信息,故填medicine

4句意:如果你想要学习怎样骑自行车,你不得不尽可能多的骑上自行车直到你能熟练地骑行。

根据you can ride skillfully,可知,是你不停地练习,直到能够很熟练地骑行,故填until

5句意:如果你想要提高你的阅读,尽可能多的去读书。

根据get on the bike as many times as possible可知,要想提高阅读,也要尽可能多的去读书,故填much

6句意:当你完成第一本书的时候,拿起另一本,做同样的事。

根据finish reading your first book,可知,要养成阅读的习惯,要一直读书,完成一本,再来一本,故填another。

7句意:如果你外出,带一本杂志,一本书,一篇文章或一些其他的东西来阅读。

根据take a magazine, a book, an article,可知,空格处为其他的,形容词修饰不定代词置于不定代词之后,故填else

8句意:当你阅读的时候,尝试理解作者要给你传达什么信息。

空格处表示什么信息,故填what

9句意:研究表明给你未出生的孩子阅读是很好的。

空格处为动词表明,have加过去分词,构成现在完成时,故填shown

10句意:以这种方式,你的孩子以后会喜欢阅读的。

根据reading to your unborn child is very good,可知,孩子以后也会喜欢阅读,故填reading

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Something caught my eyes when I was walking down the street. Two silver coins were shining in a melting(融化的) snow bank(积雪)so I dug through the snow to look for more. Of course, I just ended up with two cold hands. I slipped the two coins into my pocket and went home, colder but richer. I began to think about how to spend the money.

Two days later, Mary and her little sister Susy were searching the snow banks. “Finder are keepers” was my first thought. I didn’t want to hand them out even though Susy was already crying. “I dropped them right here,” she said with tears. Her hands were cold and red for digging in the snow. “Maybe they slid down(滑下) the street with the melting snow. Let’s dig over there." Mary’s voice sounded confident.

“They'll never know ” was my second thought, and I walked past them. “Peter, have you seen two silver coins?” asked Mary. Susy looked up from digging. Her eyes were hopeful.

“Tell a lie” was my third thought. “As a matter of fact,” I hesitated(犹豫),“I dug two coins out of that snow bank just a few days ago. I wondered who might have lost them.” Susy hugged me with a big smile, “Oh, thank you, thank you.”

1Why did the writer dig through the snow?

______________________________________________________

2When did Mary and Susy search the snow banks?

______________________________________________________

3Who was confident of finding out the silver coins, Mary or Susy?

______________________________________________________

4How did Susy feel when she saw the writer?

______________________________________________________

5What might the writer do with the two coins in the end?

______________________________________________________

【题目】 Creativity(创造力) helps people a lot in many ways. Here is how schools and parents can help their children ______ their creativity.

Drew worked for a company in 1925. At work he invented a kind of material ______ enough to hold things together. But his boss told him not to think more about the idea. Drew didn’t stop and finally, using his own time, made a kind of tape, which now is used everywhere by many people. And his company learnt from its ______.

Now the company asks its workers to ______ 15 per cent of their work time just thinking about and developing new ideas.

Creativity is not something one is just born with. A person with high intelligence does not mean that he uses it creatively. Creativity is the matter of ______ your intelligence to think of new ideas that are good for something.

We know that many schools have tried to develop students’ creativity, but some teachers only want to develop students reading, writing and Maths skills, and have to ______ creativity for correct answers. Children from such schools can give correct ______, but they are unable to use them to work out problems.

It is important to give children choices. From the earliest age, children should learn to make decisions and understand their ______. Even though it's choosing between two kinds of food for lunch, decision-making helps ______ skills. As children grow older, parents should let their children decide how to use their time or spend their

money, but not help them too much if they make the wrong decision. The child may have a ______ time, but that is all right.

1A. changeB. discoverC. developD. discuss

2A. thickB. wideC. lightD. strong

3A. mistakeB. effectC. thoughtD. suggestion

4A. takeB. wasteC. spendD. save

5A. findingB. usingC. takingD. improving

6A. grow upB. give upC. catch upD. hurry up

7A. reasonsB. knowledgeC. waysD. answers

8A. informationB. conversationsC. resultsD. questions

9A. eatingB. writingC. thinkingD. reading

10A. hardB. luckyC. happyD. great

【题目】Complete the following sentences as required(根据所给要求完成句子)

1People set up a lot of new schools after the flood.(改为否定句)

People didn’t ________ up _________ new schools after the flood.

2Mary didn’t go back in a hurry. I didn’t go back in a hurry.(合并句子)

_______ Mary ________ I went back in a hurry..

3They managed to bring up four children even though they were very poor.(改为同义句)

They ________ ________ to bring up four children even though they were very poor.

4The task is so difficult that I can’t deal with it.(保持句意基本不变)

The task is _______ difficult for me to ________ ________.

5Did they write a column in the newspaper last night?(改为被动语态)

________ a column ________ in the newspaper last night?

6I happened to be having a meeting when you called.(改为同义句)

____________ ______________ that I was having a meeting when you called.

7people, more, to, about, health, they, worry, used, than, their(连词成句)

____________________________________________________________________________

8我有的时候在路上给我们负责销售的职员打电话。

I sometimes __________________________________________________________________

9我酷爱物理,我的志向是成为一名建筑师。

I am ________________________________________________________________________

10这三个小偷匆忙上了船,两个德国女游客跟着他。

The three ____________________________________________________________________

11然而,人们不得不先给电脑用指令编程,这要花费好几个小时。

____________________________________________________________________________

12一霎那间,电脑可以做一道你一生都不能做得计算题。

__________, a computer can ___________________________________________________

【题目】 Answer the questions(根接以下内客回答问题)

An ant is saved by a pigeon(鸽子)and almost immediately returns the favor

One day an ant found a grain of com and decided to take it home. He held it very tight, and hurried as fast as he could, so that nobody would take the grain of corn from him. There was a river on the way home, but the ant, in a hurry, had forgotten about it, and he fell in, com and all.

The corn slipped from his mouth and went to the bottom of the river. The ant stayed on top of the water and worked hard to find a place to get out. But after a while, the ant began to be afraid that he was out of breath

A pigeon came to the river to drink, and she saw the ant crying for help in the water. She decided that she would help the little fellow. She took a long, dry piece of grass and dropped it so that it fell near the ant. He climbed on to the grass and soon got out, The ant caught his breath, and then thanked the pigeon for saving him.

There was a boy near the river with a gun. The ant saw him walking up nearer and nearer to the pigeon. hurrying as fast as he could, the ant climbed up the boy's leg and gave him a hard bite The boy dropped his gun and cried out, and the pigeon saw him and flew to safety.

Each had saved the other. When the pigeon saved the ant she did not know that the ant would ever be able to do anything for her in return. Each was happier because of what each did for the other.

The Bura people say, Every person is another’s butter.

1What did the ant find one day?

2Why did the ant go back home as fast as he could?

3Was the ant able to get out of the river by himself?

4What did the pigeon see when she came to the river?

5How did the ant save the pigeon when the pigeon was in danger?

6What does the underlined part at the end of the story try to tell us?

【题目】 Most schools are going to start a programme called BYOT (Bring Your Own Technology). This programme allows students to bring iPads, mobile phones or other things to school for study. One aim for this programme is that the students don’t need to carry textbooks any more. They can download maths, science, social studies, and read textbooks on their iPads. Another one is that they can get free educational subjects to learn in their free time!

Schools have set up a free Wi-Fi system just for the BYOT programme. Thank teachers for all their hard word to set this programme up. I really think this programme will go well in most schools and I also think that learning will be better than ever.

However, some schools will probably not allow this because they think that it will make kids mess around too much and they might break their iPads.

This programme will let students have fun and learn at the same time. If you like your iPads and you like to read, school is getting started with reading with iPads. High schools and middle schools have already started and so have some elementary schools. But most elementary schools are coming along! Let’s tell them: Hurry! Get ready to learn!

1In the programme BYOT, students usually go to school without .

A.taking iPadB.taking textbooksC.learning mathsD.learning science

2What is the programme BYOT used for?

A.Playing.B.Studying.C.Saving money.D.Making friends.

3From the second paragraph we believe .

A.the writer agrees to the programme BYOT

B.the writer is afraid of breaking the iPads

C.there are not enough iPads for kids at school

D.the teachers don’t have to teach anything with the Wi-Fi system

4What does the underlined phrase “mess around” mean?

A.干扰课堂秩序B.提高效率C.浪费时间D.浪费人力

5Which of the following is TRUE according to the passage?

A.You can’t learn while you have fun.B.The passage tells us not to learn with iPads.

C.Few schools have started the programme.D.Elementary schools do worst in the programme.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网