题目内容

【题目】THEME PARKS –FUN AND MORE THAN FUN

Disneyland will bring you into a magic world. As you walk around Disneyland, you may see Snow White and Mickey Mouse in a parade or on the street. If you want to have fun and more than fun, come to Disneyland!

Dollywood, in the beautiful Smoky Mountains in the southeastern USA. Although Dollywood has rides, the park’s main attraction is its culture. You can even take a ride on the only steam-engine train still working in the southeast USA. Come to Dollywood to have fun learning all about America’s historical southeast culture!

If you want to experience the ancient days, England’s Camelot Park is the place for you. Every area of the park is modeled after life in the days of King Arthur and the Knights of the Round Table. To enter a world of ancient England, come to Camelot Park!

Some theme parks are not only for fun but also educational. Take the Polynesian Cultural Center(PCC) in Hawaii as an example. It not only shows visitors the Polynesian way of life but also protects their skills and culture for the future.

1You may read this passage in a .

A. fashion magazineB. story book

C. comic stripD. travel agency’s leaflet

2If Mr. White wants to experience the ancient England, which park should he visit?

A. Disneyland.B. Dollywood.C. Camelot Park.D. The PCC.

3What’s Dollywood’s main attraction?

A. Magic shows.B. King Arthur’s life.

C. Polynesian culture.D. America’s southeast culture.

【答案】

1D

2C

3D

【解析】

本文是一篇旅游宣传广告。介绍了四种不同主题的主题公园。如迪士尼主题乐园、多莉山主题公园;英格兰的卡莫洛特公园以及波利尼西亚文化中心等主题公园。

1题意:你或许可以在________上读到这篇文章。 细节推理题。根据标题THEME PARKS –FUN AND MORE THAN FUN(主题公园,不仅仅是乐趣),以及文中的主题公园介绍,可以看出旅行社(广告)传单。A. 意为时尚杂志B. 意为“故事书”;C. 意为连环画D. 意为旅行社传单,故选D

2题意:如果怀特先生想要体验古老的英格兰生活,他应该去哪个公园呢? 细节判断题。根据文中If you want to experience the ancient days, England’s Camelot Park is the place for you(如果你想要体验古老的生活,英格兰的卡莫洛特公园就是你要去的地方). 故选C。

3题意:多莉山主题公园的主要吸引人的是什么? 细节判断题。根据文中的Although Dollywood has rides, the park’s main attraction is its culture(尽管多莉山主题公园有游乐设施,然而公园最吸引人的是它的文化). 以及 Come to Dollywood to have fun learning all about America’s historical southeast culture(来多莉山主题公园吧!从学习美国东南部历史文化中得到乐趣吧)! 故选D。

做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意和短文内容选出正确的答案。对于考查细节理解能力的题型,此类型题较简单,学生准确理解题意后,直接到文中找出答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Why do you remember Hello Kitty, Snoopy and all the other playful animals? What makes you love them? Well, maybe because they’re like the people around you. Think about it! You may just find a friend or class mate who is like them. Is he or she:

As sweet as Hello Kitty: She likes to eat cakes. She loves to make new friends. She asks friends to her tea parties. She is warm and sunny and will always help you.

As clever as Snoopy: He went to school when he was nine. He learned to use a typewriter in two years! He thinks a lot. He is so clever that you like to be with him.

As sarcastic as Garfield : He sits happily in the seat and says sharp words to you. Sometimes he is not nice. He doesn’t really like you? He thinks you’re a fool? No, in his heart, he loves you. He is a friend with hard words but a warm heart.

As naughty as Mashimaro(流氓兔): He doesn’t look like a good boy. He has sleepy eyes and looks naughty. He always makes fun on people .So you get angry with him and don’t like him very much. His mind is active and full of ideas. He tries to be big and catch your eyes. But, he’s still a child.

1What does the underlined word "sarcastic" may mean in Chinese?

A. 淘气的 B. 犀利的 C. 可爱的

2If you want to make a friend like Snoopy, he or she must be ___________ at least.

A. clever B. naughty C. sweet

3Tom’s friend is always warm-hearted with sharp words. He is just like_________.

A. Hello Kitty B. Mashimaro C. Garfield

4Which of the following is NOT true?

A. Hello Kitty is a lovely cartooner.

B. Snoopy is popular with people.

C. Mashimaro often makes people excited.

5According to the passage, people love cartoon animals because ___________.

A. they are the animals that often make people laugh

B. their personalities(性格)are like the people around them

C. the cartoon animals are sunny, warm and full of ideas

【题目】Mr White’s family decided to repair their home. Mr White bought the home two and a half years ago. Since the kids were growing up, he and his wife wanted to make some changes to the house.

They decided to knock down their living room wall to open up the space. When the wooden walls were removed, they were shocked to find a lizard stuck in the small space between the walls. The lizard’s foot was stuck(插入) by a nail, which was hammered() from the other side of the wall.

Mrs White reminded him that they hammered a nail to hang up their kids photo. However, they questioned how the lizard had stayed alive so long without moving from that place. So Mr White stopped his work and watched the lizard: what has it been doing? What and how has it been eating? Later, he didn’t know from where another lizard appeared carrying food to the stuck lizard’s mouth. That was a real surprise! This act was heartwarming, and he was moved deeply by the little animal. The free lizard had been feeding the stuck one for more than two years! The lizard carried the hope of survival, even in a difficult situation.

Both lizards had never-ending hope for each other and carried their hearts with love and care. Such love, a beautiful love!

Such love happened with this tiny animal. Why can’t we humans always carry that kind of love in our hearts? Life is full of all kinds of difficulties. What we can do is to give our hands to the one in need and share our love. Sharing is caring.

1The lizard’s _______ was stuck by a nail.

A. mouth B. foot C. tail D. head

2Mr White stopped his work to _______.

A. watch the lizard B. find food for the lizard

C. take out the nail D. set the lizard free

3Mr White _______after he saw the free lizard carried food for the stuck one.

A. was sorry for himself

B. was worried about the lizard

C. was angry with his wife

D. was moved by the lizard

4What can we learn from the free lizard?

A. It encourages us to live even longer.

B. It teaches us to trust our friends.

C. It tells us to take pity on the stuck lizard.

D. It teaches us to give our hands to our loved ones.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网