题目内容
20.I was talking to my mom yesterday about when I was a baby.(60)B.I don't remember much about when I was a small baby.(61)D.I haven't always lived in LA.I was born near Des Moines,Iowa.It's a small farming town in America.We lived with my grandparents on their farm.It was in the middle of wheat fields.We moved to LA when my dad changed jobs.I was eight years old.(62)C.I had to catch the bus to school.I had to stand on the road by our farm at 7am and wait.If the bus was late,I waited for the bus.If I was late,the bus driver waited for me!If I was sick,someone went down to the road to tell the driver I wasn't coming.(63)A,we all spent a lot of time on our own,or with brothers and sisters.But we soon made friends.It was good to be with kids of our own age.My best friend was Sam.He was very naughty!
| A.Because many of the students came from farms B.I remember lots of things about when I was small C.So my first school was in Des Moines,Iowa D.But my mom has told me about that E.We flied kites happily |
分析 本文一篇记叙文,主要讲述了作者和妈妈一起回忆有关他童年的事情,如他出生在美国爱荷华州得梅因,和爷爷奶奶一起住在农场,所以第一所学校也是在那里,公车每天都会等他上学,在那里作者过得很愉快.
解答 60.B.根据文中I was talking to my mom yesterday about when I was a baby.可知作者和妈妈正在聊关于他是个婴儿的事情,因为他记得许多关于他那时的事情,故选择B.
61.D.根据文中I don't remember much about when I was a small baby.可知作者记不起太多关于他是个小男孩时候的事情,但是妈妈却告诉他那些事情,故选择D.
62.C.根据上文I was born near Des Moines,Iowa.可知作者出生在爱荷华州得梅因,和祖父母一起生活在农场,及下文I had to catch the bus to school.可知作者的第一所学校就是在爱荷华州得梅因,故选择C.
63.A.根据文中we all spent a lot of time on our own,or with brothers and sisters.可知因为许多学生都来自农场,所以我们自己有许多有时间可以一起度过,故选择A.
点评 本文是一篇记叙文,文章篇幅短小,内容简单,只要认真阅读,联系上下文语境即可选择出正确的句子,难度一般.
练习册系列答案
相关题目
15.--What color is the cup?--It's __________( )
| A. | fine | B. | red | C. | a red |
10.Jim a book.It's in the bag.( )
| A. | have | B. | has | C. | like |