题目内容
【题目】
![]()
The youngest climber to reach the top of Mount Qomolangma, hugged (拥抱) his team members and told them he loved them. Then 13-year-old Jordan Romero took the satellite (卫星) phone and called his mom.
“He says, ‘Mom, I’m calling you from the top of the world. I love you!’ I just told him to get home safely,” his mother told the reporters from California. She had been watching her son’s progress minute by minute online.
Returning from Saturday’s success on the world’s highest mountain, at 8,850 meters above sea level, Jordan said when he was interviewed, “Every step I took was finally toward the biggest goal of my life, to stand on the top of the world.” “I was encouraged by a painting in my school of the highest mountains on all seven continents (洲). I want to climb up all of them.” He climbed Mount Kilimanjaro in Africa when he was 9 years old.
Before him, the youngest climber to reach the top of Mount Qomolangma had been Temba Tsheri of Nepal at the age of 16 in 2001.
根据短文内容,选择最佳选项。
【1】On the top of Mount Qomolangma Jordan did the following EXCEPET _______.
A. hug his team members
B. chat with his mom online
C. tell his mom he loves her
D. give his mom a phone call
【2】What was Jordan’s mother doing while he was climbing Mount Qomolangma?
A. She was surfing the Internet.
B. She was talking to Jordan on the phone.
C. She was receiving a reporter’s interview.
D. She was watching Jordan’s progress online.
【3】From the passage we know that Mount Qomolangma is the ______ highest mountain Jordan has ever climbed up.
A. first B. second C. sixth D. seventh
【4】When did Jordan make up his mind to climb up the highest mountains on all seven continents?
A. After he reached the top of Mount Qomolangma.
B. After he returned from the top of Mount Qomolangma.
C. After he saw a painting of the highest mountains at school.
D. After Temba Tsheri reached the top of Mount Qomolangma.
【5】Which of the following is NOT true?
A. Mount Kilimanjaro is the highest mountain in Africa.
B. Jordan reached the top of Mount Qomolangma on Saturday.
C. Some reporters interviewed Jordan on the top of Mount Qomolangma.
D. The youngest person to reach the top of Mount Qomolangma before Jordan was 16.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】B
【4】C
【5】C
【解析】
本文介绍了最年轻的登山者乔丹登上了珠穆朗姆峰。
【1】B
细节理解题。根据The youngest climber to reach the top of Mount Qomolangma, hugged (拥抱) his team members and told them he loved them. Then 13-year-old Jordan Romero took the satellite (卫星) phone and called his mom.“He says, ‘Mom, I’m calling you from the top of the world. I love you!’ I just told him to get home safely,” his mother told the reporters from California.可知乔丹在珠穆朗玛峰山顶上拥抱了他的队员,并且说爱他们,用卫星电话和他妈妈打电话,告诉妈妈他爱她,故选B。
【2】D
细节理解题。根据She had been watching her son’s progress minute by minute online.可知乔丹爬山时,他的母亲正在网上观看他的进展,故选D。
【3】B
推理判断题。根据Returning from Saturday’s success on the world’s highest mountain, at 8,850 meters above sea level, 和He climbed Mount Kilimanjaro in Africa when he was 9 years old. 可知珠穆朗玛峰是乔丹攀登的第二个世界最高峰,故选B。
【4】C
细节理解题。根据“I was encouraged by a painting in my school of the highest mountains on all seven continents (洲). I want to climb up all of them.”可知乔丹被一幅有世界所有最高山的画鼓励后,他想要攀登它们所有的最高山,故选C。
【5】C
推理判断题。根据Returning from Saturday’s success on the world’s highest mountain, at 8,850 meters above sea level, Jordan said when he was interviewed,可知乔丹从攀登世界最高山峰后回来,被一些记者采访,而不是在珠穆朗姆峰顶上被采访,故选C。
根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据She had been watching her son’s progress minute by minute online.可知乔丹爬山时,他的母亲正在网上观看他的进展,故选D。