题目内容

【题目】Foods that are well known to you may not be familiar to people from different places around the world. Tourists and travelers often get to try some unfamiliar food. That is part of the fun of traveling. Here are four peoples experiences with foreign food.

David King is a Chinese student in France. I never had cheese or even milk before I came to France. Cows are seldom seen in my part of China. So there is no milk or milk products. I drank some milk when I first arrived in France. I hated it! I tried cheese, too, but I didnt like it. I love ice cream, though thats made from milk.

Birgit is from Sweden. She traveled to Australia on vocation. I was in a restaurant that was special in fish. I heard some other people order flake, so I ordered some, too. It was delicious! Later, I learned that flakes is an Australian name for shark. Now, whenever I see a new food, I try it on purpose. You know why? I remember how much I enjoyed flake.

Chandra is a dentist in Texas. She is from India. Im afraid to try new foods because maybe there is beef in them. Im a Hindu(印度教信徒)and my religion(信仰) stops me from eating meat from the cow. Thats why I cant eat hamburgers or noodles with meatballs.

Nathan is from the United States. He taught for a year in China. My friend gave me some 100-year-old eggs to eat. I didnt like their appearance at all. The eggs were green inside, but my friends said the color was normal. Chinese people put something on fresh eggs. Then they put them in the earth for three months. So the eggs werent really very old. Even so, I didnt want to touch them.

【1】David King is a student in France and he comes from________.

A.China B. Sweden C.India D. America

2.Birgit ordered _____in a restaurant during her vocation in Australia.

A. cheese B. eggs

C. hamburgers D. flake

3Chandra is afraid to try new foods because_________.

A.she cant eat food with beef

B. she doesnt like their appearance

C .she doesnt like foreign food

D. she doesnt need any food at all

4Nathan worked as _______ in China for a year.

A. a worker B. a dentist

C.a teacher D. a student

5The passage tells us that ___________.

A.David King often drinks milk

B. flake and shark are the same fish

C .a Hindu eats meat from the cow

D. the egg is put in the earth for a hundred years

【答案】

【1】A

【2】D

【3】A

【4】C

【5】B

【解析】

试题分析:世界各地不同的人们所知晓的食物不一样,品尝各地不同的食物就成了旅途趣味的一部分。本文叙述了四个不同的人在旅游过程中对于不同食物的不同体验。

【1】A 细节理解题。题意:David King是一位在法国的学生,他来自哪儿?A.China中国;B. Sweden瑞典;C .India印度;D. America美国。由文中的David King is a Chinese student in France(David King是一位在法国的中国学生)可知本题选A。

2D细节理解题。题意:Birgit 在澳洲度假时在饭店里点了什么?A. cheese奶酪;B. eggs蛋;C . hamburgers汉堡;D. flake鱼片。由文中的:I heard some other people order flake, so I ordered some, too(我听说其它人点了鱼片,我也点了一些)可知答案是flake。故选D。

3A 推理判断题。题意:Chandra害怕尝试新的食物是因为什么?A.she cant eat food with beef她不吃有牛肉的食品;B. she doesnt like their appearance她不喜欢其外貌;C .she doesnt like foreign food她不喜欢外国食品;D. she doesnt need any food at all 她根本就不需要食物。由文中的: My religion stops me from eating meat from the cow(我的信仰阻止我吃牛类食物)可知本题选A。

4C细节理解题。题意:Nathan在中国当了一年的什么?A. a worker工人;B. a dentist牙医;C .a teacher教师;D. a student学生。由文中的:He taught for a year in China(他在中国教了一年书)可知他是当教师。故选C。

5B推理判断题。题意:短文告诉我们什么?A.David King often drinks milk 大卫金经常喝牛奶; B. flake and shark are the same fish flake shark是同种鱼; C .a Hindu eats meat from the cow 印度教信徒吃牛肉;D. the egg is put in the earth for a hundred years蛋放在地里一百年了。由文中的:later, I learned that flake is an Australia name for shark(后来,我知道flakeshark的澳洲名字)可知本题正确选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空 阅读下面短文,从文后各题所给的ABCD四个选项中,选出一个最佳答案。(本大题共10小题;每小题1分,共10分)

Malls are popular places for Americans to go. Some people____so much time shopping at malls that they are called “ mall rats” . Mall rats shop until they visit hundreds of stores.

People like malls for____reasons. They feel happy because malls have police stations, parking is usually____, and the weather inside is always fine. The newest malls____beautiful rest places with waterfalls and large green trees.

The first indoor mall in the United States was built in 1965 in Edina, Minnesota. People love doing all their____in one place. More malls are built around the country. Now malls are like town centers and people go there____many things. When they shop, of course, they also eat in food courts and they can have food____all over the world. They see films at theaters. Some people even get____daily exercise by doing the new sport of “ mall walking”.____go to malls to meet friends.

In some malls, people can see a doctor or a dentist and even go to the church. In other words, people can almost do____in malls. Now people can even live in their favorite shopping center.

1A. spend B. take C. cost D. use

2A. much B. many C. a lot D. a little

3A. dear B. not cheap C. expensive D. free

4A. find B. make C. have D. move

5A. fishing B. swimming C. surfing D. shopping

6A. to do B. to count C. to paint D. to record

7A. at B. from C. in D. with

8A. theirs B. our C. your D. their

9A. Another B. The other C. Others D. Other

10A. everything B. something C. nothing D. Things

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网