题目内容
On the terrible day, father took me to school. When he stopped in front of the school, I didn’t want to get out of the car. I looked at the students outside the building and suddenly felt sick. I slowly opened the car door and slowly got out. The body brace(支架) I wore made it hard for me to move and made me feel ugly. How I wished I were still in my school with all my friends. I didn’t know anyone here. I could feel that everyone was looking at me. I was sure that I would be the ugliest and strangest person they had ever seen. Tears fell on my new dress.
I struggled(奋力) to get through that day, and all the day for the following three days. I feel ugly for most of the time. I could hardly wait to take off the brace.
That day finally arrived on a rainy Thursday in Spring. I was so surprised and excited when the doctor said that I could take off the brace. From that day on, I began to love rain. I was free at last.
I danced up the stairs to the school building the next morning. I wanted everyone to see me, but to my surprise, no one said a word about my brace for the whole day, even Danielle, my best friend. I couldn’t wait to ask her, “Danielle, don’t you notice anything different about me? It’s the brace. The brace is gone.”
Danielle just looked at me and said, “ I know the brace is gone, but I don’t think it’ll make much difference. With or without it, you are still my friend.”
- 1.
How did the girl feel when she first went to the school?
- A.She was surprised
- B.She was upset
- C.She was angry
- A.
- 2.
Which of the following is TRUE?
- A.The girl’s classmates didn’t like her because she was strange
- B.The girl was always unhappy while she was wearing the brace
- C.The girl’s classmates changed their ideas after she took off the brace
- A.
- 3.
The girl took off her brace ___________
- A.The following three days
- B.the next day
- C.on a rainy Thursday
- A.
- 4.
The girl _____________ in that school before she wore the body brace
- A.had never studied
- B.had already studied
- C.had known some friends
- A.
- 5.
What do we learn from the passage?
- A.Danielle was quite different from the others in the class
- B.It was not ugly to wear a brace
- C.Few of the girl’s classmates thought that she was ugly
- A.
BBCAC
试题分析:这篇短文描述了一个带着身体支架的女孩自以为带着支架很丑,而弄得自己很自卑。直到拆除支架后,听到了朋友的一段话才知道,原来同学们并没有在意自己是否带着支架。
1.根据短文第一段描述可知当我第一天到达这所学校时,我很烦。故选B。
2.根据I could hardly wait to take off the brace和 when the doctor said that I could take off the brace. From that day on, I began to love rain. I was free at last.可知选项B,描述正确。
3.根据That day finally arrived on a rainy Thursday in Spring. I was so surprised and excited when the doctor said that I could take off the brace.可知选C。
4.根据How I wished I were still in my school with all my friends. I didn’t know anyone here.可知选A。
5.通过短文最后两段我们可以知道根本没有同学注意她是否带着支架。故选C,很少有人认为她很丑。
考点:关于一个女孩的记述文
点评:本文中长句较多,一时很难读懂句子含义,注意多读几遍,不要强求非得理解一词一句的含义,能把握文章大意就行。然后带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据。对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案。
试题分析:这篇短文描述了一个带着身体支架的女孩自以为带着支架很丑,而弄得自己很自卑。直到拆除支架后,听到了朋友的一段话才知道,原来同学们并没有在意自己是否带着支架。
1.根据短文第一段描述可知当我第一天到达这所学校时,我很烦。故选B。
2.根据I could hardly wait to take off the brace和 when the doctor said that I could take off the brace. From that day on, I began to love rain. I was free at last.可知选项B,描述正确。
3.根据That day finally arrived on a rainy Thursday in Spring. I was so surprised and excited when the doctor said that I could take off the brace.可知选C。
4.根据How I wished I were still in my school with all my friends. I didn’t know anyone here.可知选A。
5.通过短文最后两段我们可以知道根本没有同学注意她是否带着支架。故选C,很少有人认为她很丑。
考点:关于一个女孩的记述文
点评:本文中长句较多,一时很难读懂句子含义,注意多读几遍,不要强求非得理解一词一句的含义,能把握文章大意就行。然后带着问题阅读短文,一般就能顺利找出答题依据。对于不能直接找到根据的问题注意联系上下文,根据短文中心总结出正确答案。
练习册系列答案
相关题目
| 完形填空 | ||||
| Once upon a time,there was a child ready to be born. So _ 1_ he asked God,"they tell me you are sending me to _ 2_ , but being so small and helpless, _3 am I going to live there?" " _4 _ the many angels (天使) , I chose one for you. She will be waiting for you and will take care of you. "God replied. "But here in Heaven(天堂), I do _ 5_ else but sing and smile! That's enough for me to be happy. " God said,''Your angel will sing and smile for you every day. And you will feel your angel's love and be _6 _ . " The child said , "And how am I going to be able to understand when people talk to me _7 _ I don't know the language that men speak?" God told the child,''Your angel will tell you the most beautiful and sweetest words you will ever hear, and with _8 _ patience(耐心)and care,your angel will teach you_ 9_ . " The child said,"I've 10_ that on the earth there are bad men. who will protect me?" God said,"Your angel will protect you _11_ it means risking her life(冒生命危险). " "But l will always be sad because l will not see you any more "Your angel will always talk to you about _12 _and in fact , I will always be next to you. " At the moment there was much peace(静寂)in Heaven,but voices from the earth could already be heard , and the child,in a hurry, asked,''Oh , God,if I am about to 13_ now, please tell me my angel's _14 _ !" "It is not hard to remember," God replied _15_ . "You will call your angel Mommy. "
|