题目内容
【题目】I have a twin brother, Bob. He is taller than me. His hair is longer than mine. Many people think we must have many things in common. But in fact this is not true. Bob is more outgoing than me. When my parents’ friends come to our house, Bob often sits there and talks to them. But I often sit there and say nothing. Bob likes reading, cooking and drawing. I just like swimming and playing basketball. He has more hobbies than me, but he is not as athletic as me. Because Bob does better than me at school, my mom often says to me, “Bob is younger than you, but he can get better grades, you should learn from him.” We both like eating fast food and listening to music.
根据短文内容,选择最佳答案。
【1】Bob is me.
A. taller B. thinner C. shorter D. heavier
【2】Bob and I have in common.
A. many things B. nothing C. lots of things D. a few things
【3】Bob talks me.
A. as much as B. more than C. less than D. as little as
【4】I am than Bob.
A. more athletic B. as weak as
C. as athletic as D. as good at schoolwork as
【5】We both like .
A. reading B. cooking C. swimming D. music
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】A
【5】D
【解析】本文介绍了作者和他的双胞胎兄弟的相同和不同之处。
【1】细节理解题。根据I have a twin brother, Bob. He is taller than me可知。故选A。
【2】细节理解题。根据文章叙述可知,我和Bob有一些相同之处。故选D。
【3】细节理解题。根据Bob is more outgoing than me. When my parents’ friends come to our house, Bob often sits there and talks to them. But I often sit there and say nothing可知,Bob说的话比我多。故选B。
【4】细节理解题。根据but he is not as athletic as me可知,我比Bob体格健壮。故选A。
【5】细节理解题。根据We both like eating fast food and listening to music可知。故选D。