题目内容
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Some advice on Travel
Forget fashion (时尚)! Always wear your most comfortable clothes when going on long journeys.
Travelling on trains and buses can be boring, so take a good book to read.
If you're going somewhere cold, remember to put on your warm clothes!
If you are going somewhere sunny, remember to bring your sun-block (防晒霜) and sunglasses.
Always take a camera with you to capture those special moments.
Be careful with your things whenever you go to a busy place, like a train station. There are many thieves there!
.Most countries have lower prices for students, so if you are a student, take your student card with you.
Always leave a room in your bag and buy presents on the way home.
Bus tours often stop at expensive shops along the way, save your money by buying presents at local shops.
If you travel abroad (国外), remember to take your passport. Whatever you do, don't lose it!
(1)If you go to Hainan Island for a trip in summer, you should take with you.
A.some fruit and drink
B.warm clothes and sports shoes
C.sunglasses and sun-block
D.fashionable (时尚的) clothes and a big bag.
(2)According to the passage, is a good way to keep away from boredom (单调) while you're on a train or a bus.
A.Taking a camera
B.reading a good book
C.listening to music
D.sleeping for some time
(3)You must always while you are at busy places because there are often thieves there.
A.get your thinks ready
B.give your things away
C.look after your things well
D.put your things away
(4)If a student wants to buy some presents at lower prices while traveling, he should show to the shop assistant.
A.his student card
B.his things
C.his passport
D.prices
(5)The underlined word “capture” in this passage means “”
A.控制
B.抓住
C.感受
D.拍摄
【答案】
(1)B
(2)B
(3)B
(4)D
(5)A
【解析】(1)由“If you are going somewhere sunny,remember to wear sun block and sunglasses.”可知,到阳光充足的地方要戴上墨镜和涂上防晒霜。
(2)由“Traveling on trains and buses can be boring,so take a good book to read.”可知答案为B。
(3)由“Be careful with your things whenever you go to busy places,like a train station.There are often thieves there!”可知,无论什么时候到繁忙的地方,像车站,要小心你的东西,因为那里常有小偷,所以本题答案为B。
(4)由“Most countries have lower prices for students,so if you are a student.take your student card with you.”可知答案为D。
(5)照相机是用来“拍摄”照片的。
【题目】今年我市深入开展了“学习雷锋精神,共创文明城区”的活动。在3月5日学雷锋纪念日这天,你校组织志愿者去诸暨敬老院开展“学雷锋,送温暖”活动。假如你是张华,请你发一封邮件将活动情况介绍给美国的朋友Ben, 与他分享你的美好的经历。
活动时间 | 3月5日 |
活动地点 | 诸暨敬老院 (Zhuji Old People's Home) |
参加人员 | 学校志愿者 |
活动形式 | 送去鲜花和水果;帮助打扫卫生;陪老人聊天、唱歌、跳舞;送去美好祝愿 |
活动感想 | 关爱老人(the elder people, 尊重老人 |
要求:1). 短文应包括表中所有要点,可适当发挥;
2). 文章80个词左右,开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Ben,
Thank you for your last e—mail. Let me tell you what we did on March 5th in our school.
If you have the chance to come to China, I hope you can join us.
Yours,
Zhang Hua