题目内容
【题目】阅读理解
With the development of science and technology, our daily life is becoming more colorful and more convenient .
An Underwater Hotel |
Google Glass |
A New Kind of Shirt |
The Digital Library |
(1)How do you get to the Underwater Hotel?
A.By taking boats
B.By taking a subway
C.By swimming and diving
D.By taking a plane
(2)You needn't use ______ when you take photos or video with Google Glass.
A.a camera
B.a screen
C.a battery
D.your hand
(3)The digital Library tells us something about a library without ______.
A.books
B.computers
C.bookshelves
D.reader
(4)Which one of the following can reduce our housework in our daily life?
A.The underwater hotel
B.Google Glass
C.The Wool & Prince shirt
D.The digital library
(5)Our daily life is improving because of __________.
A.more robots making our life convenient
B.hard work of people around the world
C.more and more latest hotels and restaurants
D.the development of science and technology
【答案】
(1)C
(2)D
(3)A
(4)C
(5)D
【解析】本文叙述了随着科技的发展我们的生活会变得多姿多彩。短文给出了几家公司推出的新计划。一是水下旅馆,它建在水下18米的地方。人们可以游泳或潜水到达那里。二是Google Glass,它能够照相或录像但是都不用手操作。三是一种新的衬衫,这种衬衫100天不用洗也不用熨烫。四是数字图书馆是没有书的图书馆。
(1)细节理解题。根据The whole building is underwater and you can get to it by swimming and diving.可知,去地下旅馆可以通过游泳或潜泳到达。故选C。
(2)细节理解题。根据根据It is designed to take hands-free photos or videos of anything people are doing.当你用Google Glass.照相或拍视频的时候不用手操作,故选D。
(3)细节理解题。根据The first bookless public library is planned to open in San Antonio, Texas, America. 数字图书馆告诉我们的是没有书的图书馆,故选A。
(4)细节理解题。根据This shirt can be worn for 100 straight days without washing! The Wool Prince shirt never needs ironing(熨烫).可知Wool Prince 衬衫100天不用洗也不用熨烫,所以减少了家务活,故选C。
(5)细节理解题。根据With the development of science and technology, our daily life is becoming more colorful and more convenient.可知,随着科技的发展,我们的生活水平有了很大的提高。故选D。
【题目】补全对话
A: Dad, we were told to collect some information about Wuhu Subway.
B: Sure. It's reported that Subway Line l will be built.
A: Great ! How long is it?
B: It has a total length of 29.2 kilometers.
A: How many stations are there?
B: And it connects four main areas of the city from the north to the south.
A: Then how about the ticket price?
B: Well, it still remains unknown.
A: Hope not. I'm looking forward to taking the subway to school!
A. It covers 24 stations. |
【题目】 It’s easy to just get fast food when you’re hungry, but it can also be unhealthy and expensive. So I decided to test myself and not have fast food for five days. I made my own food at home using healthy cooking way.
Day 1: Hardest day
For breakfast at school, I ate corn, and for lunch I got myself a salad. I looked out the window on my bus ride home and McDonald’s was calling to me. Then I remembered my plan. I cooked fish for dinner.
Day 2: Trying new things
I tried some cabbage noodles. Cabbage isn’t my all-time favorite, but I was surprised by how good this tasted.
Day 3: Breakfast
Two more days until my healthy diet was over and I felt really good about myself. For breakfast, I had a banana sandwich. Don’t let the term “sandwich” fool you. The banana actually works as the “bread”.
Day 4: At-home pancake(煎饼)
I found an easy way to cook pancake. I needed carrot, oinion, tomatoes, lettuce and some other vegetables. What great food!
Day 5: Going all out
I made it! I even baked honey mushroom(蘑菇) chicken for my family! I will eat healthy more often.
Five-day 【1】Cooking Way | |
Day 1 | Breakfast: corn. Lunch: salad. Dinner: fish. |
Day 2 | Cabbage noodles. To my【2】, they tasted really nice. |
Day 3 | Banana 【3】 as “bread” in my sandwich. |
Day 4 | I mixed carrot, onion, tomatoes, lettuce and some other vegetables 【4】to make pancakes. |
Day 5 | Honey mushroom chicken. The author cooked it【5】her family. She thought she would eat healthy more often. |
【题目】随着互联网和科技的发展,手机的功能越来越强大。然而,对手机的过度依赖却成了社会的一种普遍现象。请根据以下要点写一篇英语短文。
过度依赖手机的现象 | 1.熬夜玩手机; |
可能导致的危害 | 1.睡眠不足.……; |
你的看法和建议 | …… |
注意事项:1.短文须包括所有内容要点,要求语句通顺、意思连贯;2.根据情况作适当发挥;3.90个词左右,短文开头已给出,不计入总词数;4.文中不得出现真实的姓名、校名及地名。
With the development of the Internet and technology, many people are depending too much on their mobile phones.