题目内容
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Some British and American people like to invite friends for a meal at home. You should not be upset if your English friends don't invite you home. It doesn't mean they don't like you.
Dinner parties usually start between 7 and 8 p.m. and end at about 11 p.m. Ask you hosts(主办人) what time you should arrive. It's polite to bring flowers, chocolates or a bottle of wine(酒) as a gift.
Usually the evening starts with drinks and snacks. If you want to be very polite, say how much you like the room, or the pictures on the wall. But remember—It's not polite to ask how much things cost.
In many families, the husband sits at one end of the table and the wife sits at the other end. They eat with their guests(客人).
You'll probably start the meal with soup or something small, then you'll have meat or fish with vegetables, and then dessert followed by coffee. It's polite to finish everything on your plate and to take more if you want it.
Did you enjoy the evening? Call your hosts the next day, or write them a short “thank you” letter. British and American people like to say “thank you, thank you, thank you” all the time!
(1)If your English friend doesn't invite you to dinner at home, it doesn't mean he or she .
A.doesn't like you
B.likes you
C.can't afford to do so
D.is too busy
(2)It's impolite .
A.for a guest to ask about the price of a certain thing
B.for a guest to have drinks and snacks before the evening
C.to take something with you when you are invited to dinner
D.for a guest to eat up everything on his or her plate
(3)The meal ends with usually.
A.soup
B.coffee
C.meat or fish
D.dessert
(4)When you are invited to a dinner party, you'd better .
A.ask what time you should arrive
B.take your wife with you
C.drink as much as possible
D.eat as many snacks as yon can
(5)Which of the following is true?
A.The hosts like the people who sit closer to them.
B.The hosts like the people who ask them time, price, age and so on.
C.The husband and the wife usually sit together.
D.You can call you host the next day or write a letter of thanks after that.
【答案】
(1)A
(2)A
(3)B
(4)A
(5)D
【解析】文章讲的是英国和美国吃饭的礼仪,特别讲到了哪些是礼貌的和哪些是不礼貌的礼仪。
(1)A细节理解题。文章说You should not be upset(不安的)if your English friends don't invite you home(你不必因为你的英语朋友没邀请你而感到不安),后面接着说明原因 It doesn't mean they don't like you(这并不意味着他们不喜欢你),故选A。
(2)A 细节理解题,文章讲了很多礼貌的行为,后面提到it's not polite to ask how much things cost,故问价格是不礼貌的,选A。
(3)B细节理解题。由于用了start …then….and then…followed by coffee等表示先后的词,但最后落到了coffee上面,故选B。
(4)A细节理解题。从Ask your hosts(主人)what time you should arrive可知A正确,外国人最讲究准时,其它三个答案并没有提到,选A。
(5)D推理判断题。此题要从全文来分析答案。我们从it's not polite to ask how much things cost可知问价格不礼貌,故B错;从the husband sits at one of the table and the wife sits at the other end可知C错。再从下文Call your hosts the next day, or write them a short “thank you” letter可知D正确,外国人喜欢说感谢之类的话。A答案文章没讲到,选D。